1. Discover Toyota
  2. Okoljska trajnost
  3. Cleaner mobility
  4. Bio Fuels
Izberite

Biogoriva

Odkrijte več o tem, kako lahko izdelamo še bolj trajnostna biogoriva kot kdaj koli prej.

Alternativna nizko-ogljična rešitev

Biogoriva so preizkušen, izvedljiv vir energije, ki ga lahko izdelamo iz številnih različnih obnovljivih virov in tudi iz nekaterih odpadnih snovi. Kot tekočo alternativo jih lahko mešamo z bencinom in dizelskim gorivom.

Ikvarjamo se z raziskavami novih biogoriv in se ne zanašamo na uporabo poljščin. Zagotavljamo, da ta goriva dosegajo takšno zmogljivost, kot jo vozniki pričakujejo od običajnega bencina in dizla.

Odgovorna proizvodnja biogoriv

 

Biogoriva lahko izdelujemo iz najrazličnejših virov. Trenutno večina proizvodnje biogoriva prve generacije temelji na surovinah, ki so pridobljene iz poljščin. Na primer iz sladkornega trsa se proizvaja bioetanol, biodizel pa se proizvaja iz rastlinskih olj. Mešajo se lahko z bencinom ali dizelskim gorivom v količinah, ki jih določajo evropski standardi. Vozila Toyota in Lexus, izdelana za evropski trg, lahko uporabljajo bencin z mešanico do 10 % bioetanola (E10, ki ustreza standardu EN228) ali dizelsko gorivo z mešanico do 7 % biodizla (B7, ki ustreza standardu EN590).

Da bi se oddaljili od biogoriv na osnovi rastlinskih pridelkov, spodbujamo uporabo novih biogoriv druge generacije. Proizvajajo se iz odpadnih proizvodov, ko sta slama, les in celo alge. Da ne bi negativno vplivali na delovanje vozila in zadovoljstvo kupcev, je ključnega pomena, da se ohrani kakovost končnega goriva.

Naša zavezanost najboljšim praksam

 
  1. Biogoriva je treba proizvajati z minimalnim vplivom na okolje. To podpiramo s članstvom v Evropski tehnološki platformi za biogoriva, ki poziva k trajnostnim metodam in izdelkom za proizvodnjo biogoriv.
  2. Proizvodnja biogoriv ne bi smela konkurirati proizvodnji hrane. Spodbujamo razvoj druge generacije biogoriv iz odpadnih materialov iz kmetijstva in gozdarstva, ki se postopoma odmikajo od uporabe poljščin.
  3. Biogoriva ne bi smela negativno vplivati na delovanje vozila. Podpiramo delo Evropskega odbora za standardizacijo (CEN), ki pomaga pri oblikovanju skupnih standardov za gorivo. Prav tako želimo zagotoviti, da se ti standardi hkrati uvajajo na različnih nacionalnih trgih, da se zagotovi dosledna kakovost in zadovoljstvo strank.

Kako pomagamo razvijati biogoriva prihodnosti?

Odkrijte več