1. New Cars
Izberite

Najboljši športni terenec za vsako pustolovščino

Od urbano prefinjenega modela C-HR in vsestranskega športnega terenca RAV4 do vsemogočnega Land Cruiserja. Športni terenci Toyota se samozavestno soočijo z vsemi izzivi.
01

Vozite v slogu.

Toyota že vrsto desetletij izdeluje vrhunska terenska in športno terenska vozila. Tukaj boste našli vse informacije o prednostih, ki jih prinaša lastništvo športnega terenca Toyota. Na voljo so takorekoč vsi odgovori na najbolj pogosta vprašanja.
02

Povsem hibriden

Toyota ponuja športne terence različnih velikosti in namembnosti. Vsem pa so skupne prostornost, nizke emisije, nizka poraba goriva ter prijaznost do okolja in vaše denarnice.
03

Paleta

Od modela RAV4, ki je utemeljil razred športnih terencev, do pustolovskega poltovornjaka Hilux. Toyota je že desetletja v samem svetovnem vrhu športno uporabnih vozil.

Izbira pravega športnega terenca ni povsem enostavna. Pomembnih je več dejavnikov. Od velikosti tovornega prostora do uporabnosti ob različnih avanturah. Najbolj pustolovsko naravnani vozniki bodo verjetno razmišljali o modelih Land Cruiser ali Hilux. Tisti, ki želijo razburljivo vožnjo po mestu, pa se bodo ozrli po modelih RAV4 Hybrid ali C-HR Hybrid.

Oglejte si našo ponudbo, spoznajte razlike med posameznimi modeli in ugotovite, katero vozilo najbolj ustreza vašemu življenjskemu slogu.

Nekateri vozniki so prepričani, da so športni terenci zaradi svoje velikosti manj odzivni.  Vendar ni nujno, da je tako. Sodobni športni terenci so pogosto opremljeni z motorji s turbopolnilnikom in naprednimi hibridnimi sistemi. Nekateri zagotavljajo okretnost kombilimuzine, hkrati pa ohranjajo vsestranskost in velikost športnih terencev.

Oglejte si ocene naših uporabnikov in spoznajte, kaj menijo o naši ponudbi športnih terencev.

Res je, da so športni terenci pogosto opremljeni s štirikolesnim pogonom. A nekateri so lahko opremljeni le s sprednjim pogonom. Na voljo so številne opcije, ki omogočajo izbiro, ki najbolj ustreza vašim potrebam.

Kot rečeno, športni terenci nimajo vedno štirikolesnega pogona. Nekateri delujejo s pogonom na dve kolesi, kar pomeni, da je moč motorja prenešena samo na sprednja ali zadnja kolesa. Oznaka 4x4 pa pomeni, da je moč prenešena na vsa štiri kolesa.

Številni karoserijski križanci in športni terenci se ponašajo z oznako 4x4, a ne vsi. Športni terenec je izraz, ki je kot s pogonom bolj povezan z obliko in zasnovo avtomobila.

Poltovornjaki, kakršen je na primer Toyota Hilux, so ponavadi bolj robustni in težji ter ponujajo več terenskih sposobnosti in so zmožni vleke težjega tovora.

Športni terenci imajo zasnovo avtomobilov. So bolj kompaktni, odzivni in dinamični. Poleg tega pa ponujajo podoben občutek pri vožnji kot klasične kombilimuzine.

Športni terenci se razlikujejo glede na namembnost in velikost. Na voljo so majhni, kompaktni, običajni in podaljšani športni terenci. Majhni in kompaktni športni terenci oziroma karoserijski križanci imajo nekoliko manj prostora, a ponujajo večjo energijsko učinkovitost in nižjo porabo goriva.

Večji športni terenci, kakršen je na primer Land Cruiser, ponujajo dodatno vrsto sedežev. V kabini se lahko pelje do sedem potnikov, zato so idealni za večje družine.

Zakaj je dobro voziti športne terence?

Odkrijte več

POST https://dxp-webcarconfig.toyota-europe.com/v1/model-filter-results/si/sl?model=CX%2Cc-hr%2Chighlander%2Cre%2Chilux%2Clandcruiser150%2Clandcruiser100%2Cra