1. Hilux GR Sport
Izberite

Hilux GR Sport

  • Oprema GR SPORT predstavlja vrh ponudbe poltovornjaka Toyota Hilux.
  • Izboljšave vzmetenja zagotavljajo še boljšo zmogljivost, odzivnost in kontrolo.
  • Zmogljiv 2,8-litrski motor ponuja 204 konjskih moči 500 Nm navora.
  • Med izjemnimi zmogljivostmi sta tudi možnost vleke 3,5-tonske prikolice in nosilnost ene tone.
  • Ekskluzivna tematika GR je opazna tako na zunanjosti kot v notranjosti vozila.
  • Nova različica bo na voljo poleti 2022.


Toyota Hilux je legenda relija Dakar. Nenazadnje je ta ikonični poltovornjak v preteklosti že slavil na tej ekstremni preizkušnji. In prav uspehi, ki jih je ekipa TOYOTA GAZOO Racing dosegla na tem tekmovanju, so navdih za nastanek različice Hilux GR SPORT, ki predstavlja vrh ponudbe tega mogočnega poltovornjaka. 

Hilux GR SPORT je zasnovan za uporabnike, ki prisegajo na aktiven življenjski slog. To je idealno vozilo za pustolovska potovanja in športne aktivnosti. Pri novi različici so še dodatno izboljšali vzmetenje in na ta način povečali nadzor, odzivnost in občutek oprijema. Poleg tega pa je vozilo tudi izjemno atraktivnega videza.

Različica Hilux GR SPORT se seveda ponaša z vsemi izboljšavami nove generacije poltovornjaka Hilux, ki je zasnovan v skladu s filozofijo "pojdi kamor koli".  Vozilo je opremljeno s samodejnim diferencialom in aktivnim nadzorom zdrsa. Občutno sta bila izboljšana tudi vodljivost in udobje pri vožnji po običajni cesti, hkrati pa so zmanjšali tudi raven hrupa in vibracij.

“Poltovornjak Toyota Hilux si je izjemen sloves prislužil s svojo neverjetno trdnostjo, trpežnostjo in zanesljivostjo. To ne velja samo za našo dirkaško različico, temveč tudi za serijske modele, vključno z različico GR SPORT. Novi model, katerega nastanek so navdihnili naši uspehi na reliju Dakar, prinaša navdušujočo vozniško izkušnjo tako na cesti kot na terenu. Hkrati pa resnično zajema duh naših dirkalnikov in kupcem po vsem svetu prinaša okus po reliju Dakar,” pravi Nasser Al-Attiyah, dirkač ekipe TOYOTA GAZOO Racing, večkratni svetovni prvak in trikratni zmagovalec relija Dakar. 

Na novo nastavljeno vzmetenje

Ključna značilnost nadgrajenega sistema vzmetenja je uvedba novih enocevnih blažilnikov in novih sprednjih vzmeti. Enocevna zasnova ustvarja večjo površino bata za boljše dušenje s hitrejšim odzivom in boljšim odvajanjem toplote. Prav tako pomaga ohranjati kakovost delovanja olja pri vožnji v težkih razmerah.

Sprednje vijačne vzmeti so utrjene in so kot novi amortizerji pobarvani v značilno rdečo barvo, s katero poudarjajo poseben značaj različice Hilux GR SPORT. Te spremembe še nadgrajujejo posodobitve vzmetenja, za katero so bile že predhodno zasnovane prenovljene zadnje listnate vzmeti in nove puše. Rezultat je zanesljivost, ki vzbuja zaupanje tudi v najbolj zahtevnih voznih razmerah.

V primerjavi s standardnim Hiluxom te spremembe omogočajo izboljšave pri krmiljenju ter ustvarjajo pomirjujoči občutek pri nagibanju in oprijemu.

Nove nastavitve pomembno prispevajo tudi k udobju vožnje. Poleg tega pa ponujajo hiter odziv na visokofrekvenčne vibracije in omogočajo boljše dušenje vibracij, kar se odraža v boljšem nadzoru gibanja karoserije.

 

Brezkompromisna zmogljivost

Različico Hilux GR SPORT poganja zmogljivi 2,8-litrski motor, ki je bil predstavljen pri posodobitvi Hiluxa leta 2020. Ponuja 204 konjskih moči (150 kW) in 500 Nm navora ter povsem usklajeno deluje s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom. Ekskluzivna različica z dvojno kabino ohranja impresivne tovorne zmogljivosti, ki so med najboljšimi v svojem razredu. Nosilnost vozila znaša eno tono, poleg tega pa lahko vleče tudi 3,5 tone težko prikolico. 

Slog GR SPORT

Posebni zunanji in notranji stilski dodatki poudarjajo poseben značaj Hilux GR SPORT.

Črna sprednja maska je namesto z emblemom znamke opremljena z izpisanim imenom TOYOTA, s čimer se poklanja četrti generaciji Hiluxa iz zgodnjih osemdesetih let prejšnjega stoletja. Sprednja zasnova je poudarjena tudi z novimi, večjimi obrobami sprednjih meglenk. 17-palčna aluminijasta platišča so v kontrastni črni barvi ter so opremljena s pnevmatikami za vse terene. Črna tematika se prenaša tudi na ohišje vratnih ogledal, stranskih stopnice, blatnike in ročaj prtljažnih vrat. Amortizerji v rdeči barvi pa ustvarjajo atraktiven kontrast. Na voljo je tudi diskretna oznaka GR SPORT.

V kabini so novi športni sprednji sedeži oblečeni v kombinacijo črnega usnja in semiša z rdečimi kontrastnimi šivi. Zaščitni znak GR SPORT je prikazan na naslonih sedežev, preprogah, gumbu za zagon motorja in na animaciji informacijskega zaslona. Voznik lahko menjalnik upravlja tudi s posebnimi ročicami, ki so nameščene za volanom. Aluminijaste športne stopalke pa zagotavljajo izjemen občutek. Posebni karbonski dekorativni elementi in modra osvetlitev oblog vrat še dodatno poudarjajo športno zasnovo vozila.

Hilux GR SPORT je opremljen tudi z žarometi LED*, kombiniranimi lučmi, pametnim vstopom in zagonom s pritiskom na gumb, dvopodročno klimatsko napravo, pomočjo pri spustu in samodejnim diferencialom.

Novi Hilux GR SPORT bo v Sloveniji na voljo poleti 2022.