1. Electrification
Izberite

Poiščite ELEKTRIFICIRANI* avtomobil, ki ustreza vašim potrebam.

SAMOZAVESTEN NA CESTI

  • Doseg 

    Doseg ima pri električni mobilnosti ključno vlogo. Naši hibridni modeli so preprosti. Kot pri običajnih avtomobilih morate napolniti rezervoar za gorivo. Modeli na vodikove gorivne celice, priključni hibridi in električni modeli imajo posamezne prednosti. V spodnjih vrsticah boste lahko ugotovili, kateri pogonski sklop najbolj ustreza vašemu slogu vožnje.

  • Polnjenje 

    Polnjenje je enostavno - bodisi doma bodisi na poti z uporabo javnih polnilnih postaj. Pri naših hibridnih in priključno – hibridnih modelih povsem običajno napolnite rezervoar za gorivo in še vedno vozite na električni pogon. Poln rezervoar avtomobila na vodikove gorivne celice pa v le nekaj minutah polnjenja zagotovi doseg, ki znaša večstok kilometrov. Odkrijte, kako lahko kar najbolje izkoristiti svoje električno vozilo znamke Toyota.

MENJAVA SE IZPLAČA

Zmanjšajte svoj odtis

Električni avtomobili imajo veliko prednosti. Nižje emisije CO2 so dobre za planet in pomenijo nižje davke in prihranek denarja.

Izberite način polnjenja

Prednosti električnega avtomobila vključujejo več možnosti polnjenja. Domače polnjenje ponoči, ko spite, je podobno polnjenju mobilnega telefona. Je stroškovno učinkovito in povsem preprosto.

Izkoristite davčne ugodnosti

Zaradi številnih davčnih ugodnosti za električne avtomobile je zamenjava še bolj koristna. Davčne olajšave za poslovne stranke ter oprostitev plačila cestnega davka in zastojev vam prihranijo denar.

Prihranite pri gorivu

Polnjenje električnega avtomobila je lahko časovno učinkovitejše in priročnejše od polnjenja bencinskega ali dizelskega avtomobila. Seveda je tudi precej cenejše.

Spoznajte naše elektrificirane avtomobile

POGOSTA VPRAŠANJA

 EV je kratica, ki označuje električno vozilo. Morda boste naleteli tudi na izraz BEV, ki pomeni električno vozilo. V obeh primerih avtomobil uporablja elektromotor namesto motorja z notranjim izgorevanjem in baterijo namesto rezervoarja za gorivo. Električni avtomobili nimajo rezervoarja za goriva, treba pa je napolniti njihovo baterijo. Vožnja z njimi je tekoča in povsem tiha. Obenem pa zagotavljajo močno pospeševanje ter svežo in privlačno izkušnjo vožnje.

Električni avtomobil deluje samo na baterijo. Hibridi imajo učinkovit bencinski motor in električni pogonski sklop, sestavljen iz samopolnilne baterije in elektromotorja. Hibridi po potrebi neopazno preklapljajo med bencinskim in električnim pogonom.

Tako kot hibridi tudi priključni hibridni električni avtomobili preklapljajo med dvema viroma energije, bencinskim motorjem in elektromotorjem, ki ga napaja baterija. Toda baterija v priključnem hibridu je večja, kar mu omogoča večji doseg v električnem načinu vožnje. Redno polnjenje pomeni manjše emisije in nižjo porabo goriva.

Električni avtomobil poganja baterija, ki jo je treba napolniti, ko se izprazni. Avtomobil na vodikove gorivne celice, ki ga poganja vodik, proizvaja lastno elektriko v vgrajenem sistemu gorivnih celic. 
*Elektrificiran avtomobil je tisti, ki ga do neke mere poganja en ali več elektromotorjev. Med elektrificirane modele spadajo samo polnilni in priključni hibridi, ki imajo tudi bencinski motor, ter električni modeli, kakršen je na primer karoserijski križanec bZ4X.