1. Discover Toyota
  2. Inovacije znamke Toyota
  3. Zero accidents
Izberite

Nič nesreč

Naš končni cilj: prihodnost brez smrtnih žrtev ali poškodb v prometu
Vsako leto v prometnih nesrečah po vsem svetu umre 1,35 milijona ljudi. S popolno osredotočenostjo na varnost, ki mora biti na prvem mestu, želimo izničiti število prometnih nesreč.

Najvišji varnostni standard

Napredni varnostni sistemi za pomoč voznikom spremljajo vse, kar se dogaja okoli vozil. Da bi bili naši avtomobili še varnejši, si prizadevamo integrirati funkcije avtonomne vožnje, ki temeljijo na konceptu Mobility Teammate. Gre za prepričanje, da lahko ljudje in avtomobili, ki jih poganjajo povezani sistemi in umetna inteligenca, sodelujejo pri uresničevanju varne vožnje. Da bi izboljšali funkcije pasivne varnosti, ki ščitijo ljudi v nesrečnem primeru trčenja, preučujemo pretekla trčenja in celo možna trčenja z uporabo naše vrhunske tehnologije THUMS (Total Human Model for Safety).

Podpora skupnosti za varnost v cestnem prometu

Ljudje in infrastruktura igrajo ključno vlogo pri varnosti v cestnem prometu. Zato že od leta 2006 podpiramo Evropski svet za varnost v prometu (ETSC),  ki nudi nepristranske strokovne nasvete Evropski komisiji, Evropskemu parlamentu in nacionalnim vladam. Prav tako spodbuja učinkovite ukrepe in najboljše prakse na področjih z največjim potencialom za zmanjšanje prometnih nesreč in žrtev. Podpiramo dejavnosti ETSC, kot je REVIVE za izboljšanje odziva v sili po trčenju, in PIN za indeks uspešnosti varnosti v cestnem prometu, orodje politike za povečanje varnosti v cestnem prometu.