1. Discover Toyota
  2. Safety
  3. Parking aids
Izberite

Pomoč pri parkiranju

Pomaga vam pri parkiranju na tesnih parkirnih prostorih

Tehnologija, ki vas pri parkiranju navdahne s samozavestjo in vam pomaga pri manevriranju ter zagotavlja boljši pregled.

 
 
 
 
 

Senzor za razdaljo pri parkiranju

 

Naši parkirni senzorji uporabljajo tehnologijo ultrazvočnih valov, ki zaznavajo razdaljo do drugih avtomobilov in predmetov, ter vam pomagajo pri manevriranju vaše Toyote v tesne parkirne prostore.

Senzorji, ki so diskretno nameščeni v sprednjem in zadnjem odbijaču, vas bodo jasno opozorili z zvočnimi signali in vizualnimi opozorili na zaslonu.

 

Zaslon kamere za pomoč pri vzvratnem parkiranju

 

Kot dodatni varnostni ukrep je kamera za pomoč pri vzvratnem parkiranju diskretno nameščena v zadku vaše Toyote.

Ko je vključena vzvratna prestava, se na zaslonu v armaturni plošči prikaže velika barvna slika, ki prikazuje območje za avtomobilom in razdaljo do ovir. Parkiranje dodatno olajšajo vodilne črte, ki glede na položaj volanskega obroča prikažejo predvideno smer manevriranja, tako da natančno veste, kako obrniti volanski obroč.

Sistem samodejnega parkiranja (IPA)

 

Funkcije sistema samodejnega parkiranja (IPA) vam bodo pomagale pri elegantnem usmerjanju vaše Toyote v parkirni prostor ali garažo, tudi če pri parkiranju niste najbolj samozavestni.

Ko vključite vzvratno prestavo in pritisnete gumb sistema samodejnega parkiranja (IPA), izberite na zaslonu kamere za pomoč pri vzvratnem parkiranju prazno parkirno mesto, v katerega želite vzvratno zapeljati, in sistem IPA vam bo pomagal pri usmerjanju avtomobila med parkiranjem. Vse, kar morate storiti, je, da v ustreznem trenutku pospešite ali zavirate.