1. Discover Toyota
  2. Okoljska trajnost
  3. Cleaner mobility
  4. Hibridna vozila
  5. Ali je Evropa sprejela hibridno tehnologijo?
Izberite

Ali je Evropa sprejela hibridno tehnologijo?

Hibridi Toyota, ki so na voljo le v Evropi

Evropa je za hibride Toyota ključni trg. Štirje od desetih avtomobilov, ki jih prodamo na evropskem trgu, so hibridi. Močno rast trga podpira tudi naša evropska proizvodnja.

Hibridne različice modelov Yaris, Corolla, Corolla Touring Sports in C-HR so izdelani v naših tovarnah v Franciji, Veliki Britaniji in Turčiji. Vse večja priljubljenost hibridnih modelov je dokaz, da so uporabniki ta pogonski sklop odlično sprejeli. Predvsem pa hibridi ponujajo atraktivno alternativo običajnim bencinskim in dizelskim modelom. Hibridi predstavljajo dve tretjini vseh modelov Corolla in polovica Yarisov, ki so bili prodani v Evropi. Pri modelu C-HR je delež še višji, saj so štirje od petih prodanih primerkov hibridi.

Pomembnost lokalne izdelave

Vedno smo se zavedali pomembnosti izdelave vozil na trgih, kjer so na prodaj. To velja tudi za naše hibridne modele s proizvodnimi obrati, ki delujejo v številnih državah zunaj Japonske. V Evropi imamo hibridne proizvodne obrate v Valenciennesu v Franciji (TMMF), Burnastonu in Deesideu v Veliki Britaniji (TMUK) ter Sakaryi v Turčiji (TMMT). TMMF in TMUK sta dva izmed naših trajnostnih obratov, ki postavljata globalne standarde za okoljsko učinkovito proizvodnjo.

V to so vključuni zmanjšanje povpraševanja po naravnih virih, recikliranje in odstranjevanje odpadkov, črpanje energije iz trajnostnih in obnovljivih virov ter delo v sožitju z lokalnim okoljem in skupnostmi. Z lokalnim izdelovanjem hibridov dodatno zmanjšujemo njihov vpliv na okolje, tako da odpravljamo potrebo po pošiljanju na dolge razdalje po vsem svetu. To nam pomaga zmanjšati ogljični odtis naših vozil in podpira našo zavezanost zmanjšanju emisij v vseh fazah življenjskega cikla vozila.