1. KINTO na začrtani poti do vse bolj trajnostne mobilnosti
Izberite

KINTO na začrtani poti do vse bolj trajnostne mobilnosti

  • Slovenija med vodilnimi svetovnimi Toyotinimi trgi v ponujanju celostnih mobilnostnih storitev
  • KINTO, Toyotina blagovna znamka za mobilnostne storitve, tudi v Sloveniji
  • KINTO tudi v Sloveniji zmožen izpolniti številne potrebe po mobilnosti in ustvarjati koristi za posameznike, podjetja in lokalne skupnosti, pri tem pa v največji meri spoštovati potrebe družbe in okolja
  • KINTO združuje štiri mobilnostne storitve, in sicer poslovni najem, souporabo, sopotništvo in prevoze na zahtevo

 

Po letih testiranja delovanja mobilnostnih storitev v lokalnem okolju se je Toyota Slovenija utrdila kot zanesljiv ponudnik storitev mobilnosti.  S tem je začrtala prihodnjo usmeritev, ki potrjuje konkretno željo postati ponudnik rešitev mobilnosti, ki je zmožen ustvarjati koristi za posameznike, podjetja in lokalne skupnosti, pri tem pa v največji meri spoštovati potrebe družbe in varovati okolje.
S koncem leta Toyota tudi v Sloveniji pričenja z nastopom globalne znamke skupine Toyota Group, KINTO. Ta je bila vzpostavljena, da bi nove potrebe po mobilnosti izpolnjevala na preprost, trajnosten in vsem dostopen način, ter predstavlja prizadevanja skupine Toyota Group, da ponudi mobilnost, osredotočeno na posameznika. Ta cilj dosega s kombinacijo najnaprednejših digitalnih tehnologij in energetsko visoko učinkovitih vozil z zelo nizkimi emisijami, kar uporabniku omogoča, da prispeva k skupnemu cilju trajnostne mobilnosti. 
»Prehod iz proizvajalca vozil v ponudnika mobilnosti temelji na spremembi odnosa do vozila, od lastništva do najema. Za uporabnika ima najem mobilnosti kot storitve prednost v breskrbnosti uporabe in predvidljivosti stroškov, nam pa omogoča boljšo izkoriščenost vozila skozi celoten življenjski cikel vozila. To sovpada z našim ciljem preboja na trgu pravnih oseb, kjer sta lastna leasing hiša ter ponudba poslovnega najem naši dve glavni orodji. 
Z roko v roki s preostalimi storitvami mobilnosti, ki jih ponujamo, predstavlja mobilnost enega od temeljev bodočega razvoja našega (tradicionalnega) poslovnega modela,« je povedal Gregor Mauko, direktor Toyota Slovenija in Hrvaška ter direktor mobilnosti Toyota Adria. 
V Sloveniji pod blagovno znamko KINTO predstavljajo storitvi KINTO One (poslovni najem vozil) in KINTO Join (sopotništvo), medtem ko bodo storitvi KINTO Share (souporaba vozil) in KINTO Ride (prevozi na zahtevo) obdržali pod že uveljavljavljenima imenoma DriveMe in ToyotaGO. Z njima so v Sloveniji prisotni že tri leta in so plod domačega znanja in razvoja. 
»Naša lokalna prizadevanja na področju vpeljave mobilnostnih storitev so nastala pred leti na podlagi posebnih vrednot s poudarkom na družbeni odgovornosti. Danes so prerasla v poslovne modele, ki nam omogočajo konkurenčno prednost ter nas sidrajo kot ponudnika mobilnosti, ki je zmožen izpolniti vse potrebe družbe po mobilnosti ter hkrati ustvarjati koristi na številnih ravneh,« pravi Maša Meden, zadolžena za razvoj projektov mobilnosti v podjetju Toyota Adria. 

Danes Toyota Slovenija ponuja sledeče storitve mobilnosti pod znamko KINTO:

KINTO One, Full Service Leasing, »all-inclusive« storitev najema s številnimi vključenimi storitvami za obdobje od 12 do 60 mesecev, predstavlja temelj razvoja drugih storitev. KINTO One uporablja izključno elektrificirana vozila Toyota in Lexus ter lahko zagotovi brezskrbno izkušnjo najema za podjetja in posameznike, saj je v vsako fazo postopka vključena mreža prodajalcev vozil Toyota in Lexus ter strokovnjakov lastne leasing hiše, Toyota Tsusho Leasing Slovenija.

