1. Discover Toyota
  2. Okoljska trajnost
  3. Cleaner mobility
  4. Conventional engines
Izberite

Konvencionalni motorji

Spoznajte naše načine, s katerimi razvijamo okolju prijaznejše bencinske in dizelske motorje.

Medtem ko razvijamo nova vznemirljiva alternativna goriva in pogonske sklope, vlagamo tudi v to, da bomo običajne bencinske in dizelske motorje naredili čistejše in učinkovitejše.

Vloga konvencionalnih motorjev

 

Motor z notranjim zgorevanjem je še naprej najbolj priljubljeno sredstvo za pogon vozil in bo imel vidno vlogo v naslednjih 20 do 30 letih. V našem okoljskem izzivu 2050 si prizadevamo za 90-odstotno zmanjšanje ravni emisij CO2 naših vozil v primerjavi z ravnjo iz leta 2010. To bo zahtevalo pomembne izboljšave zmogljivosti motorjev, pa tudi široko dostopnost vozil naslednje generacije z nizkim ali ničelnimi emisijami CO2.

Vlagamo v razvoj metod in tehnologij, ki nam bodo pomagale kar najbolje izkoristiti vsako kapljico goriva in doseči najnižje ravni emisij iz bencinskih in dizelskih motorjev. Izdelujemo nove zasnove motorjev, da zagotovimo najboljše razmerje med zmogljivostjo in učinkovitostjo, k čemur pripomorejo znanje in izkušnje, pridobljene pri razvoju naših hibridnih pogonskih sistemov, kjer kombiniramo zelo učinkovit bencinski motor z elektromotorjem.

Iz vsake kapljice iztisnemo največ

Odkrijte več

Zakaj so naši avtomobili s tehnologijo turbo okolju bolj prijazni?

Odkrijte več