Brezskrbnost za vse udeležence na cesti

Pametne rešitve, ki povečujejo varnost potnikov v avtomobilu in tudi drugih udeležencev v prometu.
/
/
/
/
Sistem za opozarjanje pred trkom z nočnim zaznavanjem pešcev

V slabi svetlobi sistem za opozarjanje pred trkom z nočnim zaznavanjem pešcev s posebno kamero, ki je opremljena z radarsko tehnologijo, zaznava druga vozila in pešce, ki se znajdejo pred vašim avtomobilom. Če obstaja nevarnost trka, sistem z zvočnim in vizuelnim signalom opozori voznika. Če se voznik ne odzove, sistem aktivira samodejno zaviranje. Tudi če se voznik pravočasno odzove, mu sistem pomaga z dodatnim zavornim pritiskom. Sistem ponoči zaznava pešce, podnevi pa tudi kolesarje.

Sistem za opozarjanje pred trkom z nočnim zaznavanjem kolesarjev

Sistem za opozarjanje pred trkom z nočnim zaznavanjem pešcev s posebno kamero, ki je opremljena z radarsko tehnologijo, zaznava druga vozila in kolesarje, ki se znajdejo pred vašim avtomobilom. Če obstaja nevarnost trka, sistem z zvočnim in vizuelnim signalom opozori voznika. Če se voznik ne odzove, sistem aktivira samodejno zaviranje. Tudi če se voznik pravočasno odzove, mu sistem pomaga z dodatnim zavornim pritiskom. Sistem ponoči zaznava pešce, podnevi pa tudi kolesarje.

Pametni prilagodljivi tempomat

Pametni prilagodljivi tempomat, ki je sestavni del varnostnega sistema Toyota Safety Sense, ohranja določeno hitrost in vzdržuje varnostno razdaljo glede na vozilo, ki vozi spredaj. Za vzdržavanje varnostne razdalje prilagaja hitrost in po potrebi tudi zavira in pospešuje. Poleg tega s sistemom za branje znakov voznika opozarja o omejitvah hitrosti in ga opozori, naj spremeni nastavljeno hitrost na tempomatu.

Popolnoma prilagodljivi tempomat

Popolnoma prilagodljivi tempomat, ki je sestavni del varnostnega sistema Toyota Safety Sense, omogoča potovanje z izbrano hitrostjo in vzdrževanje varnostne razdalje glede na spredaj vozeče se vozilo. Za vzdržavanje varnostne razdalje prilagaja hitrost in po potrebi tudi zavira, povsem ustavi avtomobil in pospešuje. Če se varnostna razdaja poveča, sistem počasi pospeši, vse do določene hitrosti. Ta funkcija je na voljo le pri modelih s samodejnim menjalnikom.

/
/
/
/
Sistem za ohranjanje voznega pasu

Sistem za ohranjanje voznega pasu uporablja posebno senzorsko kamero in milimetrski radar, ki za orientacijo uporabljata cestne oznake in sledi spredaj vozečega vozila. Če se avtomobil začne oddaljevati od sredine voznega pasu, sistem z nežnimi popravki avtomobil vrne na sredino voznega pasu. Ta sistem deluje le, kadar je vklopljen popolnoma prilagodljivi tempomat.

Samodejno prilagajanje snopa luči

Samodejno prilagajanje snopa luči je zasnovano za izboljšanje vidnosti ponoči. Kamera, ki je nameščena pri vzvratnem ogledalu, zaznava svetlobo nasproti vozečih vozil in samodejno preklaplja med dolgim in zasenčenim snopom luči. Voznik pa se lahko povsem osredotoči na vožnjo.

Opozorilo pred zapustitvijo voznega pasu z asistenco krmiljenja

Opozorilo pred zapustitvijo voznega pasu z asistenco krmiljenja, ki je sestavni del varnostnega sistema Toyota Safety Sense, s posebno kamero zaznava oznake na cesti in voznika z zvočnim in vizuelnim signalom opozori, če nenadzorovano spremeni vozni pas. Poleg tega se aktivira tudi asistenca krmiljenja.

Zaznavanje prometnih znakov

Zaznavanje prometnih znakov, ki je sestavni del varnostnega sistema Toyota Safety Sense, zaznava prometne znake, kot so omejitve hitrosti in prepovedi prehitevanja. Povsem jasno jih izpiše na voznikovem zaslonu. Sistem zagotavlja tudi zvočno in vizuelno opozorilo, če voznik ne vozi po tamkajšnjih omejitvah.

Izvedite več o Toyotinih rešitvah za varnost

Toyota na Pariškem avtosalonu 2018 Toyota na Pariškem avtosalonu 2018 V času tektonskih premikov avtomobilsk industrije je Toyota že začela transformacijo iz klasičnega proizvajalca avtomobilov v globalnega dobavitelja enakopravnih mobilnostnih rešitev, ki temeljijo na načelu boljše mobilnosti za vse. Avtomobilski salon v Frankfurtu Avtomobilski salon v Frankfurtu Frankfurt velja za enega najbolj prestižnih avtomobilskih salonov na svetu, zato je pravi kraj za predstavitev vznemirljivih novosti. Za leto 2015 je Toyota pripravila številne, ki vas bodo privabile in navdušile. Toyota predstavlja novi hibridni RAV4 Toyota predstavlja novi hibridni RAV4 Toyota na mednarodnem avtosalonu v New Yorku predstavlja novi hibridni RAV4 s štirikolesnim pogonom.
Vaše nastavitve piškotkov

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se strinjate s tem, nadaljujte z uporabo te spletne strani ali pa si oglejte, kako spremeniti nastavitve piškotkov na tej povezavi.