1. Ichiban 2022
Izberite

TOYOTA NAGRAJUJE 47 NAJBOLJŠIH
EVROPSKIH TRGOVCEV.


 

  • 47 trgovcev je prejelo nagrado Ichiban.
  • 6 trgovcev je prejelo tudi nagrade Going Beyond.
  • Podelitev nagrad je potekala na gradu Elmau na Bavarskem.
  • Med slovenskimi trgovci je bila že četrto leto zapored nagrajena AH Furman s Ptuja.

Beseda "ičiban" v japonskem jeziku pomeni številka ena. Hkrati je to tudi ime za nagrade, s katerimi Toyota Motor Europe vsako leto nagrajuje najboljše evropske trgovce. Za nagrade se je potegovalo več kot 2500 trgovcev iz vse Evrope, vendar je nagrado prejelo le 47 trgovcev iz 32 držav, ki so v svojem lokalnem okolju ambasadorji znamke Toyota in glasniki njenih vrednot. Vsako leto so izmed vseh sodelujočih trgovcev izbrani zmagovalci, ki slovijo po svojih izjemnih storitvah in uslugah, hkrati pa so glasniki filozofije, v kateri so stranke vedno na prvem mestu.

Tokrat najboljših trgovcev niso nagradili le zaradi njihovih prodajnih uspehov in izjemnih uporabniških izkušenj, ki jih nudijo svojim strankam, temveč so nagradili tudi trgovce, ki so aktivni na področjih trajnosti, novih oblik mobilnosti, družbene odgovornosti in pozitivnega prispevka k družbi.

Letošnja podelitev je po dveh letih spet potekala v živo. Slavnostna prireditev se je odvijala na znamenitem bavarskem gradu Elmau, kjer so v preteklosti gostili številna pomembna srečanja, med drugim tudi vrh skupine držav G7.

Nagrajeni trgovci so bili v sklopu prireditve povabljeni, da se najvišjim predstavnikom uprave TME pridružijo v širši razpravi na temo mobilnosti v prihodnosti. Svojo strast in vizijo prihodnosti pa so predstavili tudi nekateri gostujoči govorci. Victorien Erussard, ustanovitelj in direktor podjetja Energy Observer, je pojasnil, kako so se z uspešnim razvojem prvega brezemisijskega plovila na vodik njegove sanje o trajnostni prihodnosti spremenile v resničnost. Strokovnjakinja za prodajo Natalie Berg je predstavila svojo vizijo prihodnosti maloprodaje in razvoja vedenja strank.

Nagrajenim trgovcem je čestital tudi Matt Harrison, predsednik in izvršni direktor Toyota Motor Europe: »Vi ste najboljši med najboljšimi! Ste vzor in dokaz, kako preseči pričakovanja strank. Zagotavljate nepozabne uporabniške izkušnje in hitro prilagajate svoje poslovanje spreminjajočim se tržnim razmeram. Iskrene čestitke vsem.”

Didier Gambart, podpredsednik družbe TME, ki je zadolžen za prodajo, marketing in odnose s strankami, pa je dodal: "Veseli nas, da smo se po dveh letih, ko smo zaradi pandemije COVID-19 podelitev nagrad Ichiban morali organizirati virtualno, končno spet zbrali v živo. Tokrat se spet počutimo kot družina.

Ponosni smo na naše trgovce, ki so tudi v teh turbolentnih časih pokazali svojo odprtost in prilagodljivost. S svojo energijo so znali preseči pričakovanja in najti nove načine za nenehno prilagajanje. Zavedamo se, da ni bilo enostavno, a bilo je vredno. Takšni dosežki ne pridejo zlahka. Najlepša hvala. Skupaj bomo še naprej potovali onkraj meja."

Izmed slovenskih trgovcev je bila z nagrado Ichiban že četrto leto zapored nagrajena Avtohiša Furman s Ptuja, ki že vrsto let uspešno skrbi za prepoznavnost znamke v svojem lokalnem okolju. AH Furman je namreč vzorčni primer, kako je možno vrednote znamke Toyota uspešno vključiti v svoje delovanje in jih na subtilen način prilagoditi željam in potrebam svojih strank. Že vrsto let so znani po svoji skrbi za mobilnost invalidov. So namreč edina avtomobilska hiša v Sloveniji, kjer lahko vozniki invalidi preizkusijo avtomobile, ki so opremljeni z ročico BDF.

