1. Discover Toyota
 2. About us
 3. Toyota in Europe
Izberite

Toyota v Evropi

Naša evropska organizacija
Naše evropske dejavnosti segajo prav v vsak kotiček celine in vključujejo proizvodne obrate, logistična središča, prodajna in trženjska podjetja, objekte za raziskave in razvoj, centre za usposabljanje in oblikovanje, dejavnosti v svetu avto-moto športa, na tisoče lokalnih trgovcev, storitve mobilnosti KINTO in Toyota Connected .

Šest desetletij rasti v Evropi

Naša evropska zgodba se je začela dokaj skromno, ko smo v zgodnjih šestdesetih letih prejšnjega stoletja z Japonske pripeljali majhno število vozil. Od takrat smo začeli sistematičnno vlagati v dejavnosti na evropskem trgu. Evropa je postala eden naših najpomembnejših in najbolj živahnih trgov – ne le za prodajo avtomobilov, temveč tudi za njihovo načrtovanje, inženiring in izdelavo.
 • Od 1963

  Leta 1963 je smo nnašemu evropskemu distributerju Erla Auto poslali prvih 400 primerkov modela Toyota Crown. Tako se je začela zgodba znamke Toyota v Evropi.

 • 25,000 

  Po vsej Evropi zaposlujemo več kot 25.000 ljudi.

 • EUR 11 bn 

  Od postavitve naših prvih operativnih obratov v devetdesetih letih prejšnjega stoletja smo v naše evropske aktivnosti vložili več kot 11 milijard evrov.

 • 8 obratov v 6 državah

  Upravljamo z 8 proizvodnimi obrati v 6 državah v Evropi.

 • EUR 6 bn/year 

  S 400 evropskimi dobavitelji letno porabimo več kot 6 milijard EUR.

 • 53 državah

  Upravljamo mrežo 28 nacionalnih tržnih in prodajnih podjetij v 53 državah.

 • 3000 prodajalcev 

  Mreža več kot 3000 pooblaščenih prodajalcev vozil Toyota in Lexus

 • 21 logističnih centrov

  14 logističnih centrov za dele in 8 logističnih centrov za vozila

Evropski avtomobili za evropske voznike

Toyotina evropska družina podpira trajnostni razvoj dejavnosti v Evropi, ki temelji na ključnih prednostnih nalogah vrhunske kakovosti in zadovoljstva strank. Trdo delamo, da bi dodatno okrepili ponudbo znamk Toyota in Lexus v Evropi. Naša vozila združujejo okoljsko učinkovitost in užitek v vožnji s storitvami, ki so prilagojene pričakovanjem evropskih strank. Ker se zavedamo, da so evropski kupci med najbolj zahtevnimi na svetu, njihova pričakovanja uporabljamo kot merilo za oblikovanje avtomobilov, ki izpolnjujejo najvišje standarde zmogljivosti, dizajna in estetske privlačnosti.

Množična proizvodnja človeške sreče

Zdaj nastopamo kot ponudnik mobilnosti, ne le kot proizvajalec avtomobilov. Ustanovili smo družbo KINTO Europe, s pomočjo katere želimo pospešiti rast naših storitev mobilnosti v Evropi. Prav tako želimo postati prednostni ponudnik storitev za vsako potrebo po mobilnosti z zagotavljanjem mobilnih rešitev na enem mestu za vse stranke. S podporo Mobilnosti za vse lahko trajnostno prispevamo k našemu poslanstvu množične proizvodnje človeške sreče.
 • Izdelano v Evropi

  Vse skozi si prizadevamo, da bi izdelovali čistejše in učinkovitejše avtomobile. S tme smo se začeli ukvarjati še v času, ko to za avtomobilsko industrijo še i bilo glavno vprašanje. Veliko smo vlagali v razvoj hibridne tehnologije in tehnologije gorivnih celic. Od lansiranja Priusa, našega originalnega hibrida, smo na evropske ceste postavili več kot štiri milijone elektrificiranih vozil. Naših hibridov ne prodajamo samo v Evropi, ampak jih izdelujemo tudi tukaj, v naših obratih v Združenem kraljestvu, Franciji, Turčiji, na Češkem in Poljskem.

 • Okolju prijazni obrati

  Osem proizvodnih obratov v Evropi nam omogoča, da lahko svojim strankam ponudimo krajše dobavne roke in zmanjšamo vpliv ladijskega prevoza na okolje. Izdelava čistejših avtomobilov v Evropi in za Evropo je le en vidik našega dela za zaščito in negovanje okolja. Naše tovarne in pisarne so zgled okoljske osveščenosti za zmanjševanje odpadkov, ohranjanje naravnih virov, zmanjšanje emisij in delo v harmoniji z naravnim svetom okoli nas.