1. Discover Toyota
  2. Okoljska trajnost
  3. Cleaner mobility
Izberite

Čistejša mobilnost

Odkrijte več o načinih, s pomočjo katerih omogočamo okolju bolj prijazno in bolj trajnostno vožnjo.

Kot eden vodilnih svetovnih proizvajalcev avtomobilov skrb za okolje jemljemo skrajno resno in odgovorno. Prizadevamo si ustvarjati vozila, ki imajo čim manj vpliva na okolje. Ne gre samo za to, kako se obnesejo na poti; verjamemo, da moramo poiskati tudi bolj trajnostne načine za izdelavo vozil in njihovo razgrajevanje, ko po letih uporabe končajo svojo življenjsko dobo.

Zagotavljanje tranjostne in okolju prijazne vožnje

Že desetletja raziskujemo in iščemo nove načine izdelovanja okolju prijaznih vozil. Iznašli smo tehnologije, kot je hibridna, ki je že dokazala svojo vrednost pri zmanjševanju emisij toplogrednih plinov in nam pomagala k družbi z nizkimi emisijami ogljikovega dioksida. Še vedno smo na tej poti in želimo zmanjšati emisije CO2 v vozilu za 90 % do leta 2050 v primerjavi z ravnjo, ki smo jo dosegli leta 2010.

Ne gre le za zmanjšanje CO2, ampak si skupaj z oblastmi in potrošniki po vsem svetu prizadevamo za zagotavljanje kakovosti zraka in še naprej vlagamo v iskanje načinov za zmanjšanje škodljivih emisij, ki neposredno vplivajo na zdravje ljudi, kot so dušikovi oksidi NOx in številni delci PM.

Pravi avto, na pravem mestu, ob pravem času

 

Po vsem svetu ljudje uporabljajo različne vrste vozil, ki ustrezajo njihovemu življenjskemu slogu in lokalnemu okolju. Nekateri morda potrebujejo le majhen avto za kratke mestne poti, drugi pa potrebujejo večje in močnejše vozilo za redna potovanja na dolge razdalje. Skrb za okolje in zmanjšanje emisij ogljikovega dioksida zmanjšuje te razlike, zato verjamemo, da ni enotne rešitve, ko gre za ustvarjanje vrhunskega okolju prijaznega avtomobila. Z našim hibridnim sistemom smo izdelali nizkoogljično tehnologijo, ki jo lahko uporabimo na več načinov.

Odkar so vozila konec 19. stoletja začela uporabljati motor z notranjim zgorevanjem, se v veliki meri zanašajo na fosilna goriva, ki proizvajajo CO2 in prispevajo k globalnemu segrevanju. Medtem ko bodo običajni motorji še naprej igrali pomembno vlogo kratkoročno in srednjeročno, pa raziskujemo in razvijamo alternative, kot so biogoriva iz organskih virov, elektrika in v zadnjem času tudi vodik. S tem večplastnim pristopom želimo zagotoviti boljšo okoljsko učinkovitost z ustvarjanjem pravega avtomobila na pravem mestu in ob pravem času.

  • Objavili smo ambiciozne načrte za zmanjšanje emisij CO2 vozil v obratovanju (od rezervoarja do koles) za 90% do leta 2050.
  • Naša pot do proizvodnje vrhunskega ekološkega avtomobila zajema različne uporabe naše hibridne tehnologije in uporabo alternativnih goriv, da zagotovimo najboljše rezultate pri celotnem naboru voznih zahtev.

Kakšna je naša strategija trajnostne mobilnosti?

Odkrijte več