1. Electrified
  2. Battery Electric
Izberite

Baterijsko-električna vozila

Odkrijte več o naših baterijsko električnih vozilih.

Naša nova generacija baterijskih električnih vozil (BEV) je zasnovana na naših bogatih izkušnjah s področja avtomobilske elektrifikacije in zagotavlja brezkompromisno mešanico moči, zanesljivosti in uporabnosti. Vsako baterijsko električno vozilo deluje samo na baterijo in ne potrebuje goriva ter v okolje ne spušča nobenih emisij.

V naslednjih petih letih bo na voljo najmanj deset novih vozil z ničelnimi emisijami. Kot prvo je na voljo dostavno vozilo PROACE Electric, ki ponuja 300 km čistega električnega dosega, 30-minutno hitro polnjenje ter vso zmogljivost in vsestranskost običajnega dostavnega vozila PROACE.

Prednosti baterijsko-elektičnega vozila:

  • Nič onesnaževanja
  • Preprosto polnjenje preko domačih ali javnih polnilnih postaj
  • Tiha in udobna vožnja
  • Nizki obratovalni  stroški in  nič emisij

Vse prednosti baterijsko-električnega vozila

Ker baterijsko-električno vozilo delujejo samo na baterijo, za svoje delovanje ne potrebuje goriva in ne proizvaja emisij. Enostaven je za polnjenje ter prefinjen in vznemirljiv za vožnjo. Poleg tega ponuja tudi nižje obratovalne stroške kot običajno vozilo. In ker prispeva k boljši kakovosti zraka v mestih, se lahko z njim brez omejitev vozite v nizkoemisijskih območjih številnih mest.

VPRAŠAJTE TOYOTA

BATERIJE

Kot vsak sestavni del v avtomobilih znamke Toyota so tudi baterije v naših popolnoma električnih vozilih zasnovane tako, da trajajo. Vsaka baterija je opremljena z 10 letnim jamstvom z neomejenim številom kilometrov , ki velja ob rednih kontrolnih pregledih.

Naša shema vračanja zagotavlja, da z našimi baterijami BEV, ko se izteče njihova življenjska doba, ravnamo varno in odgovorno. Pooblaščeni serviserji znamke Toyota trenutno odstranijo več kot 90 % naših baterij, naš cilj pa je recikliranje več kot 50 % teže hibridnih baterij.

 

Kako deluje polnjene električnega vozila?

Odkrijte več

Predstavljamo Toyota bZ

Toyota predstavlja svojo novo podznamko bZ. Ta raznolika družina baterijskih električnih modelov naslednje generacije presega električna vozila z ničelnimi emisijami in spreminja življenja in izkušnje. Na podlagi koncepta Toyota bZ4X bo nastal prvi model iz serije Toyota bZ, ki bo na voljo od sredine leta 2022. Zagotovo ga ne boste želeli zamuditi. 
Odkritje Toyota bZ