Splošna politika zasebnosti

in varstva osebnih podatkov Toyota

1. Uvod

Toyota spoštuje vašo zasebnost. Ne glede na to, ali ste s Toyoto v stiku glede izdelkov in/ali storitev znamke Toyota ali Lexus kot kupec, potrošnik, predstavnik splošne javnosti ipd., ste upravičeni do varstva vaših osebnih podatkov: imena, naslova, telefonske številke, e-poštnega naslova, pa tudi drugih podatkov, kot so identifikacijska številka vozila (VIN), geolokacijski podatki itd.

V tej Splošni politiki zasebnosti in varstva osebnih podatkov Toyota (»ta politika«) opisujemo, kako zbiramo vaše osebne podatke in s kakšnim namenom jih zbiramo, kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki, s kom jih delimo, kako jih varujemo in kakšne možnosti imate glede svojih osebnih podatkov.

Ta politika se nanaša na obdelavo vaših osebnih podatkov v okviru različnih storitev, orodij, aplikacij, spletnih mest, portalov, (spletnih) promocij, trženjskih akcij, sponzoriranih platform v družbenih mediji itd., ki jih zagotavljamo ali upravljamo mi ali v našem imenu nekdo tretji.

Ta politika vsebuje splošna pravila in pojasnila. Za določene storitve, orodja, aplikacije, spletna mesta, portale, (spletne) promocije, trženjske akcije, sponzorirane platforme v družbenih medijih itd., ki jih ponuja ali upravlja Toyota ali v njenem imenu nekdo tretji, lahko to politiko dopolnjujejo posebna ločena obvestila o zasebnosti. O teh ločenih obvestilih o zasebnosti boste na primeren način obveščeni vsakič, ko bomo zbirali vaše osebne podatke v zgoraj navedenih dejavnostih (na primer prek spletnih mest, portalov, posameznih komunikacijskih storitev, e-novic, opomnikov, raziskav, ponudb, dogodkov itd.).

Ta politika se uporablja za vse vaše osebne podatke, ki jih zbira Toyota ADRIA d.o.o., Brnčičeva ulica 51, 1231 Ljubljana – Črnuče in/ali Toyotini pooblaščeni trgovci in serviserji (seznam je dostopen na https://www.toyota.si/dealers/index.json) in/ali Toyota Motor Europe NV/SA, Avenue du Bourget / Bourgetlaan 60, 1140 Bruselj, Belgija, skupaj v tej politiki poimenovani kot "Toyota", "mi", "nas" in "naš".

Na koncu te politike boste našli nekatere definicije ključnih pojmov, uporabljenih v tej politiki (na primer osebni podatki, obdelava, upravljavec ...).

2. Kdo je odgovoren za obdelavo vaših osebnih podatkov?

Organizacije, odgovorne za obdelavo vaših osebnih podatkov, smo:

Toyota Adria d.o.o.
Brnčičeva ulica 51, 1231 Ljubljana – Črnuče, Slovenija


Toyota Motor Europe NV/SA (“TME”) Avenue du Bourget/Bourgetlaan 60, 1140 Bruselj, Belgija

Toyotini pooblaščeni trgovci in serviserji
(seznam je dostopen na https://www.toyota.si/dealers/index.json)

3. Na koga se lahko obrnete v primeru, če imate vprašanja ali zahtevke glede osebnih podatkov? Kontaktna točka za varstvo osebnih podatkov

Vzpostavili smo kontaktno točko za varstvo osebnih podatkov, ki bo obravnavala vaša vprašanja ali zahtevke v zvezi s to politiko ali posebnim ločenim obvestilom o zasebnosti, o vaših osebnih podatkih in njihovo obdelavo.

Za vsa vprašanja, zahteve ali pritožbe v zvezi z uporabo te politike ali za uveljavljanje vaših pravic na podlagi te politike se lahko obrnete na nas preko kontaktne točke za varstvo osebnih podatkov:
- dpcp@toyota.si, in/ali
- Toyota Adria d.o.o., Brnčičeva ulica 51, 1231 Ljubljana – Črnuče, s pripisom “Kontaktna točka za varstvo osebnih podatkov”.

