1. New Cars
  2. SUV & Crossover
Izberite

Odkrijte športne terence in karoserijske križance znamke Toyota.

Priljubljenost športnih terencev in karoserijskih križancev se je v zadnjih letih izjemno povečala, saj se odlično vklapljajo v sodobni življenjski slog in izpolnjujejo želje, zahteve in pričakovanja velikega števila uporabnikov. Vozila iz palete znamke Toyota odlikujejo visok položaj za volanom, odlična vidljivost in preglednost ter izjemna vsestranskost. Večina jih je na voljo z izpopolnjenim in visoko učinkovitim hibridnim električnim pogonskim sklopom, ki omogoča odlične zmogljivosti ob nizkih emisijah in obratovalnih stroških. Toyota ima v tem razredu vozil bogato zgodovino - od legendarnega športnega terenca RAV4, ki je sedaj na voljo v peti generaciji, do neustavljivega Highlanderja. Športni terenec ali karoserijski križanec znamke Toyota je pripravljen na vašo naslednjo pustolovščino.

Raziščite našo ponudbo vozil SUV in Crossover

Pogosta vprašanja

Športni terenci in karoserijski križanci so vsestranski, udobni, zabavni in pustolovski. Hkrati pa ponujajo številne prednosti. Odlikujejo jih prostornost, funkcionalnost in varnost. Ob vsem tem ponujajo razburljivost in ponosno lastništvo.

Športni terenec je slovenski izraz za kratico SUV, ki v angleščini označuje Sports Utility Vehicle, v slovenščino pa bi to prevedli kot športno uporabno vozilo. Ti avtomobili ponujajo višjo oddaljenost od tal kot tradicionalne kombilimuzine ali družinski avtomobili. Odlikuje jih nekoliko bolj robusten slog in so v mnogih primerih opremljeni s pogonom na vsa štiri kolesa. Karoserijski križanci imajo podobne značilnosti, vendar so tako po velikosti kot po voznih lastnostih bolj podobni običajnim avtomobilom.

Ne. Številni športni terenci, vključno z RAV4, ponujajo možnost štirikolesnega ali dvokolesnega pogona. Oba sistema omogočata različne prednosti. Štirikolesni pogon nudi odličen oprijem na površinah z nizkim oprijemom. Dvokolesni pogon pa je učinkovitejši.

Športni terenci ponujajo številne prednosti tradicionalnih vozil s štirikolesnim pogonom, vendar so bolj primerni za mestno življenje in vožnjo po običajnih cestah, kot so mestne ulice in avtoceste. Tradicionalna vozila s štirikolesnim pogonom odlikuje predvsem izjemna robustnost. Zasnovana za najtežje razmere in za vse vrste podlage.

Toyota ponuja pisano paleto športnih terencev, od elegantno urbanega modela C-HR s petimi sedeži do razkošnega vsemogočnega terenca Land Cruiser. Na voljo je tudi mestu prijazen Yaris Cross, izjemno priljubljen RAV4, ki je na voljo tudi kot RAV4 Plug-In hybrid, ter povsem električni bZ4X.

Pred izbiro velja razmisliti o vrsti potovanj, ki jih nameravate opraviti, in o tem, koliko potnikov se bo vozilo v vašem avtomobilu. Highlander in Land Cruiser ponujata sedem sedežev. Poleg tega sta usposobljena za vožnjo po vseh vrstah podlage. CH-R in Yaris Cross sta idealna za mestno vožnjo. RAV4 in bZ4X pa odlikujeta vsestranskost in pripravljenost na različne vozne razmere.

TOYOTA RELAX vam prinaša brezskrbne poti:

Do 10 let brezskrbnosti

Do 200.000 km

Redni servisni pregledi

10 let jamstva pnevmatik

Toyota Eurocare - 10 let jamstva