1. Electrification
 2. Plug-In Hybrid Electric
Izberite

ZAKAJ PRIKLJUČNO-HIBRIDNI AVTOMOBILI?

Povsem običajno napolnite rezervoar

Dolivanje goriva v hibridni avtomobil je preprosto. Na bencinski črpalki povsem običajno napolnite rezervoar za gorivo, kot bi to storili z vsakim drugim avtomobilom z motorjem na notranje izgorevanje.

Priklop

Za hitro polnjenje lahko namestite domačo stensko polnilno postajo ali uporabite javna polnilna mesta. Svojega priključnega hibrida lahko polnite tudi doma iz standardnega napajalnika, vendar je to polnjenje nekoliko bolj dolgotrajno.

Manjše emisije

Priključni hibridi znamke Toyota lahko v povsem električnem načinu prevozijo do 75 kilometrvo in pri tem iz svoje izpušne cevi v ozračje ne spuščajo nobenih emisij.

Kako deluje?

Priključni hibridi, kakršen je na primer športni terenec Toyota RAV4 Plug-in, ponujajo izjemen doseg in udobje hibridnih avtomobilov ter dodajajo čisto električno zmogljivost električnega vozila. Za več informacij si v spodnjih animacijah lahko ogledate, kako delujejo naši priključni hibridi.
 • Polnjenje baterije in rezervoarja za gorivo

  Rezervoar za gorivo lahko povsem običajno napolnite na bencinski črpalki. Baterijo pa lahko napolnite na javnih polnilnih postajah, domači stenski polnilni postaji ali prek domače vtičnice.

 • Električna vožnja

  Baterija napaja elektromotorje, obrača kolesa in poganja vozilo.

 • Konvencionalna vožnja

  Bencinski motor povečuje moč in doseg na dolge razdalje, hkrati pa polni baterijo.

Spoznajte naše elektrificirane* avtomobile

POGOSTA VPRAŠANJA

Hibridna in priključna hibridna vozila poganja podobna tehnologija – vendar s ključno razliko. Oba brezhibno preklapljata med dvema viroma energije, učinkovitim bencinskim motorjem in samopolnilno hibridno baterijo. Vendar imajo priključna hibridna vozila večjo baterijo, s katero zagotavljajo daljši doseg v povsem električnem brezemisijskem načinu vožnje.

Nekateri priključni hibridi znamke Toyota lahko vozijo v povsem električnem načinu do 75 km. Če se baterija med daljšimi vožnjami izprazni, se vozilo nemoteno preklopi nazaj na delovanje kot hibridno vozilo, ki združuje bencin in regenerirano baterijsko moč.

Baterijo priključnega hibrida lahko napolnite na več načinov. Priključitev na domačo vtičnico je enostavna, polnjenje je najbolj smotrno ponoči, ko je cena električne energije nižja. Kombinacija namenskega kabla in domače stenske polnilne postaje predstavlja optimalno rešitev, saj je na ta način baterijo možno napolniti v nekaj urah, kar je povsem primerljivo s polnjenjem baterije pametnega telefona. 

Priključni hibridi vam lahko prihranijo denar na več načinov. Redno polnjenje bo dramatično zmanjšalo vašo porabo goriva – s popolnoma napolnjeno baterijo lahko nekateri avtomobili Toyota Plug-in Hybrid prevozijo do 100 km s samo enim litrom goriva. Nizke emisije CO2 pogosto pomenijo tudi popuste pri davku na cestne in službene avtomobile ter oprostitev plačila mestnih dajatev. Zaradi zmanjšane obrabe delov, kot so zavorne ploščice in diski, je vzdrževanje vozil PHEV lahko cenejše.

Naša priključno-hibridna vozila se ponašajo z enako kakovostjo, vzdržljivostjo in zanesljivostjo kot katerakoli druga vozila znamke Toyota. Baterije so zasnovane tako, da zdržijo celotno življenjsko dobo vozila, vsaka pa je ponuja garancijo  (10-let oz. 160.000 km*). Zato lahko uporabniki uživajo v popolni brezskrbnosti. Ko se življenjska doba baterije izteče, bo v sklopu naše posebne sheme deležna varnega in odgovornega ravnanja.

*Kar nastopi prej.

Izkoristite prednosti svojega elektrificiranega avtomobila Toyota


 • Povezane storitve MyToyota

  Aplikacija MyToyota, ki je na voljo za pametne telefone, vam pomaga kar najbolje izkoristiti vaše priključno-hibridno električno vozilo znamke Toyota. Na voljo so številne funkcije od preverjanja statusa vozila do predhodne nastavitve temperature v kabini.

 • *Elektrificiran avtomobil je tisti, ki ga do neke mere poganja en ali več elektromotorjev. Med elektrificirane modele spadajo samopolnilni in priključni hibridi, ki imajo tudi bencinski motor, ter električni modeli, kakršen je na primer karoserijski križanec bZ4X.