4. Temeljna načela

Cenimo zaupanje, ki nam ga izkazujete s tem, ko nam zaupate svoje osebne podatke, zato se zavezujemo, da jih bomo vselej obdelovali pošteno, pregledno in varno. Ključna načela, ki jih Toyota pri obdelavi osebnih podatkov upošteva, so naslednja:

• Zakonitost: osebne podatke bomo zbirali na pošten, zakonit in pregleden način.
• Najmanjši obseg osebnih podatkov (minimizacija): zbiranje osebnih podatkov bomo omejili na tiste, ki so primerni in potrebni za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani.
• Omejitev namena: osebne podatke bomo zbirali samo za določene, izrecne in zakonite namene in jih ne bomo obdelovali na način, ki je nezdružljiv s temi nameni.

• Točnost: skrbeli bomo za točnost in ažurnost osebnih podatkov. 
• Varnost osebnih podatkov in zaščita: izvajali bomo tehnične in organizacijske ukrepe za zagotovitev ustrezne ravni varnosti in zaščite podatkov, upoštevaje med drugim naravo vaših osebnih podatkov, ki jih je treba zaščititi. Takšni ukrepi predvidevajo preprečevanje vsakršnega nepooblaščenega razkritja ali dostopa, naključnega ali namernega uničenja ali naključne izgube ali spremembe ter drugih nezakonitih oblik obdelave. 
• Dostop in popravek: vaše osebne podatke bomo obdelovali ob upoštevanju vaših pravic.

• Omejitev hrambe: vaši osebne podatke bomo hranili na način, ki je skladen z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov, in samo toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namenov, za katere so bili zbrani. 
• Varstvo pri mednarodnih prenosih: zagotovili bomo, da bodo vaši osebni podatki, če bodo preneseni v države zunaj Evropskega gospodarskega prostora, preneseni zakonito, in da bodo ustrezno zaščiteni.

• Varstvo osebnih podatkov pri posredovanju tretjim osebam: zagotovili bomo, da se posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam in obdelava s strani tretjih oseb izvaja v skladu z veljavno zakonodajo in z ustreznimi pogodbenimi zaščitnimi ukrepi.  
• Zakonitost neposrednega trženja in piškotkov: ko vam bomo poslali promocijske materiale ali namestili piškotke v vašo opremo, bomo to izvedli v skladu z veljavno zakonodajo.

5. Obdelava vaših osebnih podatkov: katere podatke zbiramo in na kakšni pravni podlagi

Vedno vam bomo jasno povedali, katere vaše osebne podatke zbiramo. Te informacije vam bomo posredovali z ločenim obvestilom o zasebnosti, ki bo na primer vključeno v določene storitve (vključno s komunikacijskimi storitvami), e-novice, opomnike, raziskave, ponudbe, vabila na dogodke itd.

V skladu z zakonodajo o varstvu osebnih podatkov lahko obdelujemo vaše osebne podatke, če:
• ste soglašali z obdelavo za določene namene obdelave (kot so opisani v obvestilu o zasebnosti, ki se nanaša na določeno obdelavo). Vedno imate pravico, da svoje soglasje brez navajanja razloga kadarkoli prekličete; ali
• je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za izpolnitev pogodbe, katere stranka ste; ali

• s takšno obdelavo zasledujemo zakonite interese, npr. Toyota lahko določene osebne podatke obdeluje z namenom preprečevanja zlorab oziroma goljufij, pri uveljavljanju garancij, da preveri vaše zadovoljstvo s svojimi proizvodi in storitvami. O zakonitih interesih vas bomo ustrezno seznanili v obvestilu o zasebnosti, povezanim s to posebno obdelavo; ali 
• je to potrebno za izpolnitev naših zakonitih obveznosti, npr. če ste pri nas kupili vozilo, potem moramo obdelovati podatke, ki se nanašajo na vašo identiteto (ime, priimek, naslov, davčna številka ipd.), na kupljeno vozilo (tip, barva, oprema, cena ipd.) ter na okoliščine nakupa (plačilo, kraj in datum prevzema vozila ipd.)).

6. Za katere namene obdelujemo vaše osebne podatke in oblikovanje profilov

Osebne podatke bomo obdelovali le za določene, izrecno potrjene in zakonite namene in jih nikakor ne bomo nadalje obdelovali na način, ki ni združljiv s takšnimi nameni.

Tak namen je lahko izvajanje vašega naročila, izboljšanje vašega obiska na eni od naših spletnih strani ali portalov, izboljšanje naših izdelkov in storitev znamke Toyota ali Lexus na splošno, ponudba storitev ali aplikacij, trženjske aktivnosti itd. Namen obdelave vaših osebnih podatkov bo vsakič jasno opredeljen v posebnem obvestilu o zasebnosti, ki se nanaša na določeno obdelavo. Obvestilo o zasebnosti bo na voljo (dostopno), na primer na spletni strani ali portalu, na prijavnici, v e-novicah itd.

