1. New Cars
  2. Hybrid Electric
Izberite

Vozite najboljše iz obeh svetov

Novi Prius se lahko uporablja kot povsem električno vozilo. Hkrati pa je s svojim bencinskim motorjem imun na skrbi glede dosega. Vrhunski pogonski sklop Dual DNA omogoča izjemno nizko porabo goriva, ki znaša 0,7 litra/100 km*.

* Kombinirana vožnja, odvisno od voznih pogojev in modela.

Kako deluje?

Priključni hibridi so nekakšen vezni člen med hibridnimi avtomobili in baterijsko električnimi vozili. Lahko jih poganja samo električna energija in jih je mogoče hitro napolniti kot čisto električno vozilo. Imajo pa tudi motor, ki ponuja svobodo, ko je baterija izpraznjena.

Če želite izvedeti več, si lahko ogledate animacijske prikaze o delovanju Priusa Plug-in Hybrid.

Kakšen je doseg novega Priusa Plug-in Hybrid?

S 50 % bolj zmogljivo baterijo lahko novi Prius Plug-in Hybrid v električnem načinu prevozi več kot 72 km*. V mestnih območjih, kjer so hitrosti običajno nižje, je ta razpon še večji in morda zadostuje za vsakodnevno vožnjo brez uporabe motorja.

 * Kombinirana vožnja, odvisno od voznih pogojev in modela.

Kako izboljšati doseg vožnje?

Novi Prius Plug-in Hybrid nagrajuje redno polnjenje z izjemno nizko porabo goriva in izboljšano čisto električno zmogljivostjo. Združuje baterijo visoke gostote s pametno programsko opremo za maksimiranje brezemisijskega dosega. Funkcije, kot so Regenerative Boost, Predictive Efficiency Drive in streha s sončnimi celicami omogočajo tekočo in dolgo vožnjo, ki je z izogibanjem hitremu pospeševanju in zaviranju še bolj učinkovita.