1. Discover Toyota
  2. Sustainability
  3. Sustainable-supply-chain
Izberite

Trajnostna dobavna veriga

Tesno sodelovanje s poslovnimi partnerji
Toyota si prizadeva za odprto in pošteno poslovanje ter se vključuje v trajnostne pobude s tesnim sodelovanjem s poslovnimi partnerji za dvig kakovosti v smislu varnosti in zadovoljstva strank.

Oskrbovalna veriga

Pri Toyoti med proizvodnjo tesno sodelujemo z našimi dobavitelji. Kot del teh prizadevanj smo globalno uvedli osnovne nabavne politike v duhu vzajemne koristi, ki temelji na medsebojnem zaupanju. Da bi obravnavali vse večje zanimanje za našo dobavno verigo, imamo z dobavitelji posebne dialoge. Pred izvedbo poslovnih transakcij sklenemo pogodbe, ki jasno določajo skladnost z zakonodajo, spoštovanje človekovih pravic in okoljske vidike. Dogovorimo se za smernice trajnostnega nakupovanja, ki jih delimo z našimi dobavitelji in od njih zahtevamo, da izvajajo svoje dejavnosti na tej podlagi.

Poslovna etika in človekove pravice

Iskanje sreče za druge je bilo vedno del Toyotinih temeljnih načel. Naše poslanstvo je zdaj preraslo v ustvarjanje sreče za vse. Leta 2021 je Toyota objavila svojo politiko človekovih pravic. Sklicuje se na vodilna načela Združenih narodov o podjetništvu in človekovih pravicah (UNGP) in jih spoštuje ter spodbuja dejavnosti, povezane s človekovimi pravicami. Znotraj Toyote politiki spoštovanja človekovih pravic pripada najvišje mesto. Vsak Toyotin zaposleni si prizadeva, da bi se teh načel v celoti držal. Pri Toyoti Motor Europe je ta element zajet v našem kodeksu ravnanja.

Telefonske linije za prijavo nepravilnosti

TME od svojih poslovnih partnerjev zahteva, da nemudoma in v dobri veri poročajo TME o dejstvih ali sumih v zvezi z dejanskimi ali domnevnimi dejanji korupcije/podkupovanja, ki so jih zagrešili zaposleni, podizvajalci, svetovalci, poslovni partnerj ... Vsako prijavo je treba poslati pooblaščencu za skladnost TME (Karel.De.Wilde@toyota-europe.com) ali sporočiti prek TME-jeve telefonske linije za prijavo nepravilnosti (ki jo upravlja zunanji ponudnik in je v sedmih jezikih na voljo 24 ur na dan, 7 dni na teden, 365 dni v letu). Poslovni partnerji lahko anonimno izrazijo svoje pomisleke.

Poganjajte trajnost

TME sodeluje pri pobdi Drive Sustainability, ki jo sestavlja 11 vodilnih podjetij v avtomobilski dobavni verigi. Sodelujemo pri spodbujanju skupnega pristopa in izkoriščanju skupnega glasu o temah trajnosti v dobavni verigi. Leta 2020 smo uvedli strategijo za reševanje štirih trajnostnih izzivov skupaj z našimi dobavitelji: ogljična nevtralnost, trajnostne surovine, dobro počutje delovne sile in krožna vrednostna veriga. Na teh področjih skušamo podpreti in razviti skupne standarde, uporabiti skupna orodja za skladnost ter zagotoviti usposabljanja in elektronske načine učenja, s katerimi bi dobaviteljem pomagali izboljšati njihovo učinkovitost na področju trajnosti.