1. Discover Toyota
  2. Okoljska trajnost
  3. Cleaner mobility
  4. Eco driving
  5. What are our eco-driving tips for hybrid drivers?
Izberite

Kakšni so naši nasveti za okolju prijazno vožnjo hibridnih avtomobilov?

Spoznajte se z delovanjem hibridnega informacijskega zaslona vašega avtomobila, tako da boste lahko že na hitro videli, koliko energije porabite med vožnjo.

 

Stopalko za plin uporabljajte nežno, z občutkom in z enakomernim pritiskom. Tako lahko avtomobil več časa držite v električnem načinu.

 

Preklopite v način ECO: ta prilagodi stopalko za plin za nemoten odziv. Klimatsko napravo pa zažene z zmanjšano močjo.

 

Zgodnje in nežno zaviranje omogoča, da avtomobil z regenerativnim zaviranjem zajame več energije. Dodatna moč baterije pomeni, da lahko avtomobil več časa deluje v električnem načinu.

Natančno opazujte merilnike na armaturni plošči in opazujte stanje hibridnega sistema. Zagotovite, da baterija ohranja visoko uporabno napetost.

Ko se ustavite, ne prestavite prestavne ročice v položaj N (nevtralno). Če to storite, avto ne bo proizvedel električne energije, energija pa se bo odvajala iz baterije.

Ohranjanje enakomerne hitrosti pri vožnji po odprti cesti je odličen način varčevanja z gorivom. Predvidevajte cesto. Če uporabljate navigacijski sistem, se odločite za ekološko pot.

Po možnosti uporabite električni način vožnje. Delovanje na povsem električni pogon ne porablja goriva in ne povzroča emisij iz izpušne cevi.