Ti strankam nudijo izčrpna svetovanja, plod več kot dvajsetletnih  izkušenj na področju prodaje in vzdrževanja elektrificiranih vozil. V kratkem letu odkar ponujajo storitev najema vozil jim zaupa že več kot 100 poslovnih uporabnikov, z uvedbo produkta KINTO One pa si želijo v nekaj letih upravljati s floto več 1000 vozil.
KINTO Share, v Sloveniji poznan pod imenom DriveME, je storitev souporabe izključno elektrificiranih vozil Toyota in Lexus, ki je trenutno v prvi vrsti namenjena podjetjem. V Sloveniji je na voljo vse od leta 2019, ima 45 poslovnih naročnikov in se do danes ponaša s skoraj 4.500 najemi. Zahvaljujoč več kot 300.000 prevoženim kilometrom, pri čemer je šlo na podlagi opravljenih študij v 45 % časa* za prevoze z ničelnimi emisijami, je DriveME pomagal znatno zmanjšati vpliv na okolje in kakovost zraka.
Storitev souporabe vozil DriveMe je danes na voljo v Ljubljani, in sicer na treh lokacijah: V BTC-ju pri salonu Toyota na Leskoškovi in Kristalni palači na Ameriški ulici ter v industrijski coni Črnuče na Brnčičevi ulici. Vozni park trenutno šteje 10 vozil znamk Toyota in Lexus. V prihodnjem letu načrtujejo širitev mreže po vsej Sloveniji in dostopnost storitve tudi fizičnim osebam. 
KINTO Ride, v Sloveniji poznan pod imenom ToyotaGO, je inovativno orodje, plod domačega znanja, ki omogoča enostavno in učinkovito vzpostavitev mobilnosti, prevozov na zahtevo ali linijskih prevozov. Naslavja problematiko razpršene poselitve, mobilnostne revščine in mobilnosti prvega oziroma zadnjega kilometra, s katero se soočajo številne slovenske občine. 
Nižji obratovalni stroški kot sistem javnega prvoza, manjša potreba po parkirnih mestih, višja kvaliteta življenja (starši so razbremenjeni popolanskih prevozov otrok na interesne dejavnosti, starejšim je omogočena socializacija), spodbujanje lokalnega gospodarstva (prevoze opravljajo lokalni prevozniki) in navsezadnje zmanjšanje števila vozil ter manjše onesnaženje zraka so med glavnimi prednostmi, ki jih aplikacija ToyotaGO in z njo stortev trajnostne mobilnosti ponuja. Trenutno je storitev aktivna v občinah Sežana, Divača, Hrpelje – Kozina, Komen in Bovec, kjer se mesečno opravijo več kot 400 prevozov. 
KINTO Join je revolucionarna rešitev za sopotništvo, namenjena podjetjem in organizacijam, ki zaposlenim in članom omogoča, da se z le nekaj kliki organizirajo in skupaj pripeljejo do službe ali druge želene destinacije. KINTO Join podjetjem in organizacijam omogoča, da aktivno prispevajo k zmanjšanju emisij CO2 in onesnaževanju, povezanim z vožnjo na delo oziroma izbrane lokacije in nazaj ter tako pridobijo potrdilo o pozitivnem vplivu na okolje in skupnost.

Kot takšna storitev učinkovito naslavlja zahteve kazalnikov za spremljanje napredka pri doseganju ciljev trajnostnega razvoja na ravni Evropske unije. Številni primeri iz tujine že pričajo o zadovoljnosti uporabnikov KINTO Join. Najbolj znan med njimi je primer uporabe bolnišnice Gemelli v centru mesta Rim.

Več informacij obiščite spletne strani: www.kinto-mobility.eu/si

(*) 50 % časa potovanja brez emisij je bil potrjen s pomočjo zbranih podatkov preko aplikacije MyT.