1. Open Labs
Izberite

Platforma Toyota Open Labs

  •  Nova platforma Toyota Open Labs je zasnovana za podporo zagonskim podjetjem, ki iščejo rešitve za trajnostno prihodnost.
  • Odprti razpis je namenjen zagonskim podjetjem, ki si s svojimi idejami s področij energije, krožnega gospodarstva, ogljične nevtralnosti, pametnih skupnosti in mobilnosti za vse prizadevajo prodreti na trg.
  • Platforma bo zagonskim podjetjem omogočala sodelovanje z različnimi strokovnjaki in jim pomagala pri globalni prepoznavnosti.
Toyota Motor Europe je predstavila novo platformo za odprte inovacije Toyota Open Labs, ki združuje številna zagonska podjetja s poslovnimi enotami v ekosistemu korporacije Toyota. Na ta način bodo pripomogli k širjenju inovacij, predvsem pa jih bodo na trgu popeljali v naslednjo fazo mobilnosti. Program še dodatno spodbuja preobrazbo korporacije Toyota v mobilnostno podjetje, poleg tega pa poglablja strokovno znanje s področij energije, krožnega gospodarstva, ogljično nevtralnih tehnologij, pametnih skupnosti in mobilnosti za vse.

Toyota Open Labs naslavlja zagonska podjetja, ki delujejo na naslednjih področjih:

 

Energija: Tehnologije in sistemi za olajšanje energetskega prehoda, ustvarjanje vodikove družbe, uravnoteženje omrežij, upravljanje energije, pametno polnjenje in prenos energije iz vozila v omrežje.

Krožno gospodarstvo: Tehnologije in sistemi, ki omogočajo predelavo, recikliranje in ponovno uporabo vozil in baterij.

Ogljična nevtralnost: Tehnologije in sistemi, ki podjetjem in družbi pomagajo pri zmanjševanju emisij, ter digitalizacija, ki omogoča pregledno oceno življenjskega cikla.

●  Pametne skupnosti: Novi poslovni modeli in rešitve za razvoj in podporo pametnih skupnosti prek souporabe vozil, naročnin in mobilnostnih vozlišč.

●  Mobilnost za vse: Poštene in cenovno dostopne rešitve za premagovanje mobilnostnih ovir, krepitev sistemov mobilnosti, mobilizacijo nizkoogljičnih skupnosti, obravnavanje potreb starostnikov in oblikovanje univerzalnih modelov za vse uporabnike.

 

V platformo Toyota Open Labs so vključeni naslednji partnerji: Toyota Tsusho Europe – trgovska in poslovna podružnica skupine Toyota;  KINTO Europe – mobilnostna znamka skupine Toyota; Woven Capital – razvojni sklad skupine Toyota; Toyota Mobility Foundation – neprofitna fundacija skupine Toyota.

Zagonska podjetja, ki bodo izbrana z odprtim razpisom, bodo imela priložnost sodelovati z razvejano mrežo svetovalcev in mentorjev. Omogočene jim bodo nove poti za rast, poleg tega pa bodo deležne svetovanja in pomoči pri izboljševanju svojih poslovnih strategij in naložbenih priložnosti. Z vsem tem pa bodo lahko ustvarjali boljše izdelke in gradili odnose, s katerimi si bodo prizadevali za večji globalni vpliv.

Sodelujoča zagonska podjetja bodo dobila možnost razvoja svojih konceptov v sodelovanju s Toyotinimi strokovnjaki. Poleg tega bodo lahko raziskala različne poti za vstop na trg in povezave s partnerji iz Toyotinega ekosistema. Vsi udeleženci bodo prejeli razvojno podporo in možnost predstavitve svojih tehnologij na posebnem promocijskem dnevu v sklopu paraolimpijskih iger v Parizu 2024.

»Platforma Toyota Open Labs je namenjena zagonskim podjetjem, ki so osredotočena na reševanje trajnostnih in mobilnostnih izzivov prihodnosti. 

Toyota razvija mobilnostne sisteme, ki bodo v svetovnem merilu na novo proučili načine, kako živimo, delamo in se igramo. Toyota Open Labs predstavlja edinstveno priložnost za uresničitev drznih zagonskih vizij z izjemno podporo našega inovacijskega ekosistema,« je povedala Kylie Jimenez, ki je pri družbi Toyota Motor Europe odgovorna za tehnologijo in korporativne zadeve.

»Reševanje izzivov mobilnosti in trajnosti je ključno vprašanje, ki si zasluži našo posebno pozornost. Živahen evropski inovacijski ekosistem na teh področjih predstavlja ogromen potencial. 

Zato nas izjemno veseli, da lahko sodelujemo z zagonskimi podjetji in jim pomagamo pri preoblikovanju njihovih idej, vizij in rešitev,« pravi George Kellerman, ki je pri podjetju Woven odgovoren za investicije in vlaganje.

