1. Discover Toyota
 2. About us
 3. Raznolikost, pravičnost in vključenost
Izberite

Raznolikost, pravičnost in vključenost

Zavezani smo k ustvarjanju raznolikega, pravičnega in vključujočega delovnega okolja.
Prizadevamo si ustvariti čim bolj vključujoče in raznoliko delovno okolje, kjer se vsi udeleženci počutijo varne, spoštovane, vključene, cenjene in sposobne. Vsem zaposlenim želimo omogočiti, da izkoristijo svoj polni potencial. Gojimo, sprejemamo in spodbujamo raznolikost. Našim strankam in družbi pa zagotavljamo najvišje standarde storitev ter trajnostno nastopamo na trgu.

Pri Toyoti so vsi pomembni

Raznolikost, pravičnost in vključenost so za nas glavna strateška prednostna naloga. Z našimi skupnimi in iskrenimi prizadevanji želimo zgraditi bogato in raznoliko organizacijo. Takšno, ki bo družbi v ponosi. In takšno, ki temelji na iskreni in resnični vključenosti. pri Toyoti so enako pommebni vsi, ne glede na spol, starost, spolno usmerjenost, kulturno ozadje, narodnost, raso, etnično pripadnost, vero, morebitno invalidnost, fizično ali duševno sposobnost.

Naše potovanje do raznolikosti, pravičnosti in vključenosti

Na naši poti proti raznolikosti, pravičnosti in vključenosti smo že veliko dosegli. Samo v Evropi imamo v  teku več kot 20 projektov, ki spodbujajo vključevanje. Na primer, prizadevamo si, da bi bile naše poslovne enote še bolj vključujoče in dostopne. S skupnimi prizadevanji naših zaposlenih smo leta 2021 izvedli prvo Evropsko konferenco o raznolikosti. Vsako leto s posebnimi aktivnostmi praznujemo mednarodni dan žena, mednarodni dan boja proti homofobiji, transfobiji in bifobiji (IDAHOT), mesec ponosa ...

Naše mreže zaposlenih

Spoštovanje naše raznolike delovne sile je temlej naše strategije. Glavno gonilo in katalizator sprememb so naše mreže, ki jih vodijo zaposleni. Zagotavljajo topel, prijeten in varen prostor za manj privilegirane skupine. Z organizacijo dogodkov in dejavnosti ozaveščajo zaposlene in svetujejo pri aktivnostih raznolikosti, pravičnosti in vključenosti.  Mreže so odprte za vse, ki se želijo pridružiti, prevzeti aktivno vlogo prostovoljca ali zgolj nuditi podporo.
 • Ženska mreža

  Ponašamo se z veliko korporativno, inženirsko in proizvodno skupino. Naš cilj je navdihniti in opolnomočiti  ženske, da se skupaj dvignejo, sprostijo svoj polni potencial in svojo kariero dvignejo na višjo stopnjo.

 • Omrežje LGBTIQ+

  Imamo tudi skupnost, ki se osredotoča na izobraževanje, ozaveščanje in ustvarjanje zavezništev. Za nas ponos pomeni svobodo, da izrazite, kdo ste, in se samozavestno pokažete svetu.

 • Mreža raznolikih sposobnosti

  Ker ponosno načrtujemo vključujoče mobilnostne rešitve za naše stranke, si prizadevamo ustvariti  organizacijo, ki bo dostopna tako fizično kot digitalno in bo podpirala zaposlene s fizičnimi, duševnimi, vidnimi ali skritimi motnjami.

 • Mreža kulturne raznolikosti

  Z več kot 70 narodnostmi, ki delujejo po vsej Evropi, razumemo, da je v drugačnosti naša moč. Naše omrežje spodbuja občutek skupnosti med zaposlenimi iz različnih kulturnih, jezikovnih, narodnostnih, rasnih in veroskih okolij.

 • Večgeneracijsko omrežje

  Naša skupina želi graditi moč različnih generacij in olajšati medgeneracijski dialog. Prizadevamo si izkoristiti našo starostno raznoliko delovno silo s kulturo poučevanja in razmišljanja, ki spodbuja bogastvo izmenjave znanja za takoimenovano eno generacijo.