1. New Cars
Izberite

Kateri bo vaš naslednji korak?

Isto ime, nova ikona

Izboljšan, nadgrajen in zasnovan na novo. Novi Prius Plug-in Hybrid izpolnjuje tudi najbolj zahtevna pričakovanja. Tudi v svoji bolj elegantni in učinkoviti izdaji ostaja neustrašni pionir, ki pooseblja duh napredka.

Nebo je meja
Navdušujoča podoba
Kupejevska zasnova in praktičnost
Ikonično ime, novi slog
Streha s sončnimi celicami
Ponovno polnjenje

Nebo je meja

Panoramska streha* Skyview, ki notranjost napolni s prijetno sončno svetlobo, predstavlja unikaten preplet dizajna in inženirstva. *Na voljo pri višjih paketih opreme

Navdušujoča podoba

Novi Prius je pionir v vseh pogledih, ki z novo estetiko vzbuja pozornost. Njegovo atraktivno podobo poudarjajo tudi velika 19-palčna platišča.

Kupejevska zasnova in praktičnost

Funkcija pogosto narekuje obliko. Ampak ne pri novem Priusu. Med drugim se ponaša s kljukami zadnjih vrat, ki so skrite v stebrička C. Ta detajl ohranja čistost linije njegovega stranskega profila.

Ikonično ime, novi slog

Prius. Saj poznate ime. Vendar ga še nikoli niste videli tako ponosnega. Njegov dramatični podpis predstavljajo tudi zadnje luči, ki se razprostirajo po celotni širini avtomobila.

Streha s sončnimi celicami

Streha je lahko opremljena tudi s sončnimi celicami*, ki sončno svetlobo uporablja za polnjenje baterije. Ustvari lahko do 8 km električnega dosega na dan – ali 1200 km na leto. *standardno pri paketu opreme High+

Ponovno polnjenje

Z rednim polnjenjem doma ali na poti lahko izkoristite izjemne možnosti, ki jih ponuja Prius Plug-in Hybrid. Pogosto polnjenje optimizira pogonski sklop, zmanjšuje porabo goriva in zagotavlja daljši čas vožnje v brezemisijskem električnem načinu.

Dinamična zasnova

Inovativni duh novega Priusa se odraža v njegovi brezkompromisni zasnovi. Zaznamuje ga dramatičen in aerodinamičen videz, ki temelji na nizki strešni liniji in kupejevskih razmerjih. Novi Prius je dinamičen in čustven.

Vse pod nadzorom
Prostor za počitek
Umetnost elegance
Pametna osvetlitev

Vse pod nadzorom

Sredinska konzola združuje lepo obliko in zvočno funkcionalnost. Ob ergonomsko zasnovani prestavni ročici se nahajajo tudi vtičnice za polnjenje mobilnih naprav, držala za skodelice in prostor za vaš telefon.

Prostor za počitek

Novi Prius predstavlja unikatno kombinacijo razkošja in preprostosti. Daljša medosna razdalja, izboljšano udobje in premišljena notranja razporeditev ustvarjajo miren ambinet, v katerem se lahko povsem sprostite.

Umetnost elegance

Dekorativni elementi na armaturni plošči in ergonomsko oblikovani sedeži ustvarjajo estetiko potniške kabine povezujejo v uigrano in osvežujočo celoto.

Pametna osvetlitev

Ambientalna notranja osvetlitev ustvarja pomirjujoče vzdušje, hkrati pa navdušuje s svojo funkcionalnostjo. Povezana je z varnostnimi sistemi in s svojimi signali opozarja na morebitno nevarnost.

Dinamična zasnova

Inovativni duh novega Priusa se odraža v njegovi brezkompromisni zasnovi. Zaznamuje ga dramatičen in aerodinamičen videz, ki temelji na nizki strešni liniji in kupejevskih razmerjih. Novi Prius je dinamičen in čustven.

