1. Discover Toyota
  2. Quality
  3. Designing quality
Izberite

Ustvarjanje Kakovosti

Spoznajte načine, na katere na vsakem koraku zagotavljamo kakovost naših izdelkov.

Za zagotavljanje kakovosti Toyota uporabljamo natančne metode in stroga testiranja. Vgrajevanje kakovosti se pravzaprav začne že s procesom snovanja vozila. Vsak nov model je podvržen številnim laboratorijskim testom, računalniškim simulacijam in preizkusom v resničnih prometnih razmerah. Pri vsakem detajlu predvidimo možnost morebitne težave, naši inženirji pa si vseskozi izmenjujejo znanje in izkušnje. Poleg tega smo ustvarili lastne standarde kakovosti, po kateri slovijo vozila Toyota. 

Stroga testiranja zagotavljajo kakovost

Da bi lažje razumeli in predvideli, kako se bodo vozila obnašala v vaših rokah, smo vzpostavili sistem obširnih testiranj v laboratorijih in na pravih cestah.

Pri zagotavljanju kakovosti ničesar ne prepuščamo naključju. Preden gre nov model avtomobila v prodajo, je podvržen obsežnim in strogim testiranjem - v laboratorijih, na testnih poligonih in na pravih cestah. Podatke testiranj vseskozi analiziramo in jih uporabimo pri zagotavljanju kakovosti in zmogljivosti serijskih izdelkov. 

Evropski test trpežnosti

Vsa naša vozila morajo opraviti testiranje v resničnih voznih razmerah, kjer se prepičamo, da ustrezajo našim zahtevnim standardom. Evropski test trpežnosti je stroga metoda, po kateri je vsak nov model avtomobila preizkušen na številnih cestah evropskega kontinenta, v različnih vremenskih in klimatskih razmerah. Vsak nov model prevozi več kot 100.000 testnih kilometrov. Testi potekajo v arktičnih razmerah na severu Švedske in Rusije, na hitrih nemških avtocestah in drugod po Evropi. Zbrani podatki nam pomagajo pri odkrivanju morebitnih težav, hkrati pa nam omogočajo možnost odprav težav, še preden gre vozilo v serijsko proizivodnjo. 

Poglobljeno testiranje

Ko začnemo razvijati novo vozilo, si hkrati zastavimo vprašanje, kje bi se lahko pojavili morebitni problemi. Ta način razmišljanja nam omogoča, da se z morebitnimi problemi soočimo že na samem začetku in jih odpravimo, še preden gre vozilo v serijsko proizvodnjo.

Uporabljamo posebno metodo DRBFM (Design Review Based on Failure Mode), ki nam omogoča proaktivni način delovanja in uporabo znanja in izkušenj, ki smo jih pridobili pri predhodnih projektih.  

S posebnimi strokovnjaki in specialisti sodelujemo tudi pri snovanju produkcijskih rešitev. Vsi naši inženirji namreč odlično poznako metodo DRBFM, to znanje pa jim pomaga pri soočanju z morebirnimi izzivi, na katere naletijo pri snovanju avtomobilov.

Kako preizkušamo naše avtomobile?

Odkrijte več