1. Discover Toyota
  2. Inovacije znamke Toyota
  3. Hydrogen-economy
  4. Fuel-cell-applications
Izberite

Namestitev vodikovih gorivnih celic

Toyotini moduli gorivnih celic poganjajo številne brezemisijske rešitve.
Toyotine rešitve z gorivnimi celicami so primerne za rešitve z velikimi obremenitvami in velike razdalje, kot so avtobusi, tovornjaki, čolni in vlaki. Zelo primerni so tudi za stacionarne generatorje.

Pospeševanje sprejemanja tehnologije gorivnih celic

Toyotin sistem gorivnih celic je prilagodljiv za uporabo v različnih aplikacijah vodika. Naši kompaktni moduli gorivnih celic se že uporabljajo v različnih aplikacijah velikih vozil -na primer v avtobusih Toyota Sora na Japonskem in avtobusih Caetano na Portugalskem. Našo tehnologijo je možno uporabiti v tovornjakih, preizkušamo pa jo tudi v vlakih, čolnih in viličarjih. Poleg transporta so naši moduli integrirani v generatorje za zagotavljanje energije za tovarne, velike dogodke ali nujne primere. Osredotočeni smo na rešitve, kjer imajo vodikove gorivne celice očitno prednost.

Plovila brez emisij

Energy Observerju velja za prvo plovilo na vodik, ki je obplulo svet. To je zaznamovalo našo širitev na novo poslovno področje, kjer sodelujemo s specializiranimi partnerji iz pomorske industrije. Skupaj s podjetjem EODev smo razvili vodikovo rešitev, ki je primerna za plovila. EODev povečevalnik dosega (REXH2®) deluje brez emisij ter omogoča pomorsko mobilnost brez hrupa. Vgrajen je bil tudi v jahte Hynova.