Odkrijte novi Prius Plug-in Hybrid

Kliknite na vozilo spodaj in si oglejte novi Prius Plug-in Hybrid v 360-stopinjskem pogledu.

 • Dvojni značaj, en namen: svoboda

  Hibridna tehnologija ustvarja moč brez kompromisov. V mestu je novi Prius skoraj neslišno električno vozilo z ničelnimi emisijami in dosegom več kot 72 km*.  Njegov 2,0-litrski bencinski motor pa omogoča brezmejna potovanja. 

  * Kombinirana vožnja, odvisno od voznih pogojev in modela.

   

Očarljiva vožnja

Zakaj izbirati med učinkovitostjo in zmogljivostjo? Novi Prius Plug-in Hybrid združuje moč elektrike in motorja v izjemno vozniško izkušnjo. Močna zmogljivost je podprta s športnim položajem za volanom, agilnim krmiljenjem in stabilnostjo, ki vlivajo zaupanje.
 • Večja moč, bolj dinamičen pospešek Novi Prius s svojimi 223 konjskimi močmi zagotavlja impresiven pospešek, ki je na voljo v vsakem trenutku. Z mesta lahko pospeši do 100 km/h v samo 6,8 sekunde.
 • Hibridni nasveti omogočajo pametno vožnjo Aplikacija MyT ponuja funkcijo Hybrid Coaching, ki analizira podatke in pomaga pri bolj učinkoviti vožnji. Deluje tako, da poveča čas vožnje v električnem načinu ter tako izboljša porabo goriva.
 • Način za vsako razpoloženje Novega Priusa lahko z različnimi načini vožnje prilagodte svojim željam. Način Eco poveča učinkovitost, način Sport ponuja bolj odzivno vožnjo. Način Normal pa je nekašna zlata sredina. Izbrati je mogoče tudi način EV za vožnjo v povsem električnem pogonu.
 • Zmogljiva tehnologija, pametno integrirana

  Novi Prius Plug-in Hybrid vam omogoča popoln nadzor. Prek odzivnega 12,3-alčnega zaslona, ki je občutljiv za dotik, lahko dostopajte do svojih najljubših medijev. Na večfunkcijskem 7-palčnem digitalnem voznikovem zaslonu TFT pa so na voljo vse pomembne  informacije o vožnji.

Polnjenje

Moč izbire

 • Streha s sončnimi celicami

  Novi Prius Plug-in Hybrid lahko sončno energijo spremeni v pogonsko moč. Streha s sončnimi celicami pomaga pri polnjenju baterije in tako ustvari do 8 km dodatnega električnega dosega na dan.

 • Polnite doma

  Stenska polnilna postaja omogoča hitrejše polnjenje in zagotavlja, da je vaš Prius Plug-in Hybrid vedno pripravljen na akcijo. Prek aplikacije MyT lahko v vsakem trenutku spremljajte stanje baterije.

 • Javno polnjenje

  Povsem električni način EV je idealen za mestno uporabo. Na poti uporabite zmogljive javne polnilne postaje za enostavno in priročno vožnjo brez emisij.

Nadzor prek pametnega telefona

Z aplikacijo MyT boste vedno povezani s svojim avtomobilom. Na daljavo lahko ohladite potniško kabino in preverite, ali je avtomobil zaklenjen. Prek aplikacije MyT lahko spremljate stanje napolnjenosti baterije in izkoristite povečano električno zmogljivost novega Priusa.
Odkrijte več

Toyota T-mate. Z vami na varnejši poti

Prius Plug-in Hybrid je opremljen z varnostnim paketom T-Mate, ki deluje kot zvesti partner pri vožnji. T-Mate je skupek sistemov, ki so zasnovani za podporo in varnejšo vožnjo, ne glede na to, ali ste na avtocesti, v mestu ali želite parkirati. T-Mate poskrbi, da ste vedno v varnih rokah. Spodaj je navedenih nekaj poudarkov varnostnega sistema. Več informacij pa je na voljo v avtomobilskem konfiguratorju.
 • Sistem za zaznavanje in preprečevanje trkov (PCS)

