1. Toyota Hilux je prejel mednarodno priznanje IPUA za najboljši poltovornjak.
Izberite

Toyota Hilux je prejel mednarodno priznanje IPUA za najboljši poltovornjak.

· Žirija je izpostavila novi zmogljivejši pogonski sklop, odlično krmiljenje in legendarno kakovost trpežnost in zanesljivost QDR.
· Prestižna nagrada še utrjuje ambicije znamke Toyota po še močnejšem položaju na trgu lahkih gospodarskih vozil v Evropi.

Toyota Hilux si je priborila mednarodno nagrado za najboljši poltovornjak za leto 2022/23. To prestižno nagrado za srednje velike tovornjake so tokrat podelili na razstavi Solutrans 2021 v Lyonu v Franciji.

"Že od leta 2009 vsako drugo leto podeljujemo nagrado International Pick-up Award (IPUA) za najučinkovitejši poltovornjak. Toyota Hilux je večnamensko vozilo, ki se proizvaja in prodaja po vsem svetu.

Večkrat nagrajeni Hilux je s tem priznanjem še utrdil svoj sloves neuničljivega in izjemno funkcionalnega vozila. Ne navdušuje le s svojim zmogljivejšim pogonskim sklopom, temveč tudi s svojo kakovostjo, trpežnostjo in zanesljivostjo, ki jo označuje kratica QDR (Quality, Durability, Reliability). Hkrati pa dokazuje tudi vedno večjo privlačnost večnamenskih vozil za posel, prosti čas in mestno uporabo.

"Hilux se ponaša z več kot 50-letno dediščino in že od samega začetka pooseblja izjemno kakovost, vzdržljivost in zanesljivost (QDR) ter izjemne terenske zmogljivosti. Najnovejša generacija se ponaša z novim 2,8-litrskim dizelskim motorjem, ki ponuja še več prefinjenosti in moči. Na ta način zadovoljuje potrebe strank, ki ne želijo le trpežnega vozila, temveč tudi vozilo za prosti čas," pravi Didier Gambart, podpredsednik družbe Toyota Motor Europe.

Prva generacija poltovornjaka Hilux je bila na Japonskem predstavljena 21. marca 1968, leto kasneje pa je bil model predstavljen na evropskem trgu. Od takrat Hilux velja za enega najuspešnejših modelov znamke Toyota.

Hilux vedno znova dokazuje svojo nepremagljivost in neustavljivost, saj je osvojil severni tečaj, islandske vulkane in Antarktiko, stopil pa je tudi na zmagovalni oder znamenitega relija Dakar.

Poltovornjak Hilux danes izdelujejo v šestih različnih državah in je naprodaj v 180 državah sveta. Doslej so prodali že več kot 18 milijonov primerkov, s čimer je daleč najbolje prodajani poltovornjak na svetu.

Nagrada IPUA nenazadnje poudarja tudi osredotočenost znamke Toyota na trgu lahkih gospodarskih vozil. V tem segmentu je Toyota močno zastopana, saj poleg Hiluxa ponuja tudi linijo dostavnih vozil PROACE CITY, pred kratkim pa so predstavili tudi električni dostavni vozili PROACE ELECTRIC in PROACE CITY ELECTRIC.

S tako zanimivo paleto si Toyota prizadeva, da bo do leta 2023 dosegla 5-odstotni tržni delež v segmentu lahkih gospodarskih vozil.