1. New Cars
  2. Small cars
  3. Small cars questions
Izberite

Če imate vprašanja v zvezi z majhnimi avtomobili, boste odgovore našli v spodnjih vrsticah. 

Kakšna je razlika med majhnimi in mestnimi avtomobili?

Med majhnimi in mestnimi avtomobili pravzaprav ni nobenih razlik. AYGO in Yaris sta oba zasnovana predvsem za vožnjo v urbanih okoljih, hkrati pa se odlično znajdeta tudi na odprtih cestah in avtocestah.

S svojo kompaktno zasnovo sta okretna, agilna in enostavna za parkiranje. Yaris je opremljen tudi s tempomatom, ki omogoča še bolj tekočo vožnjo na mestnih ulicah in na podeželjskih cestah.

Ali so majhni avtomobili ekonomični?

Majhni avtomobili se ponašajo z nizko porabo goriva. Povprečna poraba modelov AYGO in Yaris se giblje krepko pod štirimi litri na 100 kilometrov. To pomeni, da z isto količno goriva lahko prevozite večjo razdaljo. Tovrstna vozila so bolj prijazna do okolja, poleg tega pa so njihovi vzdrževalni stroški nižji.

So majhni avtomobili primerni za družine?

Majhni avtomobili v osnovi sicer niso zamišljeni kot družinski avtomobili, a včasih so njihove kabine presenetljivo prostorne. Po zaslugi premišljene zasnove in tehnoloških inovacij se ponašajo z velikimi prtljažnimi prosotri, ki družinam omogočajo več potovalnih možnosti. Yaris ima v prtljažniku kar 286 litrov prosotra, kar je dovolj za dva srednje velika kovčka ali za tedensko zalogo hrane. 

Je majhen avtomobil primeren zame?

To je odvisno od vašega življenjskega sloga. Če cenite prijaznost do okolja in nizke stroške ali če živite v središču mesta, potem je majhen mestni avtomobil vsekakor odlična izbira za vas.