Izberite

Toyota z zmago v treh kategorijah na prvem mestu

v raziskavi zadovoljstva Driver Power revije Auto Express
  • Yaris je najboljši supermini in dobitnik bronaste nagrade v skupni razvrstitvi za avto leta.
  • Corolla na vrhu razreda kompaktnih družinskih vozil.
  • RAV4 izbran za najboljšega srednje velikega športnega terenca in na četrtem mestu v skupni razvrstitvi.
  • Lastniki dobro ocenjujejo kakovost, zanesljivost, stroške lastništva in hibridno moč svojih Toyota vozil.

Toyota je v zadnji raziskavi o zadovoljstvu voznikov, ki so jo izvedli pri reviji Auto Express, premagala vse druge proizvajalce, saj so njeni modeli zasedli prvo mesto v treh kategorijah, ki so na britanskem avtomobilskem trgu najpomembnejše. 

Na čelu je Yaris, najvišje uvrščeno vozilo v razredu superminijev in dobitnik bronaste nagrade v skupni razvrstitvi za avto leta. Lastniki so pohvalili njegove stroške vzdrževanja, vrednost in hibridni pogonski sklop, dobro pa so ocenili tudi njegovo kakovost in zanesljivost, zaradi katerih je Yaris privlačen za mnoge. 

Corolla je številka ena v razredu kompaktnih družinskih vozil, saj lastniki cenijo enakomerno delovanje in učinkovitost njenega pogonskega sklopa ter njene vozne lastnosti in vodljivost. K prvemu mestu v razredu pa so pripomogli tudi njena varnost, kakovost izdelave in skupni stroški vzdrževanja. 

RAV4 je premagal številne tekmece na področju srednje velikih športnih terencev in je skupno četrti najbolje ocenjeni model v raziskavi. Njegov hibridni sistem je bil dobro ocenjen glede učinkovitosti, enakomernega delovanja in pospeševanja, posebno pohvalo pa je dobil tudi za sedeže, prostor za noge zadaj in preglednost. 

Urednik revije Auto Express Paul Barker je dejal: »Toyota je osvojila zmago v treh kategorijah, medtem ko nobeni drugi znamki to ni uspelo v več kot eni, dve njeni vozili na prvih štirih mestih v skupni razvrstitvi pa sta dokaz lastniške izkušnje, ki jo znamka zagotavlja. Lastniki so navdušeni predvsem nad zanesljivostjo, kakovostjo in učinkovitostjo Toyotinih vozil, čeprav so ljudje, ki vanje vlagajo svoj denar in jih vsakodnevno uporabljajo, pohvalili celoten spekter lastnosti.«
Direktor za komunikacije in produkte pri družbi Toyota UK Stuart Sanders je povedal: »Raziskava Driver Power vsako leto izrazi mnenje lastnikov vozil v Združenem kraljestvu, zato nam je v veliko zadovoljstvo, da so trije modeli, ki so v središču našega poslovanja, od njih dobili tako široko potrditev. Njihova mnenja podpirajo naše uvrščanje vse učinkovitejše hibridne moči v našo večtirno tehnološko strategijo za trajnostno zmanjšanje emisij CO2 na poti do ogljične nevtralnosti ter našo zavezanost zagotavljanju kakovosti, vzdržljivosti in zanesljivosti vsakega izdelanega vozila.« 
Raziskava Driver Power, ki je bila prvič izvedena leta 2001, je največja in najobsežnejša raziskava o zadovoljstvu z vozili v Združenem kraljestvu, njene ugotovitve pa predstavljajo izkušnje in mnenja več tisoč lastnikov vozil po vsej državi.