9 nasvetov za varno potovanje

Kaj moram preveriti pred poletnim izletom?

1. Kako preverite, ali so pnevmatike varne?

Preverite, ali so vse pnevmatike (vključno z rezervno) brez poškodb, ali je tlak v pnevmatikah na priporočeni ravni ter ali je globina profila nad zakonsko določeno minimalno vrednostjo.

2. Kako se prepričate, da se motor ne bo pregrel?

Preverite hladilni sistem motorja, da se izognete pregrevanju. Pred odhodom na daljše potovanje se prepričajte, da je v motorju dovolj hladilne tekočine, in preverite cevi, po katerih se pretaka. Za več informacij se obrnite na najbližjega pooblaščenega prodajalca Toyotinih vozil.

3. Kako preverite, ali je treba zamenjati olje v avtomobilu?

Redno preverjajte nivo olja. Če je treba zamenjati olje oziroma bo to treba kmalu storiti, ne odlašajte in ga raje zamenjajte pred potovanjem. Če se sprašujete, katera je prava vrsta olja za vaš avtomobil, se obrnite na pooblaščenega prodajalca vozil Toyota.

4. Kako preverite, ali klimatska naprava deluje? 

Pred potovanjem preverite klimatsko napravo v avtomobilu. Držite roko blizu prezračevalnih odprtin in bodite pozorni na zrak, ki piha ven. Če je tok hladnega zraka neprekinjen pri enaki temperaturi, je klimatska naprava verjetno v dobrem delovnem stanju. 

5. Kako spraviti prtljago v avtomobil? 

Težki predmeti morajo biti shranjeni na dnu prtljažnika za zadnjimi sedeži. Če potrebujete več prostora, uporabite strešni prtljažnik in strešni kovček, ki ga lahko namestite preprosto. Če vlečete prikolico ali čoln, prosite strokovnjaka, da namesti originalno Toyotino vlečno kljuko. In nenazadnje, če s sabo vzamete hišnega ljubljenčka, poskrbite, da bo Toyotina pregrada za pse pravilno nameščena. 

Odkrijte dodatno opremo za poletna potepanja z vašo Toyoto.


Poišči prodajalca

Drugi koristni nasveti za boljše potovanje.

6. Kako izboljšati vidljivost pri vožnji poleti?

Poskrbite, da je posoda s tekočino za pranje vetrobranskega stekla polna in uporabite visokokakovostno čistilo, da bo vetrobransko steklo čisto in brez madeža. Če ga ne morete očistiti, preverite, ali so brisalci brez poškodb, in po potrebi namestite nove metlice. Nosite sončna očala z gradirano zatemnitvijo ali polariziranimi lečami, da zmanjšate bleščanje in izboljšate vidljivost.

7. Kako ostati buden na dolgih vožnjah?

Na dolgih potovanjih si vedno vzemite 15-minutni odmor vsaki dve uri. Za maksimalno budnost se ustavite za malico, raztegnite noge in vedno pijte veliko vode, da ne dehidrirate. Naredite si seznam predvajanja za potovanja ali poslušajte svoje najljubše oddaje z radijskim sprejemnikom Bluetooth®.

8. Kako poskrbite, da avtomobil v poletnih dneh ostane hladen?  

Poskusite najti senco za parkiranje pod drevesi ali zgradbami, da med potjo nazaj ne boste trpeli v vročini. Pomaga tudi, če nekaj minut pred odhodom odprete okna ali vklopite klimatsko napravo. Za popolno zaščito namestite toplotnoizolacijsko pokrivalo vetrobranskega stekla, da zmanjšate učinek močne sončne svetlobe.   

9. Kako zabavati otroke na dolgih potovanjih?  

Navdušite jih za potovanje, pokažite pot na navigacijskem sistemu GPS in vzemite s seboj večpredstavnostno napravo za filme, glasbo in igre na poti (ne pozabite baterij in slušalk).

Poišči prodajalca

/
Toyotina poletna ponudba

Poletje je že tukaj, kar pomeni, da je čas, da se pripravimo na nepozabno poletno potovanje. Ne glede na to, ali se odpravljate na plažo ali raziskujete znamenitosti po svetu, Toyotina dodatna oprema in nasveti za preverjanje pravilnega delovanja avtomobila poskrbijo, da bodo vaše poletne dogodivščine varne in brezskrbne.

Odkrijte dodatno opremo za poletje

Več ...

Butik Toyota Butik Toyota Ljubitelji Toyote. V Toyoti ljubimo in skrbimo za naše avtomobile - in zdi se, da nismo sami! Veliko vas je, ki ste si želeli več od nas. Toyota Hybrid Service Toyota Hybrid Service Odkar smo pred 20 leti na tržišče poslali prvi konceptni hibridni model, je bilo po celem svetu prodanih 12 milijonov Toyotinih hibridov. Pomoč na cesti Pomoč na cesti Toyota z veseljem, kot del svoje zavezanosti k zadovoljstvu kupcev, ponuja svojim strankam storitev Toyota Eurocare. Toyotina priznana kakovost, združena s strokovnim znanjem in prednostmi, ki jih ponuja Toyota Eurocare, vam bodo med vožnjo zagotovili popolno brezskrbnost. Garancija Garancija Zavedamo se, da je Toyota nepogrešljiv del vašega življenja, nekaj, na kar se zanašate vsak dan. Za popolno zadovoljstvo smo za vas pripravili program dodatnega jamstva, s katerim bomo z vami ob vsaki morebitni nevšečnosti, ki bi jo lahko imeli z vašim vozilom.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.