1. Ko trajnost in zmanjševanje ogljičnega odtisa nista le modni muhi
Izberite

Ko trajnost in zmanjševanje ogljičnega odtisa nista le modni muhi

Odvrgli so poslovna oblačila, zavihali rokave ter se pogumno podali v dežno-snežno vremensko napoved s smelim ciljem posaditi več kot 2.000 sadik dreves. Da niso tisti, ki zgolj obljubljajo, da so ljudje akcije, ki verjamejo, da je sreča stvar odločitve, so zaposleni Toyota Adria dokazali tudi preteklo soboto, ko so v sodelovanju z družbo Slovenski državni gozdovi v Kočevski reki skupaj s prostovoljci Občine Kočevje pomladili slovenski gozd in na koncu posadili več kot 2.400 sadik dreves.

Oblikovanje trajnostnih mobilnostnih ekosistemov je nekaj, k čemer Toyota s svojimi hibridnimi vozili, danes tudi električnimi in vodikovimi, stremi že več kot četrt stoletja. Še mnogo pred časi, ko trajnost ni bila še ena v nizu modernih besed, je Toyota živela in delovala v duhu zaveze #OnkrajMeja, s katero želijo ljudi vzpodbuditi k ustvarjanju inovacij in pobud, ki izboljšujejo mobilnost, lajšajo življenja, izboljšujejo družbo in ohranjajo naš planet.

Namen zasaditve še enega v nizu Toyotininih gozdov je na najučinkovitejši način približati širši populaciji skrb za okolje ter aktivno podpirati in pospeševati razvoj kvalitetne in zdrave življenjske kulture. S tem želijo širiti zavedanje, da smo za našo prihodnost odgovorni mi sami in da vsak lahko s svojimi ravnanji prispeva k boljšemu jutri in še dlje. 

»Toyota gre onkraj meja in se iz klasičnega avtomobilskega proizvajalca transformira v dobavitelja trajnostne mobilnosti, radi rečemo tudi v proizvajalca sreče. Gremo onkraj meja s soustvarjanjem boljše družbe. Že vrsto desetletij si prizadevamo za zmanjševanje vplivov na okolje in kar me dnevno motivira in navdušuje je dejstvo, da v Sloveniji že desetletja aktivno živimo in udejanjamo, kar se morda iz ust globalne znamke sliši nekoliko neoprijemljivo.

Danes smo posadili že tretji Toyotin gozd, simbolično na področju Kočevja, kjer smo z aprilom lansirali edinstveno storitev prevoza na zahtevo ToyotaGO. Posadili pa smo več dreves kot smo v lanskem prodajno rekordnem letu prodali hibridov,« je o sajenju dreves na Kočevskem povedal Gregor Mauko, direktor Toyota Slovenija.

Pridružil se jim je tudi župan občine Kočevje Vladimir Prebilič. »Podjetje, s katerim smo začeli prvi projekt prevoz na zahtevo v Sloveniji, je zavezano tudi okolju. Zato smo se pod organizacijo SiDG pridružili številnim prostovoljcem tudi iz vrst Toyota Slovenija in s skupnimi močmi zasadili 2.400 dreves.«

Ker sreča in z njo tudi skrb za okolje sta stvar odločitve. Zato je bilo tudi vreme v soboto, vsaj za časa sajenja, sončno in toplo.