1. Discover Toyota
  2. Sustainability
  3. Ogljična nevtralnost
Izberite

Ogljična nevtralnost

Toyota želi ustvariti harmonijo ljudji, mobilnosti in narave.
Želimo zmanjševati vpliv naših dejavnosti na okolje, hkrati pa razvijamo rešitve, ki pozitivno prispevajo k planetu in soustvarjajo trajnostno družbo brez emisij.

Naša pot do ničelnih emisij

V skladu s 100-odstotnim zmanjšanjem emisij CO2 vseh novih vozil do leta 2035 v zahodni Evropi* postopoma širimo naš portfelj vozil brez emisij. Ogljično nevtralnost z izkoriščanjem razpoložljive polnilne infrastrukture, razpoložljivosti surovin, obnovljive energije in cenovne dostopnosti želimo doseči čim prej. Emisije CO2 trenutno že zmanjšujemo s ponudbo široke palete elektrificiranih vozil. Poleg tega si prizadevamo za odpravo vseh emisij CO2 v celotnem življenjskem ciklu vozila do leta 2050. Do leta 2030 pa želimo doseči tudi ogljično nevtralnost vseh naših evropskih tovarn.

Onkraj ogljične nevtralnosti

Na poti proti ogljični nevtralnosti se ne ukvarjamo le z emisijami CO2. V skladu s Toyotinim okoljskim izzivom 2050 smo zavezani k sprejetju posebnih ukrepov za ohranjanje vode, spodbujanje gospodarstva, ki temelji na recikliranju, in biotske raznovrstnosti. Naš obrat TMMF v Franciji je vzorčni primerpremišljenega zbiranja in recikliranja vode, saj zagotavlja, da je večjo količino vode mogoče ponovno uporabiti v proizvodnih procesih od leta 2014. V Združenem kraljestvu smo v tovarni TMUK skupaj z lokalnimi oblastmi razvili pobudo za biotsko raznovrstnost.