»Pospeševanje prehoda korporacije Toyota v mobilnostno podjetje je temeljno poslanstvo znamke KINTO. Zavedamo se, da tega ni mogoče doseči brez zunanjih partnerjev, ki so usklajeni z našim poslanstvom in strategijo. Nova platforma Toyota Open Labs je ustvarjena za zagonska podjetja, ki se želijo z nami podati na vznemirljivo pot mobilnostnega prehoda,« pravi Miguel Fonseca, izvršni direktor KINTO Europe.

»Temeljna filozofija skupine Toyota Tsusho je živeti in napredovati skupaj z ljudmi, družbo in planetom. Zato si prizadevamo, da smo vedno na pravi strani. V hitro spreminjajočem se okolju, v katerem trajnost in krožnost utelešata novo normalnost, podpiramo pobude, kakršna je tudi platforma Toyota Open Labs. Na ta način prenašamo nove ideje, prednosti in zagon za negovanje edinstvenosti naše skupine,« razlaga Laurent Gallois, vodja poslovnega razvoja pri Toyoti Tsusho Europe.
»Ustvarjanje vedno boljše mobilnostne družbe je osrednja vizija naše mobilnostne fundacije. Zato v sodelovanju z občinami, neprofitnimi organizacijami, lokalnimi skupnostmi, univerzami in inovatorji na Japonskem, v Evropi, Aziji, Ameriki in Afriki izvajamo različne trajnostno-mobilnostne projekte. Za uresničitev naše vizije podpiramo zagonska podjetja z inovativnimi idejami, ki nam pomagajo pri gradnji vključujoče, trajnostne in brezogljične prihodnosti. Platforma Toyota Open Labs je odličen način za razumevanje novih idej in vizij mobilnostnih zagonskih podjetij po vsej Evropi,« pa dodaja Monica Perez Lobo, direktorica Toyota Mobility Foundation Europe. 

Za več informacij o platformi Toyota Open Labs in za prijavo v program obiščite: toyotaopenlabs

 

O podjetju Toyota Motor Europe

Toyota Motor Europe NV/SA (TME) skrbi za prodajo in trženje vozil, sestavnih delov in dodatne opreme znamk Toyota, GR (Gazoo Racing) in Lexus. Pod okrilje TME spadajo tudi evropske proizvodne in inženirske aktivnosti znamke Toyota. TME neposredno zaposluje več kot 27.000 ljudi in je od leta 1990 v različne operacije vložil več kot 10 milijard EUR. 

. Poleg tega ima v Evropi v lasti osem proizvodnih obratov: na Portugalskem, v Veliki Britaniji, Franciji, na Poljskem, v Češki republiki in Turčiji. Zdaj je na evropskih cestah približno 16,5 milijona vozil Toyota, GR in Lexus. Lastnikom teh vozil je s svojo podporo na voljo mreža 28 nacionalnih marketinških in prodajnih podružnic ter okoli 2800 prodajnih mest v 53 državah (EU, Velika Britanija, države EFTA + Rusija, Izrael, Turčija in druge vzhodnoevropske države). Leta 2021 je TME v Evropi prodal 1.076.300 vozil in dosegel 6,4-odstotni tržni delež.
Pri družbi Toyota so tudi prepričani, da je vse mogoče, ko se ljudje prosto gibljejo. V sklopu strategije Mobilnost za vse želijo ustvariti varnejšo, bolj povezano, vključujočo in bolj trajnostno mobilnost. Poleg tega svoje poslanstvo vidijo tudi kot ustvarjalci sreče za vse. V Evropi je TME na trg uvrstil blagovno znamko mobilnosti KINTO, ki v 14 državah ponuja številne nove mobilnostne rešitve, povečuje prodajo brezemisijskih vozil in zagotavlja inženirsko podporo med podjetji. Toyota si s cilji trajnostnega razvoja ZN prizadeva doseči ogljično nevtralnost v svojem celotnem poslovanju po Evropi. 

Pri TME želijo doseči 100-odstotno zmanjšanje CO2 vseh novih vozil v Zahodni Evropi do leta 2035. Poleg tega pa bodo še naprej ponujali celotno paleto elektrificiranih pogonskih sklopov strankam po vsej regiji.

Toyota Open Labs je odprta inovacijska platforma, ki združuje zagonska podjetja s poslovnimi enotami v ekosistemu korporacije Toyota. Poleg tega zagonskim podjetjem pomaga, da svoje inovacije izpopolnijo, razširijo in jih na trgu popeljejo v naslednjo fazo mobilnosti. 

Program hkrati spodbuja preobrazbo družbe Toyota v mobilnostno podjetje s poglobitvijo njenega strokovnega znanja na področjih energije, krožnega gospodarstva, ogljično nevtralnih tehnologij, pametnih skupnosti in mobilnosti za vse. V platformi Toyota Open Lab partnersko sodelujejo naslednja podjetja: Toyota Motor Europe, Toyota Tsusho Europe, KINTO Europe, Toyota Mobility Foundation in Woven Capital. Več informacij je na voljo na: toyotaopenlabs.com