1. Discover Toyota
  2. Beyond
  3. Experience
Izberite

Napredna tehnologija

Naša tehnologija izboljšuje življenja, omogoča varnost, skrbi za okolje in ustvarja brezemisijsko prihodnost. To miselnost imamo v krvi, od kar pomnimo. V tem duhu smo zasnovali naše prvo vozilo. Na ceste smo poslali prvo serijsko vozilo na hibridni pogon in kasneje tudi na vodikove gorivne celice. Vseskozi snujemo najbolj sodobno tehnologijo, ki skrbi za varnost vseh udeležencev v prometu in je s svojim delovanjem prijazna do okolja. Naši hibridi so prihranili na tisoče ton emisij. Naši varnostni sistemi so preprečili nešteto nesreč. Naši avtomobili so osrečili na milijone ljudi.

Hibridi in priključni

Od prvega Priusa smo prehodili dolgo pot. V več kot 25 letih smo si pridobili ogromno znanja in izkušenj, v tem času smo na ceste poslali na milijone vozil na hibridni pogon. Naši hibridi so opremljeni z najsodobnejšo tehnologijo, ki omogoča, da kar 70 odstotkov časa lahko vozijo na brezemisijski električni pogon. In v naslednjih letih bodo zagotovo deležni še večjega napredka.
Odkrijte več

Serija Toyota bZ

Serija Toyota bZ predstavlja naslednjo generacijo električnih vozil, s katerimi potujemo onkraj emisij. Prva izmed teh vozil so opremljena tudi s številnimi drugimi inovacijami, kot na primer elektronsko krmiljenje in solarni paneli za polnjenje baterije.
Odkrijte več

Pogon na vodikove gorivne celice

Toyota Mirai je utelešenje pogona na vodikove gorivne celice. To je prvi serijsko proizveden avtomobil na svetu, ki deluje na vodikove gorivne celice in ki trenutno vozi že v svoji drugi generaciji. Mirai je avtomobil, ki gre onkraj emisij. Njegovi edini izpusti so kapljice vode, hkrati pa med vožnjo čisti zrak.

Vizija izničenja nesreč

Vozila znamke Toyota so opremljena s številnimi varnostnimi funkcijami. Svoj varnostni koncept pa širimo tudi s tehnologijo avtonomne vožnje. Vse se začne se s paketom T-Mate, ki vključuje vrsto senzorjev, ki obkrožajo vozilo in so vedno pozorni na to, kaj se dogaja za vašim hrbtom. Vseskozi razvijamo tudi številne nove tehnologije, s katerimi udejanjamo naše poslanstvo preprečevanja poškodb ali smrti, ki so posledica prometnih nesreč.

T-Mate

Pod imenom T-Mate uvajamo številne povezane funkcije, ki skupaj spremljajo vse, kar se dogaja okoli vas. Od pametnega parkirnega asistenta in panoramskega pogleda do sistema za zaznavanje in preprečevanje trka. Vse skupaj je podobno, kot da bi imeli vseskozi ob sebi prijatelja, ki vas vodi in varuje.
Odkrijte več

THUMS

Toyota je ustvarila napredno digitalno programsko opremo za analizo učinkov različnih vrst trkov na človeško telo. S to opremo učinkovito zmanjšujemo škodljive posledice nesreč. Vrednost sistema THUMS je tako pomembna, da smo jo pripravljeni deliti tudi z vsemi ostalimi proizvajalci avtomobilov.

LQ

Imenujemo ga avtomobil, ki vrača ljubezen. Toyota LQ uporablja umetno inteligenco, da se odzove na vaše razpoloženje med vožnjo, s pomirjujočo osvetlitvijo, če ste razburjeni, ali če kažete znake utrujenosti, prilagodi osvetlitev in vam pomaga, da ostanete budni in zbrani. LQ ima dodatno možnost zaznavanja nevarnosti. Z njegovo pomočjo se lahko učinkovito izognete morebitnim nesrečam.

USTVARJAMO BREZSKRBNOST

Naša vizija mobilnosti temelji na majhnih korakih, ki ustvarjajo velike stvari, s katerimi gremo onkraj meja.
Odkrijte več

MOBILNOST

Mobilnost je demokratična pravica vseh ljudi. Naši izdelki in storitve jo spreminjajo v resničnost.
Odkrijte več