1. Discover Toyota
  2. Okoljska trajnost
  3. 4 r's for a better earth
  4. Recycle
  5. Kako maksimiziramo naše postopke reciklaže?
Izberite

Kako maksimiziramo naše postopke reciklaže?

Recikliranje hibridnih baterij

Pogosto nas sprašujejo, ali je treba naše hibridne baterije zamenjati in ali ob odstranjevanju škodujejo okolju. Vse baterije, ki jih uporabljamo v hibridnih električnih vozilih, so zasnovane tako, da zdržijo tako dolgo kot avto. Njihovi pametni sistemi upravljanja zagotavljajo nemoteno dolgotrajno delovanje.

Ob koncu njihove življenjske dobe s sistemom prevzema poskrbimo za varno in odgovorno obravnavo. Trenutno v Evropi prevzamemo več kot 90 % baterij prek naših trgovskih omrežij, vendar želimo v vseh naših operacijah doseči 100-odstotno stopnjo vračanja.

Partnerji za reciklažo hibridnih baterij

Če prevzetih hibridnih baterij ni mogoče ponovno uporabiti, jih predamo dvema specializiranima podjetjema, ki izvajata postopek recikliranja in odstranjevanja.

SNAM s sedežem v Franciji je odgovoren za ravnanje z nikelj-kovinsko-hidridnimi baterijami, ki se uporabljajo v večini hibridnih električnih vozil. Umicore v Belgiji pa se ukvarja z litij-ionskimi baterijami, ki jih trenutno najdemo v priključno-hibridnih modelih. Obe podjetji uporabljata najnovejše in najsodobnejše tehnike, s katerimi obnovijo čim več materiala in zagotovijo, da ne škodujejo okolju.

 

Reciklaža v naših operacijah

 

Vseskozi skrbimo za zbiranje vseh odpadke, ki nastanejo v naših proizvodnih postopkih, in jih pravilno obdelamo ter se izognemo kakršni koli škodi za okolje. Za to je ključna uporaba pravilnih načinov obdelave.

Pri naših operacijah in postopkih nikoli ne prenašamo slabe kakovosti z enega postopka na drugega, kar velja tako za ravnanje z odpadki kot za način vodenja proizvodnih linij. Če je odpadke mogoče razvrstiti na mestu, kjer nastanejo, to olajšuje ravnanje z njimi na mestu recikliranja.

Odpadna plastika je na primer razvrščena glede na vrsto in barvo, zato jo ekipe našega partnerja za ravnanje z odpadki zlahka pošljejo v reciklažo. Green Metals je podjetje skupine Toyota, ki podpira naše dejavnosti na 21 lokacijah po vsem svetu, razvršča, predeluje in prodaja naše kovinske in nekovinske odpadke ter izvaja celoten program ravnanja z odpadki.