Željam in potrebam voznikov invalidov znajo prisluhniti na različne načine in se  redno pridružujejo pobudam, s katerim jim olajšujejo gibanje in mobilnost. Ob vsem tem so dejavni tudi na področju športa, saj že vrsto let sodelujejo s številnimi ptujskimi športniki in organizatorji športnih prireditev. "Že od nekdaj si prizadevamo biti najboljši trgovec v mestu. Vpetost v lokalno okolje je za nas temeljnega pomena. Prav zaradi tega z velikim veseljem sodelujemo pri družbeno odgovornih projektih. Še posebej aktivni smo pri zagotavljanju mobilnosti voznikom invalidom.

Z veseljem sodelujemo tudi s ptujskim športom, med drugim smo tudi generalni pokrovitelj prireditve za športnika Ptuja. Prepričani smo namreč, da od družbe nikakor ne smemo samo jemati, temveč moramo z njo dejavno sodelovati in tudi prispevati za splošno dobro. Vse to so zagotovo razlogi, zaradi katerih smo že četrto leto zapored dobili nagrado Ichiban, kar nas navdaja z velikim ponosom in zadovoljstvom,” je povedal Boštjan Furman, direktor AH Furman.

Med 47 dobitniki nagrade Ichiban je 6 trgovcev za svoj doprinos na področjih trajnosti, novih mobilnosti in družbene odgovornosti prejelo tudi dodatno nagrado Going Beyond:

Dobitniki nagrade Going Beyond:

Država

Trgovec

Namen nagrade Going Beyond

Romunija

New Wavemotors

(Timisoara)

Employee engagement

Poljska

Auto Park Białystok

(Białystok)

 Uporabniška izkušnja

Italija

Fuji Auto

(Cuneo)

Trajnost in boljša družba

Turčija

Toyota Plaza Boranlar

(Mersin)

Digitalizacija

Francija

GTA Meaux

(Meaux)

Učinkovitost poslovnih operacij

Španija

Hybrid Car

(Valladolid)

Rabljena vozila

Dobitniki nagrade Ichiban:

Država

Trgovec

Bosna in Hercegovina

Sladaboni  d.o.o.

Hrvaška

Futura Auto  d.o.o.

Srlbija

Toyota Tago Car d.o.o.

Slovenija

AH Furman d.o.o.

Bulgarija

Carcom Toyota Varna

Estonija

Elke Rakvere

Latvija

WESS Motors Berģi

Litva

Tokvila

Belgija

Auto W.E.B.

Azerbajdžan

Toyota Absheron Center

Madžarska

Balla Euro

Češka republika

DOLÁK s.r.o. České Budějovice

Slovaška

Autoklub, a. s.

Danska

SDKbiler A/S, Aalborg

Finska

Salon Passeliauto Oy

Francija

 OGA

Francija

 JNB Auto

Francija

 Toys Motors La Roche / Yon 

Francija

 GTA Meaux

Nemčija

Autohaus Schumacher GmbH

Nemčija

Autohaus J. Reith GmbH

Nemčija

Auto Saxe Niederlassung der Auto Weller GmbH & Co. KG

Grčija

Auto Kouvelis SA

Irska

Cogans Toyota

Izrael

Danel Motors Ltd

Italija

Nordauto S.p.A.

Italija

Fuji Auto S.r.l

Italija

Marcante Automobili S.r.l.

Kazahstan

Toyota Center Aqtau

Nizozemska

Van Gent Autobedrijf Veenendaal B.V.

Norveška

Toyota Larvik

Poljska

Auto Park Białystok

Portugalska

Terauto 

Romunija

New Wavemotors

Rusija

TC Nizhni Tagil

Rusija

TC Izhevsk

Rusija

TC Ufa Sever

Španija

Hersamotor

Španija

Hybrid Car

Španija

Aura Motor

Švedska

Biltrean i Uppsala AB

Turčija

Toyota Plaza Boranlar

Velika Britanija

Burrows (Barnsley)

Velika Britanija

Ron Brooks (Ilkeston)

Velika Britanija

John Roe (Grimsby)

Ukrajina

Toyota Center Lviv Diamant