1. Discover Toyota
  2. Okoljska trajnost
  3. Cleaner mobility
  4. Plug-in Hybrid
Izberite

Priključno-hibridna električna vozila

Odkrijte več o našem prvem priključno-hibridnem električnem vozilu

Prius Plug-in je naše prvo priključno hibridno električno vozilo. Opremljeno je z zmogljivo polnilno baterijo, ki omogoča približno 50-kilometrski doseg v brezemisijskem električnem načinu.

Hibridna tehnologija omogoča več

Priključno-hibridna električna tehnologija omogoča daljši električni doseg in vožnjo na brezemisijski električni pogon pri večjih hitrostih. Prius Plug-in uporablja litij-ionsko hibridno baterijo, ki jo je mogoče polniti, kar omogoča približno 50 kilometrov električnega dosega in vožnjo brez emisij do hitrosti 135 km/h.  

Ko se baterija ziprazni, sistem preklopi na bencinski motor. Zato ni potrebe po pretirani skrbi zaradi imejenega dosega, ki so jih vajeni lastniki baterijskih električnih avtomobilov. Vtična električna tehnologija omogoča tudi dodatno zmanjšanje celotne porabe goriva.

Kako deluje priključni hibrid?

 

Litij-ionska baterija modela Prius Plug-in je manjša od nikelj-kovinsko-hidridne, ki se uporablja v standardnem Priusu, vendar lahko proizvede več energije. Kot pove že ime "plug-in", je priključno-hibridnega Priusa mogoče enostavno in hitro napolniti, tako da ga priključite na navadno napajanje doma ali v službi ali na javni polnilni postaji. Polnjenje traja nekaj več kot dve uri, sedaj pa že iščemo rešitve, kako bi lahko to olajšali s tehnologijo brezžičnega polnjenja, ki bi izničila potrebo po uporabi priključnih kablov.

Večino mestnih poti je možno opraviti v brezemisijskem načinu (način BEV). Po nočnem polnjenju baterije je avtomobil naslednje jutro pripravljen za naslednjih 50 km električne vožnje. Pri daljših potovanjih elektromotor in hibridni bencinski motor delujeta enako usklajeno in učinkovito kot pri naših drugih hibridnih električnih vozilih (način HEV). Posledično ima Prius Plug-in izredno nizke emisije CO2 le 22 g/km.

Prihodnost priključnih hibridov

Električno vozilo Prius Plug-in Hybrid je bilo prvo priključno hibridno električno vozilo na svetu.

Pričakujemo, da bo v prihodnosti ta tehnologija vključena v vedno večje število avtomobilov, saj se razvija infrastruktura za polnjenje in si različni proizvajalci avtomobilov prizadevajo za izpolnjevanje vse strožjih nacionalnih in mednarodnih predpisov o emisijah. 

Kako preizkušamo našo priključno-hibridno tehnologijo?

Odkrijte več

Kakšni so izsledki naših raziskav?

Odkrijte več