  Sistem za zaznavanje in preprečevanje trkov lahko zazna in vam pomaga preprečiti trke z drugimi vozili, pešci, kolesarji in motocikli. Deluje tako, da voznika opozori z zvočnimi in vizualnimi opozorili ter po potrebi sproži samodejno zaviranje. Če voznik ne uspe pravočasno zavirati, se zavore samodejno aktivirajo, da preprečijo ali ublažijo trčenje. Na voljo sta tudi podpora za preprečevanje trčenja v križišču in pomoč pri krmiljenju v sili podnevi pri zavijanju na križiščih in pri manevrih izogibanja.

 • Proaktivna vožnja (PDA) – pomoč pri krmiljenju (SA)

  Posebna funkcija pomaga vozniku preprečiti odstopanje od voznega pasu. Sistem zazna ovinek pred vami in prilagodi silo pomoči pri krmiljenju, da omogoči ustrezno krmiljenje. Prav tako lahko podpira izboljšanje stabilnosti vožnje v liniji.

 • Pomoč pri varnem izstopu (SEA)

  Sistem uporablja radar za nadzor mrtvega kota in pri odpiranju vrat pomaga preprečiti trčenje z drugim vozilom ali kolesarjem, ki se približujeta od zadaj. Če obstaja nevarnost trčenja, zasvetijo indikatorji na zunanjih ogledalih in na multifunkcijskem zaslonu, poleg tega so potniki obveščeni tudi z zvočnim signalom.

 • Kamera za spremljanje utrujenosti voznika (DMC)

  Posebna kamera, ki je nameščena nad volanom, spremlja voznikovo budnost in stanje. Če sistem zazna nenormalno stanje, kot je na primer utrujenost, se prikaže opozorilo. Ta funkcija deluje v sodelovanju s sistemom za zaustavitev pri vožnji v sili (EDSS) z zgodnejšim zaznavanjem nepazljivosti.

 • Sistem za zaustavitev vožnje v sili (EDSS)

  Če sistem nekaj časa ne zazna voznikove aktivnosti, ga najprej opozorijo zvočna opozorila. Če ni zaznanih nobenih nadaljnjih aktivnosti, sistem postopno ustavi vozilo, medtem ko ga varno ohranja na voznem pasu. Aktivirajo se opozorilne luči in opozorijo druge udeležence v prometu. Vrata se odklenejo, kar reševalnim službam omogoči enostaven dostop.

 • Posodobitve funkcij Toyota Safety Sense prek zraka

  Posodobitve programske opreme prek zraka zagotavljajo, da je varnostni paket Toyota Safety Sense posodobljen z najnovejšimi funkcijami in izboljšavami.

 • Napredno parkiranje z daljinskim upravljanjem

  Sistem omogoča vozniku, da nadzoruje parkiranje vozila s svojega pametnega telefona, medtem ko stoji zunaj avtomobila. Preprost in enostaven za uporabo, podpira vse vrste parkirnih manevrov. Za dodatno varnost se vozilo takoj ustavi, če uporabnik dvigne prst s pametnega telefona.

Ste pripravljeni na začetek? Izberite paket opreme in motor.

3 Različic

 • Prius Plug-in - Premium - Kombilimuzina 5 vrat

  Prius Plug-in Premium

  Hybrid
  Kombilimuzina 5 vrat

  Izberite motor


  Od

  50.200 €

  /Več informacij

  Več informacij

  Brezstopenjski samodejni menjalnik | 4x2
  • Poraba
   0.7 l/100 km
  • Emisije CO2
   16 g/km
 • Prius Plug-in - Executive - Kombilimuzina 5 vrat