Določene podatke (kot na primer, a ne izključno, model in starost vozila) uporabljamo za ovrednotenje oziroma oceno, kakšna vsebina komunikacije bi bila za vas najbolj zanimiva in koristna. S tem želimo povečati možnost, da vam predstavimo čim bolj relevantna vozila, izdelke ali storitve. S tem namenom posameznike lahko razvrščamo v različne skupine (profile), s katerimi komuniciramo različno oziroma prilagojeno (individualizirano).

To pomeni, da različne skupine (profili) posameznikov prejemajo tržna sporočila z različno vsebino, lahko tudi vključno s posebnimi nakupnimi pogoji (npr. popusti ali plačilni pogoji). Pri razvrščanju posameznikov v skupine (profile) lahko spremljamo, beležimo in uporabljamo tudi odziv posameznika na tržna sporočila, npr. odpiranje e-poštnih sporočil, kliki na povezave, čas, ki ga posameznik preživi na določeni povezavi ipd.

7. Skrb za točnost in ažurnost vaših osebnih podatkov

Za nas je pomembno, da imamo o vas vedno točne in ažurne podatke. Prosimo vas, da nas čim prej obvestite o vseh spremembah ali napakah v naših zapisih vaših osebnih podatkov, tako da nas kontaktirate preko kontaktne točke za varstvo osebnih podatkov (glejte poglavje 3 »Na koga se lahko obrnete, če imate vprašanja ali zahtevke?«). Sprejeli bomo razumne ukrepe za to, da se bodo vsi netočni ali neažurni osebni podatki izbrisali ali popravili.

8. Dostop do svojih osebnih podatkov

Imate pravico dostopa do svojih osebnih podatkov, ki jih obdelujemo, in če so vaši osebni podatki netočni ali nepopolni, lahko zahtevate popravek ali izbris osebnih podatkov. Če potrebujete dodatne informacije v zvezi s svojimi pravicami glede zasebnosti ali želite uveljavljati katero od pravic, se obrnite na nas preko kontaktne točke za varstvo osebnih podatkov (glejte poglavje 3 »Na koga se lahko obrnete, če imate vprašanja ali zahtevke?«).

9. Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke

Vaše osebne podatke bomo hranili v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov.

Vaše osebne podatke bomo hranili samo toliko časa, kolikor je to potrebno za dosego namenov, za katere obdelujemo vaše osebne podatke, ali za obdobje, ki ga določa zakon (npr. 10 let za izdane račune), ali za obdobje, ki je potrebno za izpolnitev pogodbe, vključno z jamčevanji in morebitnimi zahtevki (npr. 5 let od izpolnitve pogodbenih obveznosti ali od preteka jamčevalnih ali garancijskih obveznosti, če iz okoliščin ne izhaja kaj drugega).

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše osebne privolitve, hranimo trajno, do vašega preklica, razen če je že prej dosežen namen, za katerega so bili osebni podatki pridobljeni.

Za informacije o tem, kako dolgo bomo hranili določene osebne podatke, preden jih bomo odstranili iz naših sistemov in podatkovnih baz, se lahko obrnete na nas preko kontaktne točke za varstvo osebnih podatkov (glejte poglavje 3 »Na koga se lahko obrnete, če imate vprašanja ali zahtevke?«).

10. Varstvo vaših osebnih podatkov

Izvajamo tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov pred nezakonito ali nepooblaščeno uporabo ali dostopom ter pred nenamerno izgubo ali uničenjem. Navedeni ukrepi se izvajajo glede na našo IT infrastrukturo, upoštevajoč potencialni vpliv na vašo zasebnost in stroške izvajanja ter v skladu s trenutnimi standardi in prakso v panogi.

Vaše osebne podatke bomo zaupali v obdelavo le tistim obdelovalcem (tretjim osebam), ki spoštujejo navedene tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito osebnih podatkov.

Zagotavljanje varnosti podatkov pomeni skrb za zaupnost, celovitost in dostopnost vaših osebnih podatkov:
(a) Zaupnost: vaše osebne podatke bomo varovali pred nedovoljenim razkritjem tretjim osebam.
(b) Celovitost: vaše osebne podatke bomo varovali pred spreminjanjem s strani nepooblaščenih tretjih oseb.
(c) Dostopnost: poskrbeli bomo, da bodo do vaših osebnih podatkov lahko dostopale le pooblaščene osebe, kadar bo to potrebno.

