1. Yaris Cross Production
Izberite

Toyota začenja s proizvodnjo novega kompaktnega športnega terenca Yaris Cross.

  • Novi model je oblikovan in zasnovan za evropske kupce.
  • Izdelovali ga bodo v tovarni TMMF v Valenciennesu v Franciji.
  • Drugi električno hibridni model, ki nastaja na podlagi platforme GA-B.
  • Eden izmed ključnih modelov za dosego cilja 1,5-milijona prodanih avtomobilov do leta 2025.
 

 

Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) 

V tovarni Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) se je začela proizvodnja povsem novega kompaktnega urbanega športnega terenca Yaris Cross, ki ga bodo v Evropi začeli prodajati v mesecu avgustu. Toyota Motor Europe je v novo proizvodno linijo, na kateri vzporedno nastajata dva modela (Yaris in Yaris Hybrid) vložila dodatnih 400 milijonov evrov. Letna zmogljivost tovarne TMMF se je s tem povečala na 300.000 vozil.  

Novi Yaris Cross je zasnovan za potrebe evropskih kupcev. Predvsem hibridna različica bo ponujala izjemno nizke emisije. Poleg tega gre za izjemno pomemben model na poti do 90-odstotne elektrifikacije celotne palete vozil znamke Toyota do leta 2025.

To je drugi model znamke Toyota, ki nastaja na osnovi platforme GA-B, ki je ustvarjena za kompaktne avtomobile. Sicer pa že osmi model, ki na evropskem trgu nastaja na osnovi platforme TNGA. Začetek proizvodnje predstavlja še en korak na poti lokalizacijske strategije znamke Toyota.

“Predstavitev novega športnega terenca Yaris Cross ni le dokaz izjemne konkurenčnosti naših avtomobilov, temveč predstavlja pomemben prispevek k uresničitvi našega temeljnega cilja po prodaji 1,5 milijona avtomobilov do leta 2025,” pravi Marvin Cooke, izvršni podpredsednik Toyota Motor Europe.

Toyota je letos še dodatno ojačala svojo lokalizacijsko vizijo*, saj so v tovarni TMMP na Poljskem začeli izdelovati hibridno-električne menjalnike in elektromotorje za 1,5-litrski pogonski sklop, ki poganja tudi modela Toyota Yaris in Yaris Cross.

Toyota je tudi posodobila tovarno TMMCZ na Češkem in hkrati povečala njeno zmogljivost. Zaradi izjemnega zanimanja za model Yaris, ki je bil razglašen tudi za evropski avtomobil leta 2021, na Češkem po novem izdelujejo tudi tega priljubljenega mestnega malčka.

Začetek proizvodnje modela Yaris Cross zaznamuje tudi povečanje števila zaposlenih v tovarni TMMF, kjer po novem dela že skoraj 5000 delavcev.


Za dodatne materiale obiščite: http://newsroom.toyota.eu/
https://newsroom.toyota.eu/toyota-yaris-cross-news/ (Opens in new window)

* Toyota Motor Manufacturing France (Yaris in Yaris Cross), Toyota Motor Manufacturing Turkey (Toyota C-HR in Corolla Sedan), Toyota Motor Manufacturing UK (Corolla Hatchback in Touring Sports) in Toyota Motor Russia (Camry in RAV4).

Odkrijte več