1. Discover Toyota
  2. Blagovne znamke in storitve
  3. Toyota Gazoo Racing
Izberite

TOYOTA GAZOO Racing

Premikamo meje.
Že več kot 60 let sodelujemo v avto-moto športu, s čimer izboljšujemo naše avtomobile, naši inženirji pa pridobivajo nova znanja in izkušnje. S snovanjem novih tehnologij in inovativnih rešitev si nenehno prizadevamo za izdelavo vedno boljših avtomobilov.

Ne samo za šport.

Smo večkratni svetovni prvaki v različnih razredih avto-moto šport. Zmagujemo v serijah WRC, WEC in W2RC. Naš razvoj pa poganjajo ekstremni pogoji in najtežje ceste. Predani smo pospeševanju trajnostnega razvoja avto-moto športa, v katerem sodelujemo s svojimi hibridnimi in vodikovimi pogonskimi sklopi. Hkrati pa ustvarjamo veselje in navdušenje za naše navijače in stranke. Tukaj izobražujemo naše ljudi, izboljšujemo naše izdelke in ustvarjamo novo generacijo ljubiteljev avtomobilov.

Za voznike, ki ljubijo vožnjo.

Športne avtomobile poganja dirkaška kri. Serija avtomobilov z oznako GR združuje znanje in tehnologijo, ustvarjeno na najbolj zahtevnih tekmovanjih, ki hkrati zagotavlja vznemirjenje in vrhunsko zabavo pri vsaki vožnji. GR Yaris in GR86 sta čistokrvna športna avtomobila, ki ustvarjata občutek adrenalinskega vznemirjenja, ki ga označujemo z japonskim izrazom waku-doki. To so emocije, ki sežejo do srca in omogočajo, da se z avtomobilom združite v eno. Zato avtomobilov ne dojemamo zgolj kot prevozna sredstva za prevoz med točkama A in B, temveč utelešajo natančnst, ravnovesje in užitek. So vir življenja in užitka. To so avtomobili, ki jih preprosto želite voziti.

 Bistvo je v vsaki podrobnosti.

Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je navdih za serijo športno-elegantnih avtomobilov GR SPORT. Hkrati pa dinamično-športni slog prenaša v vsakdanje življenje. Vsak model izžareva edinstveno atletsko zunanjost s športno notranjostjo in najsodobnejšimi funkcijami. Dinamična hibridna zmogljivost in odlična vodljivost pa ustvarjata izjemen užitek v vožnji.

Za voznike, ki ljubijo vožnjo.

Športne avtomobile poganja dikraška kri. Serija avtomobilov z oznako GR združuje znanje in tehnologijo, ustvarjeno na najbolj zahtevnih tekmovanjih, ki hkrati zagotavlja vznemirjenje in vrhunsko zabavo pri vsaki vožnji. GR Yaris in GR86 sta čistokrvna športna avtomobila, ki ustvarjata občutek adrenalinskega vznemirjenja, ki ga označujemo z japonskim izrazom waku-doki. To so emocije, ki sežejo do srca in omogočajo, da se z avtomobilom združite v eno. Zato avtomobilov ne dojemamo zgolj kot prevozna sredstva za prevoz med točkama A in B, temveč utelešajo natančnst, ravnovesje in užitek. So vir življenja in užitka. To so avtomobili, ki jih preprosto želite voziti.

TOYOTA GAZOO Racing Europe

Podružnica TOYOTA GAZOO Racing Europe (TGR-E), ki se je prej imenovala TOYOTA Motorsport GmbH, je hčerinska družba v 100-odstotni lasti  družbe Toyota Motor Corporation. V osnovi je bila ustanovljena kot inženirski center v Kölnu v Nemčiji, z izpostavama na Finskem in v Združenem kraljestvu. Podružnica TGR-E s svojim znanjem, izkušnjami in številnimi dejavnostmi v svetu avto-moto športa pomembno prispeva h globalnim prizadevanjem za izdelavo vedno boljših avtomobilov.