1. Electrification
  2. Toyota Charging
Izberite

Polnjenje na javnih mestih

Toyota je z vami, kjer koli že ste. Po vsej Evropi so na voljo številna polnilna mesta. V aplikaciji MyToyota lahko poiščete polnilne postaje v svoji bližini. Izberite želeno polnilno postajo, preverite razpoložljivost polnilnikov in preverite, katere vtičnice so na voljo. Poiščite pot do polnilne postaje in zaženite navigacijo.

Ko prispete do postaje, lahko začnete s polnjenjem. Za to uporabite svojo kartico RFID ali poskenirajte kodo QR. Več informacij o polnilnem omrežju Toyota.

Toyota HomeCharge
Torbe za shranjevanje polnilnih kablov
Polnilni kabel za način 2
Polnilni kabel za način 3

Toyota HomeCharge

Rešitev za polnjenje doma omogoča preprosto in priročno polnjenje vozil Toyota. Eleganten polnilnik je popolnoma povezan z aplikacijo MyToyota in vašim vozilom Toyota, kar vam omogoča nadzor, kjer koli že ste. Omogoča vse, kar pričakujete od povezanega polnilnika: upravljanje uporabnikov, oddaljeno polnjenje, spremljanje polnjenja in še več. Poleg tega omogoča tudi pametno polnjenje: določite ciljno stanje napolnjenosti vozila, nastavite urnik polnjenja, ki dinamično* sledi dnevnim tarifam energije na vaši lokaciji, ali načrtujte polnjenje v urah nizke tarife, kar vam omogoča zmanjšanje stroškov energije. Toyota HomeCharge je na voljo v več različicah, ki ustrezajo vašim potrebam, ne glede na to, ali potrebujete enofazno ali trifazno napajanje ter povezavo 4G ali ne. *Odvisno od razpoložljivosti v vaši državi in vaše energetske pogodbe.

Torbe za shranjevanje polnilnih kablov

Zaščitite polnilne kable in preprečite, da bi se zapletli ali opraskali notranjost vozila. Na voljo v dveh velikostih: majhna (za 1 kabel) in velika (za 2 kabla).

Polnilni kabel za način 2

Baterijsko električno ali priključno hibridno vozilo Toyota lahko polnite iz domače vtičnice. Ta možnost je na voljo s krmilno in zaščitno napravo v kablu, ki omogoča popoln nadzor in komunikacijo ter zaščito standardnega stenskega vtiča in vašega vozila.

Polnilni kabel za način 3

Polnilni kabel za povezavo vašega vozila s polnilnikom ali javno polnilno postajo. Na voljo v dveh dolžinah (5 m in 7,5 m).

Poiščite pravi način polnjenja

Eleganten, varen in pripravljen na prihodnost. Toyota HomeCharge ponuja vrhunsko kakovost in zanesljivost, zaradi česar je popoln partner za vaše priključno-hibridno ali električno vozilo Toyota.

FAQ

Vsi hibridi znamke Toyota so opremljeni s pionirsko samopolnilno tehnologijo§. Z združevanjem moči visoko učinkovitega bencinskega motorja in enega ali več elektromotorjev se lahko samopolnilni hibridi§ sami polnijo, medtem ko vozite, upočasnjujete ali zavirate. V električnem načinu lahko prevozite tudi določene krajše razdajle, hkrati pa vozila nikoli ni treba priklopiti na električno omrežje, ali skrbeti za njegov doseg. Ko se  baterija izprazni, sistem preklopi na bencinski motor.

Polnjenje električnega vozila Toyota je varno, priročno in preprosto. Baterijo lahko napolnite doma prek domače vtičnice in s priloženim polnilnim kablom. Domača polnilna postaja  Toyota HomeCharge omogoča hitrejše polnjenje. Hitro polnjenje pa je na voljo na različnih javnih polnilnih mestih.◊◊

Baterijo lahko napolnite doma prek domače vtičnice ali stenske polnilne postaje. Avtomobil, kot je RAV4 Plug-in Hybrid, je mogoče popolnoma napolniti s standardno gospodinjsko vtičnico (10 A) v 7,5 urah***, po možnosti čez noč, ko so stroški električne energije nižji. Domača polnilna postaja Toyota HomeCharge zagotavlja hitro in varno polnjenje doma, kar omogoča, da se RAV4 Plug-in Hybrid popolnoma napolni v 5 urah***. Postopek polnjenja lahko nadzorujete in spremljate na daljavo z aplikacijo MyToyota. Prav tako boste morali redno polniti rezervoar za gorivo.

* Emisije so lahko povezane z drugimi vidiki življenjskega cikla avtomobila (vključno z njegovo proizvodnjo), proizvodnjo električne energije in vsakodnevno uporabo, pnevmatikami in zavorami.§ In a self-charging Hybrid a combustion engine & one or more electric motors work together in one advanced powertrain. Motor boosts performance while also working as a generator to turn surplus energy into electrical charge, reducing fuel consumption.

 Elektrificiran avtomobil je tisti, ki ga do neke mere poganja en ali več elektromotorjev. Med elektrificirane modele spadajo samopolnilni in priključni hibridi, ki imajo tudi bencinski motor, ter električni modeli, kakršen je na primer karoserijski križanec bZ4X.

** Emisije so lahko povezane z drugimi vidiki življenjskega cikla avtomobila (vključno z njegovo proizvodnjo), proizvodnjo vodikovega goriva in vsakodnevno uporabo, pnevmatikami in zavorami.

§§ Odvisno od razpoložljivosti v državi in vaše energetske pogodbe.

◊◊ Za zagotovitev učinkovitega polnjenja in ohranjanja dobrega stanja baterije za čas celotne življenjske dobe vozila se lahko moč hitrega polnjenja z enosmernim tokom električnega avtomobila Toyota začasno zmanjša (za približno 24 ur) po dveh sejah na dan (enakovredno dvakrat 10 % do 80 % napolnjenosti).

*** Navedeni časi polnjenja se lahko razlikujejo glede na lokalne pogoje polnjenja (npr. vrsto in stanje polnilne postaje, temperaturo baterije ali temperaturo okolja). Ti podatki so navedeni izključno za primerjavo.