1. Electrification
 2. Hybrid Electric
Izberite

ZAKAJ HIBRIDNA VOZILA?

Povsem običajno napolnite rezervoar

Dolivanje goriva v hibridni avtomobil je preprosto. Na bencinski črpalki povsem običajno napolnite rezervoar za gorivo, kot bi to storili z vsakim drugim avtomobilom z motorjem na notranje izgorevanje.

Izjemen doseg

Toyotini hibridni modeli brezhibno združujejo bencin in električno energijo za optimizacijo dosega in zmogljivosti. Preprosto vozite normalno.

Samo polnjenje

Hibridi znamke Toyota med vožnjo in zaviranjem sami polnijo svoje baterije. Za razliko od električnih avtomobilov vam nikoli ni treba skrbeti za doseg.

Kako delujejo hibridni avtomobili?

Hibridi znamke Toyota združujejo številne prednosti običajnih avtomobilov in električnih vozil. Motor z notranjim izgorevanjem in elektromotor delujeta skupaj v napredno uigranem pogonskem sklopu. Motor povečuje zmogljivost, obenem pa deluje kot generator, ki pretvarja odvečno energijo v električno energijo, kar zmanjšuje porabo goriva. Rezultat je tekoča, učinkovita in predvsem zabavna izkušnja vožnje. Spodnje animacije prikazujejo, kako delujejo naša hibridna vozila.
 • Polnjenje rezervoarja za gorivo

  Na bencinski črpalki povsem običajno napolnite rezervoar za gorivo.

 • Električna vožnja

  Baterija napaja elektromotorje, obrača kolesa in poganja vozilo.

 • Konvencionalna vožnja

  Motor z notranjim izgorevanjem povečuje moč in doseg na dolge razdalje, hkrati pa polni baterijo.

 • Regenerativno zaviranje

  Ko zavirate in vozilo zmanjša hitrost, se energija, ki bi se med tem postopkom običajno izgubila, porabi za polnjenje baterije.

Spoznajte naše elektrificirane* avtomobile

POGOSTA VPRAŠANJA

Hibridi imajo motor z notranjim izgorevanjem in električni pogon. Oba vira energije je mogoče kombinirati ali uporabljati neodvisno.

Hibridi se v nekaterih voznih scenarijih poganjajo s čisto električno energijo, na primer med speljevanjem in pri potovalnih hitrostih do 50 km/h. Ko je baterija prazna, jo odvečna energija motorja ponovno napolni.

Hibridi znamke Toyota so opremljeni s pionirsko samopolnilno tehnologijo. Med vožnjo samodejno polnijo svoje baterije. Ker dodatno polnjenje ni potrebno, so skrbi glede dosega ali polnjenja baterije povsem odveč.

Pionirska baterijska tehnologija v hibridih znamke Toyota je zasnovana tako, da traja celotno življenjsko dobo avtomobila. Pravzaprav so nekateri mehanski elementi, kot so sklopka, alternator in zaganjalnik, popolnoma odstranjeni, kar dodatno zmanjša tveganje nepredvidenih stroškov v prihodnosti. Ne le to, vse hibridne električne komponente, vključno z baterijo, pokriva 5-letna/100.000 km* garancija, ki jo ponuja znamka Toyota. 

* Kar nastopi prej.

Obstajajo tri vrste hibridnih vozil; blagi hibridi, običajni hibridi in priključni hibridi. Blagi hibridi uporabljajo svoj elektromotor samo kot dopolnilo motorju med pospeševanjem in takoimenovanim jadranjem, elektromotor pa ne more samostojno poganjati avtomobila. V hibridu znamke Toyota lahko uživate v čisti električni energiji pri do 80 % vaših mestnih voženj in pri potovalnih hitrostih do 50 km/h. Priključni hibridi delujejo na enak način kot hibridi, vendar z baterijo večje zmogljivosti, ki omogoča večji brezemisijski doseg.

Izkoristite prednosti svojega elektrificiranega avtomobila Toyota

 •  

  Povezane storitve MyToyota

  Aplikacija MyToyota, ki je na voljo za pametne telefone, vam pomaga kar najbolje izkoristiti vaše hibridno-električno vozilo znamke Toyota. Na voljo so številne funkcije od preverjanja statusa vozila do predhodne nastavitve temperature v kabini.

 • *Elektrificiran avtomobil je tisti, ki ga do neke mere poganja en ali več elektromotorjev. Med elektrificirane modele spadajo samopolnilni in priključni hibridi, ki imajo tudi bencinski motor, ter električni modeli, kakršen je na primer karoserijski križanec bZ4X.