1. Discover Toyota
  2. Blagovne znamke in storitve
  3. Lexus
Izberite

Lexus

Osebno razkošje
Lexus s prefinjeno izdelavo in domiselno tehnologijo na novo definira razkošje. Svoje goste gostimo v skladu z načeli japonskega gostoljubja omotenaši.

Izkušnja neverjetna

Lexus je pred več kot tremi desetletji predstavil svojo prvo luksuzno limuzino LS. Takrat je postal sinonim za izjemen dizajn, kakovost in prefinjenost. Smo tudi pionirji  na področju elektrifikacije luksuznih avtomobilov s pisano paleto samopolnilnih hibridov, priključnih hibridov in popolnoma električnih avtomobilov.

Poleg avtomobilov paleto naših izdelkov in storitev sestavljajo tudi športna jahta Lexus LY650, prostori Lexus Intersect, LOFT by Lexus in nagrada Lexus Design. Z vsemi želimo ustvariti neverjetna doživetja, s katerimi funkcijo spreminjamo v čustva, zmogljivost v strast in tehnologijo v domišljijo.

Evolucija skozi kaizen

Leta 1989 je luč sveta ugledal naš prvi avtomobil LS 400, ki je bil zasnovan kot vrhunsko, visoko zmogljivo luksuzno vozilo. Moral je biti učinkovitejši, tišji, bolj aerodinamičen in lažji od svojih tekmecev.

Pri razvoju LS 400 so si inženirji znamke Lexus prizadevali iz nemogočega narediti mogoče: ustvariti so želeli avtomobil, ki je vznemirljiv, a hkrati varčen; tradicionalen, a moderen; naraven, vendar sofisticiran; močan, a lahek. Ta filozofija še naprej vodi naš pristop.

Na vsaki točki naše evolucije izzivamo ustaljeno stanje. Tiho in predano izboljšujemo in izumljamo. Temu v japonščini pravimo "kaizen".

Strast kot vodilo

Akio Tojoda, predsednik in izvršni direktor družbe Toyota, je pristni avtomobilski navdušenec. Z avtomobilom znamke Lexus je tekmoval na naporni dirki 24 ur Nürburgringa.

Prvi rezultat Tojodinega sodelovanja z Lexusom je bil superšportni avtomobil LFA, ki je opremljen z revolucionarno tehnologijo, ki zagotavlja vznemirljivo vožnjo do hitrosti 325 km/h. Izdelan je bil v omejeni seriji 500 primerkov. Zato mu pripada status avtomobilske legende. V vsakem izdelanem avtomobilu znamke Lexus je prisotnega nekaj tega vznemirjenja.

 

»Moja prioriteta ni služenje denarja, temveč izdelovanje odličnih avtomobilov. Avtomobili, ki so fantastični na pogled, čudoviti za sedenje in senzacionalni za vožnjo.”

Podpis rokodelskih mojstrov takumijev

Ni potrebno veliko, da se naučimo nove veščine. A če se želimo v nečem izmojstriti potrebujemo 60.000 ur. To odlično vedo naši rokodelski mojstri takumiji. Strokovno znanje teh mož in žena temelji na neizmerni predanosti delu, ki ga opravljajo.

Takumija odlikuje neizmerna pozornost do podrobnosti. Svojo spretnost mora redno dokazovati tako, da v manj kot 90 sekundah s svojo nedominantno roko zloži mačko origami.

Takumiji imajo tudi v avtomatiziranem proizvodnem  procesu ključno vlogo. Na primer, gibanje robotske roke za brizganje barve natančno posnema gibanje mojstra takumija.

Navsezadnje je tehnologija najmočnejša, ko ima v svojem srcu človečnost.

Domiselna tehnologija

Naši konceptni avtomobili predstavljajo pionirske tehnologije, ki bodo spremenile prihodnost mobilnosti. Učimo se, rastemo in eksperimentiramo – predvidevamo potrebe in vrednote naših strank in družbe.

Inovacije, vključno s hibridnim pogonom Lexus (2005), žarometi LED (2007), sistemom za aktivno zaznavanje pešcev (2013) in naprednim sistemom pred trčenjem (2017), so bile prvič razkrite na naših konceptnih avtomobilih.

Sledimo cilju, da do leta 2050 postanemo podjetje brez emisij in zmanjšamo emisije vozil v njihovem celotnem življenjskem ciklu. Ta zaveza je  zagotovilo, da bodo tudi naši bodoči konceptni avtomobili polni pionirske tehnologije.. 

Gostoljubje omotenaši

Lexus svoje stranke obravnava bolje kot katera koli druga znamka luksuznih avtomobilov.

Ta pristop, osredotočen na človeka, imenujemo omotenaši. Gre za predvidevanje potreb strank, preden se te sploh pojavijo. Poleg tega stranke obravnavamo, kot da bi jih gostili v svojem domu. 

Spoštovanje tega načela je eden od razlogov, zakaj smo še naprej na vrhu anket o zadovoljstvu strank.

Zagotavljamo vse, da našim strankam pomagamo doživeti izjemno izkušnjo.