1. New Cars
 2. Yaris Cross
Izberite

Izjemne funkcije kot del serijske opreme

Vožnjo nadaljujte z dinamičnim novim Yaris Crossom. Oblikovan tako za mestna kot druga okolja, z izjemnimi funkcijami v vseh paketih opreme.

arrow right
arrow left
 • Izdelan za mesto

  Kompaktna velikost in dvignjen položaj za vožnjo v stilu športnih terencev

 • Visok položaj sedenja za odlično počutje

  Visok položaj sedenja je ključen za varno in brezskrbno vožnjo

 • Sinhronizirajte si življenje z aplikacijo MyToyota

  Z brezhibno mobilno povezljivostjo se vsaka vožnja začne z dotikom

 • T-Mate vam vedno stoji ob strani

  Varnostni sistemi za brezskrbno vožnjo

 • S hibridnim pogonom vozite po svoje

  Z naprednim novim motorjem Hybrid 130 bo vsaka vožnja učinkovita in optimalna

 • Prepustite se udobju športnega terenca

  S prepoznavnim Yaris Crossom povsod pustite svoj pečat

 • Prostor za vse, kar potrebujete

  Zračna in svetla kabina, v kateri je dovolj prostora za vse

 • Poskrbite za zaščito svojega Yaris Crossa

  Celovita garancija za zaščito vozila, ki vas spremlja skozi življenje

POST https://aph-webcarconfig.toyota-europe.com/v1/grade-selector/si/sl?modelId=5c933238-df10-41c5-b921-a2e4d25ef931&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw-uK0BhC0ARIsANQtgGPT5ahmBqiP4LmmPkTDblOY9gQDArxwS9vnBNH5Ltl2IsIp_8Hwv2YaAiKNEALw_wcB

Forced client side injection based on cached strategy

Pogosto zastavljena vprašanja

Elektrificirana energija: odgovori na vaša vprašanja

Toyota je začela hibridno revolucijo pred več kot 25 leti in si še naprej prizadeva za svet z nižjimi emisijami. Hibridi združujejo električni pogon z zmogljivimi bencinskimi motorji za enostavno delovanje in udobje.

Hibridna vozila z brezhibnim preklapljanjem med motorjem z notranjim zgorevanjem in učinkovitim električnim pogonom vključujejo dva vira energije: bencinski motor in elektromotor.

Hibridi lahko uporabljajo električno energijo za speljevanje in celo vožnjo s hitrostjo do 50 km/h. Ker se večina hibridov znamke Toyota polni sama, se baterija, ko se izprazni, ponovno napolni s presežno močjo motorja.

Hibride poganja pionirska samopolnilna baterijska tehnologija. Ker imajo dva vira energije, so znana tudi kot hibridno-električna vozila. To pomeni, da jih za razliko od povsem električnih vozil in priključnih hibridov ni treba priključiti, da bi napolnili njihove baterije.

Baterije hibridnih vozil znamke Toyota Toyota so zasnovane tako, da zdržijo celotno življenjsko dobo avtomobila. Za dodatno brezskrbnost je vsaka baterija opremljena s petletno/100.000 km* garancijo, ki jo je bo vsakoletnem pregledu hibridnega sistema možno podaljšati do 10 let. Ko se življenjska doba baterije izteče, z njo varno in odgovorno ravnamo v skladu s posebno razgrajevalno shemo znamke Toyota.

*Kar nastopi prej

Obstajajo tri vrste hibridnih električnih vozil: blagi hibridi, polni hibridi in priključni hibridi. Blagi hibridi uporabljajo manjše elektromotorje za podporo med pospeševanjem in vožnjo, njihov elektromotor pa ne more samostojno poganjati avtomobila. Polni samopolnilni hibrid omogoča, da kar 80 % mestne vožnje pri hitrosti do 50 km/h opravite na čisti električni pogon. Priključni hibridi delujejo na enak način kot hibridi, vendar z baterijo večje zmogljivosti, ki omogoča še večji brezemisijski električni doseg.