1. Discover Toyota
  2. Inovacije znamke Toyota
  3. Hydrogen-economy
  4. Toyota-fuel-cell
Izberite

Toyota gorivne celice

Preizkušena rešitev brez emisij za spodbujanje vodikovega gospodarstva
Naše poslovanje z vodikovimi gorivnimi celicami se hitro razvija. Našo preizkušeno tehnologijo vodikovih gorivnih celic želimo narediti širše dostopno. S tem bi prispevali k ogljični nevtralnosti in spodbudili nadaljnjo rast vodikovega gospodarstva v Evropi in zunaj nje.

Katalizator vodikovega gospodarstva

Toyota je tehnologijo gorivnih celic v osebnih avtomobilih uvedla že leta 2014 z modelom Mirai. Ista osnovna tehnologija v nekoliko drugačni obliki je uporabna tudi za druge rešitve. Na vodikove gorivne celice že delujejo avtobusi, tovornjaki, čolni, vlaki in generatorji. Kot dobavitelj sistemov gorivnih celic lahko na dejanskih primerih pokažemo, kaj počnemo za spodbujanje razvoja vodikovega gospodarstva prihodnosti. To poteka prek lastnih izdelkov, pa tudi prek prodaje sistemov gorivnih celic drugim strankam. Vodikovo gospodarstvo spodbujamo tudi z brezplačnim zagotavljanjem patentov, ki so povezani z vodikovimi gorivnimi celicami.

Dobavitelj sistema vodikovih gorivnih celic

Posel z vodkovimi gorivnimi celicami narašča in naša tehnologija je danes prisotna v številnih aplikacijah, kjer močno prispeva k ogljično nevtralnim rešitvam. Obstaja jasno povpraševanje številnih strank v različnih panogah po sistemu gorivnih celic, ki ga je enostavno prilagoditi njihovim lastnim izdelkom. Kot odgovor na te potrebe nudimo naš zelo napreden sistem vodikovih gorivnih celic v obliki, ki je enostavna za uporabo. Vzporedno nadaljujemo z raziskovanjem več tehnologij in jih uvajamo ob pravem času, na pravem mestu in v pravih aplikacijah.