1. Discover Toyota
 2. Safety
 3. T mate
Izberite

TOYOTA T-MATE

Z VAMI ZA BOLJ VARNO POTOVANJE
T-Mate je PAKET sistemov, zasnovanih za podporo in varnejšo vožnjo, ne glede na to, ali vozite po avtocesti ali v mestu. Ti sistemi ne pomagajo samo zaščititi vas in vaših potnikov, temveč varujejo tudi druge udeležence v prometu. Vse to je del naše zaveze varnosti v cestnem prometu in našega poslanstva, da prometne nesreče postanejo preteklost.

TOYOTA SAFETY SENSE

 • SISTEM ZA PREPREČEVANJE TRKA

  Naš sistem za zaznavanje in preprečevanje trka lahko zazna in pomaga preprečiti trčenje z drugimi vozili, pešci in kolesarji. Deluje tako, da voznika opozori z zvočnimi in vizualnimi opozorili ter nudi pomoč pri zaviranju. Če voznik ne uspe pravočasno zavirati, se zavore samodejno vključijo, da preprečijo ali ublažijo trčenje.

 • PREPROZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

  Sistem zazna in prepozna prometne znake pred vami in na zaslonu prikaže koristne informacije, kot so trenutna omejitev hitrosti ali omejitve prehitevanja. Sistem zagotavlja tudi vizualno in zvočno opozorilo, če voznik ne vozi v skladu s trenutnimi omejitvami.

 • PRILAGODLJIVI TEMPOMAT

  Ta sistem ohranja varnostno razdaljo glede na vozilo, ki vozi spredaj. Če se ta razdalja zmanjša, sistem zmanjša hitrost ter aktivira zavore in zavorne luči. Če je vaš avto opremljen s sistemom za prepoznavanje prometnih znakov, bo ta sistem prepoznal tudi omejitve hitrosti na vaši vozni poti in predlagal vse potrebne prilagoditve.

 • SISTEM ZA OHRANJANJE VOZNEGA PASU

  Sistem za pomoč pri sledenju voznega pasu je zasnovan za varnejšo vožnjo po avtocesti. Vozilo ohranja na sredini vašega pasu. Če se zazna, da se vozilo oddaljuje od idealnega položaja, bo pomoč pri krmiljenju nežno spravila vozilo na sredino voznega pasu.

 • SAMODEJNO PRILAGAJANJE SNOPA LUČI

  Sistem samodejno prilagaja snop dolgih luči, ne da bi pri tem zaslepil nasproti vozeča vozila.  Če zazna nasproti vozeče vozilo, samodejno izklopi dolge luči in vklopi kratke luči. Ko gre vozilo mimo, sistem samodejno ponovno preklopi na dolge luči. Rezultat? Varnejša nočna vožnja za vas in druge udeležence v prometu.

POMOČ PRI PARKIRANJU

 • PAMETNI PARKIRNI ASISTENT TOYOTA ADVANCED PARK

  Ta sistem pri parkirnem manevru nadzoruje pospeševanje, krmiljenje, zaviranje in prestavljanje*. Lahko si celo zapomni vaša najljubša parkirna mesta, ki niso opredeljena s črtami ali sosednjimi predmeti.

  *Ni na voljo pri avtomobilih z ročnim menjalnikom.

 • MONITOR S PANORAMSKIM POGLEDOM

  Parkiranje je lažje in varnejše s sistemom, ki združuje slike iz štirih kamer, da ustvari 360-stopinjski pogled na okolico avtomobila.

 • SISTEM ZA ZAZNAVANJE PREČNEGA PROMETA Z ASISTENCO ZAVIRANJA

  Pri vzvratnem speljevanju iz parkirnega prostora, bo sistem prepoznal vsa vozila, ki se približujejo z leve ali desne strani, opozoril bo voznika in po potrebi samodejno sprožil zavore.

 • INTELIGENTEN SISTEM ZA ZAZNAVANJE ODDALJENOSTI OD OVIR

  Pameten po imenu, pameten po naravi – ta sistem voznika opozori na ovire pred ali za avtomobilom in po potrebi samodejno zavira.

ASISTENCA PRI VOŽNJI

 • SISTEM ZA ZAZNAVANJE MRTVEGA KOTA

  Sistem za zaznavanje mrtvega kota voznika opozori na vsa vozila, ki jih morda ni videl v svojih stranskih ogledalih. To je še posebej uporabno pri prehitevanju.

 • SAMODEJNO PRILAGAJANJE SNOPA LUČI

  Ta sistem je zasnovan tako, da zagotavlja najboljšo možno vidljivost za vse udeležence v prometu med vožnjo ponoči. Samodejno optimizira porazdelitev žarometov, tako da zasenči območje z nasproti vozečim prometom, tako da vaše dolge luče ne zaslepijo drugih voznikov, vam pa vseeno zagotovijo veliko svetlobe.

Voznik je vedno odgovoren za svojo varno vožnjo.
Sistemi delujejo v pogojih delovanja in njegovih omejitvah.
Za dodatne informacije poglejte uporabniški priročnik. Razpoložljivost funkcij se lahko razlikuje glede na državo, model vozila in razred.