1. New Cars
  2. Off-road & Pick-up
Izberite

Odkrijte terenska vozila in poltovornjake znamke Toyota.

Ste si vedno želeli vozilo, ki bo doraslo vašim pustolovščinam? Toyota ponuja odgovor, saj že vse od leta 1951, ko je ustvarila prvi Land Cruiser, izdeluje robustne in izjemno zanesljive štirikolesne pogonske sklope. Vozila, kot sta terenec Land Cruiser in poltovornjak Hilux, odlikuje robustna izdelava. To so vozila, ki si upajo spopasti s številnimi izzivi, ki jih prinaša vožnja po najbolj zahtevnih terenih. Z zmogljivimi motorji in štirikolesnim pogonom so neustavljivi v vseh vremenskih razmerah in na vseh podlagah. Za ta vozila nobeno breme ni pretežko (Hilux lahko vleče do 3,5 tone) in nobeno delo ni preveč zastrašujoče.

Raziščite našo ponudbo terenskih in tovornih vozil.

Pogosta vprašanja

Vozila s štirikolesnim pogonom se ponašajo z odlično terensko zmogljivostjo in robustno konstrukcijo. Zaradi tega so primerni za zahtevne vožnje in za raziskovanje onkraj asfaltiranih cest. Športne terence odlikujejo izjemne zmogljivosti v vseh vremenskih razmerah in na vseh vrstah terena, vendar so običajno lažji, bolj učinkoviti in bolj podobni klasičnim avtomobilom.

Tovorna terenska vozila imajo trden okvir, na katerega je nameščena karoserija. Zaradi tega so odlični za vožnjo po brezpotjih in za vleko težkih tovorov. Športni terenci na osnovi avtomobilov imajo kombinirano strukturo karoserije/okvirja, ki omogoča vrhunsko učinkovitost pri porabi goriva, udobju in voznih lastnostih na cesti.

Da. Čeprav oba sistema omogočata, da motor poganja vsa štiri kolesa, kar omogoča 50 % več oprijema kot pri vozilu z dvokolesnim pogonom, delujeta na različne načine. Štirikolesni pogon združi sprednjo in zadnjo os za odličen oprijem v težkih razmerah. Ni pa namenjen za uporabo na cesti, kjer lahko zmanjša udobje in enostavno upravljanje. Pogon na vsa kolesa še vedno poganja vsa štiri kolesa, vendar jim omogoča, da se vrtijo z različnimi hitrostmi, na primer med vožnjo okoli ovinka, zaradi česar je bolj primeren za uporabo na cesti.

Ni nujno. Enake lastnosti, zaradi katerih so odlična izbira za terensko uporabo, so lahko uporabne tudi na asfaltu. Dež, sneg, led in blato lahko dramatično zmanjšajo oprijem tudi na običajnih cestah. Štirikolesni pogon 4x4 se v takšnih razmerah izkaže za izjemno učinkovitega. Visok položaj za volanom in robustna konstrukcija pa zagotavljata brezskrbnost na vseh vrstah podlage - od gozdnih poti do mestnih ulic.

Ni nujno. Čeprav so ta vozila izdelana robustno uporabo, so opremljena z najnovejšo tehnologijo pogonskih sklopov, ki omogoča izjemno energijsko učinkovitost in manjše emisije CO2. Stroški servisiranja so prav tako primerljivi s stroški običajnega avtomobila. Toyota ponuja servisne načrte, ki temeljijo na prilagodljivih cenah in brezskrbnosti.

Najprej si morate odgovoriti na vprašanje, na kakšen način boste uporabljali vozilo? Land Cruiser, ki je na voljo s tremi in petimi vrati in ponuja do sedem sedežev, je lahko popoln družinski avtomobil, s katerim se lahko odpravite kamorkoli. Legendarni poltovornjak Hilux pa si upa iti kamorkoli, ne glede na to, ali se odpravljate na družinsko pot ali po delovnih opravkih.

TOYOTA RELAX vam prinaša brezskrbne poti:

Do 10 let brezskrbnosti

Do 200.000 km

Redni servisni pregledi

10 let jamstva pnevmatik

Toyota Eurocare - 10 let jamstva