1. Owners
 2. Parts & Accessories
 3. Adblue
Izberite

Toyota AdBlue

Naši najnovejši diezelski motorji ustrezajo standardu Euro 6. Nameščeni so v modele Hilux, PROACE in Land Cruiser. Za svoje delovanje uporabljajo tudi sredstvo AdBlueTM, to je posebna tekočina, ki ima pomembno vlogo pri zmanjševanju škodljivih emisij dušikovih oksidov (NOx). Poleg tega pa omogočajo dolgoletno tekoče delovanje motorja.
 • Prednosti sredstva AdBlue™

  • AdBlueTM je tekočina za dizelske motorje, ki zmanjšuje emisije dušikovih oksidov (NOx)
  • Gre za čisto razstopino sečnine, ki ni škodljiva in je enostavna za uporabo
  • To ni gorivo ali dodatek gorivu
  • Sredstvu AdBlueTM je namenjen poseben rezervoar
  • Ne vpliva na zmogljivosti in učinkovitost avtomobila ter nikakor ne zmanjšuje voznega užitka
  • Z zmanjševanjem škodljivih emisij NOx varuje okolje

Odgovori na pogosta vprašanja

Ko vaše vozilo uporablja sredstvo AdBlueTM, se dušikovih oksidov, ki ga proizvaja dizelski motor, pretvori v dušik in paro. To občutno zmanjšuje stopnjo škodljivih emisij dušikovih oksidov, ki je eden izmed virov atmosferskega onesnaženja.

Sredstvo AdBlueTM lahko dolijete sami, čeprav vam priporočamo, da se za to opravilo obrnete na pooblaščenega serviserja Toyota.

 1. Vozilo parkirajte na ravni površini, ugasnite motor in odprite pokrov motorja.
 2. Odstranite pokrovček posode za sredstvo AdBlueTM.
 3. Prislonite plastenko s sredstvom AdBlueTM na odprtino.
 4. Nagnite plastenko in začnite z dolivanjem. Bodite pazljivi, da se tekočina ne razlije. Plastenko izpraznite do konca.
 5. Preden plastenko odmaknete, preverite, da v njej ni več sredstva AdBlueTM. Polna posoda za sredstvo AdBlueTM ima približno 3,8 litra prostornine.
 6. Zaprite pokrovček posode za sredstvo AdBlueTM. Poseben zvok (klik) vas bo prepričal, da je posoda dobro zaprta. Potem preverite, da se motor zažene normalno. Ta postopek lahko morda traja nekaj sekund dlje kot običajno.