  Prius Plug-in Executive

  Hybrid
  Kombilimuzina 5 vrat

  Izberite motor


  Od

  44.900 €

  /Več informacij

  Več informacij

  Brezstopenjski samodejni menjalnik | 4x2
  • Poraba
   0.7 l/100 km
  • Emisije CO2
   16 g/km
 • Prius Plug-in - Elegant - Kombilimuzina 5 vrat

  Prius Plug-in Elegant

  Hybrid
  Kombilimuzina 5 vrat

  Izberite motor


  Od

  42.900 €

  /Več informacij

  Več informacij

  Brezstopenjski samodejni menjalnik | 4x2
  • Poraba
   0.5 l/100 km
  • Emisije CO2
   11 g/km

Popolna brezskrbnost

Vseskozi si prizadevamo zagotoviti, da je vsak vidik izkušnje s Priusom Plug-in Hybrid brezhiben, prijeten in udoben. Storitve Toyota omogočajo prav to. Gre za obsežen paket, ki zagotavlja popolno brezskrbnost in vključuje vse bistvene elemente*, ki pomagajo pri uživanju v vašem avtomobili. * Razpoložljivost spodnjih storitev se lahko razlikuje glede na državo, lokalne ponudbe pa so lahko drugačne na vsakem trgu. Strankam svetujemo, da se posvetujejo s svojim lokalnim trgovcem znamke Toyota.
 • Polno hibridno zavarovanje

  Inovativna tehnologija zahteva inovativno zavarovanje. Z nagradami za vožnjo v brezemisijskem načinu polno hibridno zavarovanje zagotavlja popolno brezskrbnost.

 • Prilagodite svoj avtomobil z originalno dodatno opremo

  Izboljšajte slog, praktičnost in zaščito svojega avtomobila z obsežno ponudbo dodatne opreme.

 • Storitve na daljavo z aplikacijo MyT

  Z intuitivno in zmogljivo aplikacijo MyT lahko prek pametnega telefona na daljavo upravljate številne funkcije.

 • Manjava staro za novo

  Vstop hivridni svet znamke Toyota še nikoli ni bil lažji. Zamenjajte svoj trenutni avto, ne glede na njegovo znamko in model, in se odpeljte z novim hibridom znamke Toyota.

Galerija Toyota Prius Plug-in

Novi Prius je navdušujoč z vseh zornih kotov. Zasnovan kot monolit, ki z osupljivo čistostjo privlači poglede. Streha Skyview je vizualno povezana s sprednjim in zadnjim steklom ter poudarja kupejevsko zasnovo  novega Priusa.

Pogosta vprašanja o priključnem hibridu

Hibridni in priključni hibridni avtomobili uporabljajo isto preizkušeno tehnologijo Toyota Hybrid Synergy Drive, vendar z opazno razliko.  Priključni hibridi imajo znatno večjo kapaciteto baterije in večji doseg na električni pogon, ki v primeru Priusa Plug-in Hybrid znaša več kot 72 km*.

 

Priključne hibride je mogoče polniti tudi iz zunanjega vira električne energije, kot so domača vtičnica, namenska stenska polnilna postaja ali javna polnilna postaja. Čeprav bo pogostejše polnjenje omogočilo največjo učinkovitost, priključni hibridi znamke Toyota delujejo v hibridnem načinu tudi, ko baterija ni napolnjena.

 

 V hibridnem načinu vsi hibridi znamke Toyota brezhibno preklapljajo med dvema viroma energije – učinkovitim bencinskim motorjem in pametno samopolnilno hibridno baterijo. To ponuja visoko stopnjo prilagodljivosti, zlasti na daljših potovanjih.

 

 * Kombinirana vožnja, odvisno od voznih pogojev in modela.

Novi Prius je igrivo odziven in zmogljiv ter zagotavlja dinamično in prijetno vozno izkušnjo. Zahvaljujoč impresivni vlečni sili in skupni izhodni moči pogonskega sistema, ki ponujata 223 konjskih moči, lahko od 0 do 100 km/h pospeši v samo 6,8 sekunde.

