1. Discover Toyota
  2. Quality
  3. Producing quality
  4. Sposobnosti za zagotavljanje kakovosti
Izberite

Kako razvijamo nove sposobnosti za zagotavljanje kakovosti?

Evropski globalni produkcijski center

Evropski globalni produkcijski center je naš glavni vir pri zagotavljanju različnih šolanj za zagotavljanje kakovosti v naših poslovnih obratih v Evropi.  Njegov glavni namen je zagotavljanje šolanja različnih spretnosti, ki jih je mogoče implementirati v delovne procese, hkrati pa nova znanja prenašati naprej. 

Vajeništvo

Vajeniško šolanje mladim generacijam naših zaposlenih pomaga pri osvajanju novih sprednosti, poleg tega pa tudi pri spoznavanju naših poslovnih in produkcijskih metod. Tovarna Toyota Motor Manufacturing UK ima v tem pogledu pionirsko vlogo, saj tesno sodeluje z lokalnimi šolami, s katerimi so ustanovili tudi razvojni vajeniški center. 

Mojstri takumiji - kakovost, ki temelji na dolgoletnih izkušnjah

Sodobna, računalniško vodena proizvodnja zagotavlja do milimetra natančno izdelavo. A kljub temu obstaja nekaj področij dela, kjer so najboljše orodje človeške roke in oči.

Mojstri takumiji so odgovorni za številna ročna opravila in končna preverjanja kakovosti pri avtomobilih znamke Lexus. Da do popolnosti razvijejo svoje sposobnosti, so potrebna leta učenja in predanosti. Potem pa svoja znanja posredujejo novim generacijam.

 

Mednarodno priznanje

World Skills International je poseben dogodek, ki je na sporedu vsaki dve leti. Na njem se zberejo najboljši vajenci sveta. Na tekmovanju, ki je leta 2015 potekalo v Braziliji, smo osvojili že 50 odličij, med katerimi je kar 23 zlatih medalj. Ta uspeh je navdih novi generaciji vajencev, ki si prizadevajo za razvoj svojih spretnosti in veščin.