1. Novice in dogodki Toyota
  2. YOSUKE ARAI
Izberite

Kensuke Tsuchiya končuje svoj 5-letni mandat

Čez nekaj tednov bo svoje petletno službovanje v Sloveniji končal Kensuke Tsuchiya, predsednik družbe Toyota Adria. Tsuchiya-San je s svojim mladostnim žarom in dinamiko v poslovanje in delovanje podjetja vnesel precej zanimivih novosti.
Kljub temu,  da je kar dve leti njegovega mandata zaznamovala pandemija COVID-19, je Toyota Adria v času njegovega predsednikovanja zabeležila številne poslovne uspehe, med katerimi velja vsekakor izpostaviti občutno povečanje tržnega deleža na slovenskem trgu in posledični vzpon na lestvici najbolj priljubljenih avtomobilskih znamk v naši državi.

Ob tem se je ves čas zavzemal za številne družbeno odgovorne projekte, med katerimi velja omeniti sodelovanje z Univerzo v Ljubljani, Rehabilitacijskim centrom Soča in Univerzo Fujita na Japonskem. V sklopu pobude Start Your Impossible je podpiral in vsakodnevno aktiviral sodelovanje s slovenskim olimpijskim in paralimpijskim komitejem. V tem času je Toyota postala tudi edina avtomobilska znamka v Sloveniji, ki ponuja testne vožnje z avtomobili, opremljenimi z ročico BDF, s katerimi lahko upravljajo in vozijo avto tudi invalidi. Aktivno je sodeloval pri akciji Heroji furajo v pižamah, s katero so mladino osveščali o pogubnih posledicah vožnje pod vplivom alkohola. Z Zavodom Sopotniki je sodeloval pri organizaciji prevozov starostnikov v ruralnih območjih ter jim z omogočanjem mobilnosti lajšal življenje, z Občino Kočevje je pričel s smelim projektom soustvarjanja storitev prevozov na zahtevo ToyotaGO in še mnogo več. Z vsemi temi dejavnostmi je bil aktivni glasnik preobrazbe znamke Toyota iz klasičnega avtomobilskega proizvajalca v dobavitelja trajnostnih mobilnostnih rešitev za vse, ki so zasnovane v sklopu iniciative Mobility For All. Ob vsem tem je bil tudi zagovornik, pobudnik in glavni motor ustanovitve lastne lizing hiše Toyota Tsusho Leasing, ki je svoja vrata odprla ob koncu lanskega leta.

"Brez kančka dvoma lahko rečem, da sem v Sloveniji preživel najboljših pet let svojega življenja. Vaša dežela me je navdušila s številnih vidikov. Zaljubil sem se v vašo čudovito naravo, prevzela me je prijaznost ljudi. Seveda sem ponosen tudi na številne dosežke, ki smo jih s sodelavci uspešno realizirali. Kljub mnogim izzivom nam je uspelo povečati tržni delež in udejanjiti nekaj odmevnih družbeno-odgovornih projektov. Zelo sem ponosen tudi na dejstvo, da smo sploh prvič v tridesetletni zgodovini pred nekaj tedni osvojili naslov Slovenski avto leta," je od skorajšnjem slovesu povedal Kensuke Tsuchiya.
Nasledil ga bo šestinštiridesetletni Yosuke Arai, ki je v preteklosti vodil izpostavo družbe Toyota v Angoli, pred prihodom v Slovenijo pa je bil na Japonskem zadolžen za nove mobilnostne storitve in izdelke. Še preden se je pridružil družbi Toyota Tsusho je služboval v družbi Panasonic, nekaj let pa je vodil svojo agencijo za iskanje kadrov. "Glede na to, da sem v Slovenijo prispel šele pred dvema dnevoma, se moram še ogromno naučiti o vaši deželi. Slovenija s svojo majhnostjo in agilnostjo ljudi predstavlja fantastičen poligon za testiranje in uvajanje novih mobilnostnih storitev. Kot trg je zato kljub majhnosti ključen tako v evropskem kot tudi japonskem merilu," je povedal prihajajoči novi predsednik družbe Toyota Adria.

"Izjemno širok nabor kadrov je zagotovo ena izmed najboljših lastnosti multinacionalk. Vsak novi predsednik je v novo državo napoten z določeno misijo. Kensuke Tsuchiya je bil v mnogih ozirih zelo netipičen Japonec. Na nek način nas je presenetil s svojo odprtostjo in dinamiko. S svojim intenzivnim zavzemanjem za številne družbeno-odgovorne projekte nas je kar nekoliko vrgel iz naše dolgoletne cone udobja. A izkazalo se je, da je njegov pristop poln vsebine, ki nam je pomagala tudi pri doseganju dobrih poslovnih izidov in povečevanju prepoznavnosti znamke. Z njim smo odlično sodelovali in preživeli zelo zanimivih pet let. Prepričan sem, da bo tudi Yosuke Arai po eni strani nadaljeval to tradicijo, hkrati pa bo kot specialist za nove mobilnostne  rešitve prinesel številne nove pobude tudi na tem področju," pa je o starem in novem predsedniku spregovoril Gregor Mauko, direktor družbe Toyota Slovenija.