 

Prius Plug-in Hybrid je učinkovitejši od običajnih avtomobilov s pogonom Dual DNA. Hkrati pa zagotavlja manjšo porabo goriva in manjše emisije CO2. Ob tem Prius Plug-in Hybrid ponuja vse prednosti električnega pogona, od močnega trenutnega navora do povsem tihe mestne vožnje.

Novi Prius ponuja več načinov vožnje. Način EV omogoča potovanje v brezemisijskem načinu. Prius Plug-in Hybrid ponuja več kot 72 km*  povsem električnega dosega. Še več, v načinu EV lahko vozite do hitrosti 135 km/h.** Na razdaljah, ki so večje od povsem brezemisijskega dosega, Prius Plug-in Hybrid deluje kot hibridni avtomobil, saj združuje bencinsko moč in regenerirano polnjenje baterije.

 

*Kombinirani električni doseg WLTP za paket opreme Mid+. Električni doseg pri paketih opreme High in High+ je nižji

**Pogoj za zadostno raven napolnjenosti (SOC).

Domača vtičnica

Prius Plug-in Hybrid lahko napolnite prek standardnega domačega napajalnika (10 amperov).

 

Domača stenska polnilna postaja

Hitro in zanesljivo polnjenje je možno prek namenske stenske polnilne enote*.

 

*Če razmišljate o nakupu stenske polnilne postaje skupaj z vozilom, se obrnite na svojega trgovca.

Domača vtičnica

 

Prek domače polnilne postaje lahko baterijo napolnite v 7,5 ure*. Z možnostjo izkoriščanja nižje tarife lahko še dodatno zmanjšate stroške polnjenja.

 

Stenska polnilna postaja

 

Namestitev namenskega kabla in stenske omarice zagotavlja optimalno hitrost in varnost polnjenja, saj lahko baterijo napolnite v 2,5 ure*. Polnjenje lahko na daljavo spremljate in nadzorujete prek aplikacije MyT. 

 

Javne polnilnice

 

Polnjenje je možno tudi na številnih javnih polnilnih postajah. Tako kot pri polnjenju prek stenske polnilne postaje bo baterija popolnoma napolnjena v 2,5 ure*. Aplikacija MyT omogoča tudi preverjanje časa do popolne napolnjenosti, kar je še posebej uporabno, če je vozilo priključeno na javno polnilno postajo.

*Od 0 do 100 %

Polnite pogosto
 

Vsakodnevno polnjenje vam bo pomagalo povečati električno zmogljivost vašega avtomobila.

 

Tekoča vožnja
 

Optimiziranje sloga vožnje bo izboljšalo brezemisijsko učinkovitost vašega vozila in zagotovilo izjemno zmogljivost na vsakem potovanju.

 

Regenerativno zaviranje
 

Zajemanje kinetične energije pri zaviranju napolni baterijo in intuitivno upočasni avtomobil, kadarkoli dvignete stopalo s stopalke za plin. Novi Prius vam omogoča nastavitev stopnje regenerativnega zaviranja po vaših željah.

 

Daljinsko ogrevanje potniške kabine
 

V vsakem vremenu boste lahko uživali optimalnih klimatskih pogojih potniške kabine. Avtomobil lahko ohladite ali ogrejte pred vožnjo, ne da bi zmanjšali doseg.

Redno polnjenje prinaša občutne prednosti vožnje z električnim vozilom, vključno z nižjimi emisijami in obratovalnimi stroški. Dokler je vaše vozilo napolnjeno z gorivom, lahko vaš Prius vozi v hibridnem načinu, tudi ko je baterija prazna.

Toyota vsako baterijo izdela tako, da traja celotno življenjsko dobo vašega vozila. Za vsako baterijo jamčimo s 5-letno garancijo /100.000 km*, ki se lahko z vsakoletnimi pregledi hibridnega sistema podaljša do 10 let.

 

* Kar nastopi prej