1. Discover Toyota
  2. Okoljska trajnost
  3. 4 r's for a better earth
  4. Reuse
  5. Kako lahko še na druge načine ponovno uporabljamo vire?
Izberite

Kako lahko še na druge načine ponovno uporabljamo vire?

Voda

Zaradi naraščajočega števila prebivalstva in povečevanjea kmetijske proizvodnje je voda dragocenejši vir kot kdaj koli prej. V svetovnem merilu prav voda predstavlja ključno okoljsko vprašanje. Zato se osredotočamo na načine, kako lahko naše podjetje porabi manj vode, jo ponovno uporabi, reciklira in zajame, da zmanjša količino, ki jo moramo vzeti iz javnih cevnih zalog.

Varčevanju vode so posvečeni naši številni cilji po vsem svetu, pri čemer upoštevamo specifične okoljske razmere v vsaki državi ali regiji. Te podpirajo številne pobude, od rednega varčevanja z vodo do načinov ponovne uporabe odpadne vode. V skladu z našo zavezo bomo zagotovili, da bodo naši objekti čim manj vplivali na okolje, želimo med letoma 2030 in 2040 doseči ničelno stopnjo porabe vode iz javnih zalog.

Že sedaj izvajamo številne učinkovite ukrepe. Na primer v tovarni Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) velik del potrebe po vodi pokriva deževnica, ki shranjena v lagunah. Poleg tega pa izvajamo tudi učinkovito recikliranje odpadne vode. Poleg odgovorne uporabe vode tudi zelo pazimo, kako ravnamo s kakršno koli odpadno vodo iz naših proizvodnih procesov. Na primer v naši tovarni Burnaston v Veliki Britaniji upravljamo inteligenten sistem za upravljanje z vodami, ki se ne ukvarja samo z odpadno vodo, ki jo proizvede obrat, ampak tudi pomaga zaščititi lokalno okolje pred poplavami.

Pakiranje

Učinkovitost naših proizvodnih operacij po vsem svetu podpira Kanbanov sistem "ravno ob pravem času", s pomočjo katerega številni različni dobavitelji zagotavljajo potrebne dele v pravem številu, na pravem mestu in ob pravem času. Deluje z uporabo namenskih plastičnih škatel za večkratno uporabo in drugih vrst embalaže, ki so zasnovane tako, da vsebujejo določene dele, tako da jih je mogoče najučinkoviteje prevažati do proizvodne linije. Škatle je mogoče ponovno uporabiti, zato ni nevarnosti odpadkov, povezanih s kartonsko embalažo.