1. Electrification
 2. Battery electric
Izberite

ZAKAJ ELEKTRIČNO VOZILO?

Baterijo napolnite doma

Polnjenje baterije vašega električnega vozila Toyota je varno, priročno in preprosto. S priloženim polnilnim kablom jo lahko napolnite prek domače vtičnice, lahko pa namestite stensko polnilno postajo, ki omogoča še hitrejše polnjenje. Seveda lahko uporabljate tudi številne javne polnilne postaje*. *Za zagotovitev učinkovitega polnjenja in ohranjanje zmogljivosti baterije v celotni življenjski dobi vozila se lahko moč hitrega polnjenja z enosmernim tokom pri športnem terencu Toyota bZ4X začasno zmanjša (za približno 24 ur) po dveh sejah na dan (kar ustreza dvakratnemu polnjenju med 10% do 80%).

Izjemen doseg

Električna vozila, kakaršna je Toyota bZ4X, lahko z enim polnim polnjenjem prevozijo več kot 500 km*. *Cikel WLTP. Doseg je odvisen od izbranih paketov opreme, pogonskih sklopov in lokalnih voznih razmer.

Do 10 let jamstva

Poseben razširjeni program zagotavlja, da bo baterija v vašem vozilu ohranila 70% prvotne zmogljivosti v prvih 10 letih lastništva ali do milijona prevoženih kilometrov*. *Odvisno od rednih letnih pregledov pri pooblaščenem servisnem centru Toyota.

Kako deluje?

Električna vozila poganja izključno električna energija, vožnja z njimi pa je tiha in prefinjena. Namesto motorja in rezervoarja za gorivo uporabljajo elektromotorje, ki jih napaja baterija. Ker jih je enostavno polniti* doma ali na poti, imajo ključno vlogo pri razvoju rešitev mobilnosti z nizkimi emisijami. Odkrijte več o delovanju tehnologije s klikom na spodnje animacije. *Za zagotovitev učinkovitega polnjenja in ohranjanje zmogljivosti baterije v celotni življenjski dobi vozila se lahko moč hitrega polnjenja z enosmernim tokom pri športnem terencu Toyota bZ4X začasno zmanjša (za približno 24 ur) po dveh sejah na dan (kar ustreza dvakratnemu polnjenju med 10 % do 80 %).
 • Polnjenje

  Baterjo napolnite z električno energijo prek domače vtičnice, domače stenske polnilne postaje ali na hitrih javnih polnilnih postajah. *Za zagotovitev učinkovitega polnjenja in ohranjanje zmogljivosti baterije v celotni življenjski dobi vozila se lahko moč hitrega polnjenja z enosmernim tokom pri športnem terencu Toyota bZ4X začasno zmanjša (za približno 24 ur) po dveh sejah na dan (kar ustreza dvakratnemu polnjenju med 10 % do 80 %).

 • Vožnja

  Baterija napaja elektromotorje, obrača kolesa in poganja vozilo.

 • Regenerativno zaviranje

  Ko voznik zavira in vozilo zmanjša hitrost, se energija, ki bi se med tem postopkom običajno izgubila, uporabi za dodatno polnjenje baterije.

Spoznajte naše elektrificirane* avtomobile

POGOSTA VPRAŠANJA

Hibridno-električno vozilo preklaplja med dvema viroma energije, bencinskim motorjem in samopolnilno hibridno baterijo. Kot pove že ime, električno vozilo deluje samo na baterijsko napajanje. Brez motorja ne uporablja drugega goriva kot elektriko in deluje povsem brezemisijsko.

Sodobna električna vozila lahko potujejo dlje, kot si mislite. Najnovejša Toyota bZ4X lahko z enim polnjenjem prevozi do 500 km.

Polnjenje vašega električnega vozila je preprosto in priročno. Polnite, kadarkoli vam ustreza, s priloženim kablom in domačo električno vtičnico. Namestite si lahko tudi domačo stensko polnilno postajo, ki omogoča polno polnjenje v samo petih urah. Za hitro polnjenje na poti je na voljo mreža hitrih polnilnic, ki se nahajajo na bencinski servisih ob avtocestah in parkiriščih v sklopu trgovskih centrov. Tam lahko baterijo napolnite že v 30 minutah.*

 

*Za zagotovitev učinkovitega polnjenja in ohranjanje zmogljivosti baterije v celotni življenjski dobi vozila se lahko moč hitrega polnjenja z enosmernim tokom pri športnem terencu Toyota bZ4X začasno zmanjša (za približno 24 ur) po dveh sejah na dan (kar ustreza dvakratnemu polnjenju med 10 % do 80 %).

Električna vozila lahko lastnikom tekom svoje življenjske dobe  na različne načine prihranijo denar. Nikoli več vam ne bo treba plačevati za gorivo. Obstaja pa tudi vrsta vladnih spodbud za vozila brez emisij, kot so oprostitev plačila pristojbin za mestno središče, cenejše parkiranje ali davčne olajšave in bonusi. In ker elektromotorji in baterije zahtevajo minimalno vzdrževanje, je tudi servisiranje pogosto precej cenejše.

Naša električna vozila se ponašajo z enako kakovostjo, vzdržljivostjo in zanesljivostjo kot katerakoli druga vozila znamke Toyota. Baterije so zasnovane tako, da zdržijo celotno življenjsko dobo vozila, vsaka pa je ponuja garancijo  (10-let oz. 160.000 km*). Zato lahko uporabniki uživajo v popolni brezskrbnosti. Ko se življenjska doba baterije izteče, bo v sklopu naše posebne sheme deležna varnega in odgovornega ravnanja.

*Kar nastopi prej.

Izkoristite prednosti svojega elektrificiranega* avtomobila Toyota


 • Povezane storitve MyToyota

  Aplikacija MyToyota, ki je na voljo za pametne telefone, vam pomaga kar najbolje izkoristiti vaše električno vozilo znamke Toyota. Na voljo so številne funkcije od preverjanja statusa vozila do predhodne nastavitve temperature v kabini.

 • *Elektrificiran avtomobil je tisti, ki ga do neke mere poganja en ali več elektromotorjev. Med elektrificirane modele spadajo samopolnilni in priključni hibridi, ki imajo tudi bencinski motor, ter električni modeli, kakršen je na primer karoserijski križanec bZ4X.