1. Odličen dan za ekipo Toyota Gazoo Racing na Reliju Monte Carlo
Izberite

Odličen dan za ekipo Toyota Gazoo Racing

na Reliju Monte Carlo
Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je prevladovala tudi na petkovih hitrostnih preizkušnjah relija Monte Carlo, saj Sébastien Ogier in Kalle Rovanperä zasedata vodilni dve mesti.

Ogier je nadaljeval v zmagovitem ritmu, s katerim je že v četrtek zvečer prevzel pobudo. V francoskih Alpah ga ni zmotila niti tehnična težava, zaradi katere je moral v zadnjih dveh hitrostnih preizkušnjah voziti brez dodatnega ojačevalnika.

Elfyn Evans, ki je po četrtkovih dveh etapah minimalno zaostajal za Ogierjem, je na peti hitrostni preizkušnji izgubil več kot 40 sekund in padel na peto mesto, saj je prišel v cilj s prazno zadnjo desno gumo. A se je že popoldne pobral in bil najhitrejši na šesti hitrostni preizkušnji.

Ogier je bil najhitrejši še v sedmi etapi. Kalle Rovanperä pa je na zadnji preizkušnji dneva dosegel svojo prvo etapno zmago v sezoni in na drugem mestu v skupnem seštevku za Ogierjem zaostaja za 36 sekund. 

IZJAVE:

Jari-Matti Latvala (vodja ekipe)

»Petek je bil za nas res dober dan. GR YARIS Rally1 HYBRID je resnično močan in tudi naši vozniki so pokazali izjemno formo. Zato smo povsem upravičeno lahko zelo zadovoljni z dosedanjim potekom relija. Seb si je uspel priboriti lepo prednost, Kalle pa je prav tako zelo dobro opravil svoje delo in se povzpel na drugo mesto. Tudi Elfyn je dirkal odlično, a je zjutraj žal izgubil nekaj časa. Sobota je najdaljši dan relija in upam, da bomo lahko nadaljevali na podoben način.«

Sébastien Ogier (voznik dirkalnika št. 17)

»Dan ni bil najbolj preprost, imeli smo nekaj težav, vendar je splošni vtis pozitiven. V Monako smo se vrnili z lepo prednostjo in to je tisto, kar je najbolj pomembno. Danes zjutraj sem bil dve etapi brez hibridne moči in vedel sem, da se moram zelo potruditi in tvegati. Bil sem presenečen, da sem še vedno najhitrejši. K sreči smo težavo odpravili pred popoldanskimi etapami, v katerih mi je uspelo celo nekoliko povečati vodstvo.”


Kalle Rovanperä (voznik dirkalnika št. 69)

»Petek se je odvil kar dobro. Škoda le, da sem na jutranjih hitrostnih preizkušnjah izgubil preveč časa. Popoldne mi je šlo precej bolje. Čutil sem več oprijema in tudi časi so bili boljši. Seb je bil do zdaj veliko hitrejši od ostalih, vendar smo še vedno v tesnem boju. Bomo videli, kaj se bo dogajalo v nadaljevanju.«