Naši varnostni postopki vključujejo: varovanje dostopov, sisteme za backupiranje (varnostno kopiranje), nadzor, revizije in vzdrževanje, upravljanje z varnostnimi incidenti in neprekinjeno poslovanje, itd.

11. Uporaba piškotkov in podobnih tehnologij

Na svojih spletnih straneh uporabljamo piškotke. S tem vam zagotavljamo boljšo izkušnjo, ko brskate po naših spletnih straneh, prav tako pa lahko te spletne strani izboljšamo.

Za več informacij o naši uporabi piškotkov in o tem, kako lahko zavrnete njihovo uporabo, preberite našo politiko piškotkov, ki je dostopna na https://www.toyota.si/#/ajax/%2Fsys%2Fe-privacy%2Fsettings.

12. Posredovanje osebnih podatkov

Glede na namen zbiranja vaših osebnih podatkov lahko te podatke posredujemo, razkrijemo ali omogočimo dostop spodnjim kategorijam uporabnikov, ki lahko te podatke obdelujejo le v skladu z nameni. Od njih zahtevamo, da vedno ravnajo v skladu z veljavnimi zakoni, politiko varstva osebnih podatkov ter posvečajo veliko pozornosti zaupnosti vaših osebnih podatkov.

a) Znotraj naše organizacije in v okviru naših blagovnih/storitvenih znamk:
• Pooblaščeni uslužbenci;
• Naše podružnice in odvisne družbe;
• Člani mreže naših pooblaščenih prodajalcev in pooblaščenih serviserjev, ki ste jih označili kot izbrane ali ki se nahajajo blizu vas (glede na vašo poštno številko in naslov) ali s katerimi ste v stiku;

b) Poslovni partnerji:
Oglaševalske, marketinške in promocijske agencije: da nam pomagajo pri izvedbi in analizi učinkovitosti naših oglaševalskih kampanj in promocij (npr. MailChimp, Google- samo identifikacijski podatek o piškotku/cookie za namene remarketinga, e-poštni naslov za prikazovanje oglasov v programu Google AdWords, identifikacijski podatek o piškotku/cookie za namene analiz v programu Google Analytics; Facebook - samo identifikacijski podatek o piškotku/cookie za namene remarketinga, e-poštni naslov za prikazovanje oglasov v programu Facebook Custom Audiences);

• Poslovni partnerji: na primer zaupanja vredna podjetja, ki lahko uporabljajo vaše osebne podatke, da vam zagotovimo storitve in/ali izdelke, ki ste jih zahtevali, in/ali ki vam priskrbijo trženjsko gradivo (pod pogojem, da ste se strinjali, da boste prejemali taka gradiva). 
• ponudniki storitev Toyoti: podjetja, ki opravljajo storitve za Toyoto ali v imenu Toyote (na primer zunanji ponudniki storitev, povezanih z IT, računovodski servisi, odvetniške pisarne ipd.)

c) Ostale tretje osebe, v povezavi z naslednjimi postopki:
• kadar to zahteva zakon ali je na podlagi zakona potrebno za zaščito Toyote:
- skladnost z zakoni, zahteve organov, sodne odredbe, pravni postopki, obveznosti, povezane s poročanjem in vlaganjem informacij organom itd.;

- preverjanje ali uveljavljanje skladnosti s politikami in sporazumi Toyote; 
- zaščita pravic, lastnine ali varnosti Toyote in/ali njenih strank; 
• v zvezi s korporativnimi transakcijami: v okviru prenosa ali odprodaje celotnega ali dela svojega posla ali drugače v povezavi z združitvami, konsolidacijami, spremembami nadzora, reorganizacijami ali likvidacijo celotnega ali dela Toyotinega poslovanja.

Upoštevajte, da lahko prejemniki, našteti pod točkama b) in c), zlasti ponudniki storitev, ki vam lahko ponujajo izdelke in storitve prek storitev Toyota ali aplikacij ali preko svojih lastnih kanalov, od vas ločeno pridobivajo osebne podatke. V takem primeru so ti uporabniki izključno odgovorni za nadzor nad temi osebnimi podatki in je vaš odnos s temi uporabniki podvržen njihovim lastnim pogojem.

13. Razmerje z našimi pooblaščenimi prodajalci in serviserji

Ločeno razmerje s trgovci in serviserji

Če kupite avto ali drug izdelek ali storitev, ki ni izdelek ali storitev blagovne znamke Toyota ali Lexus, od enega od naših pooblaščenih trgovcev ali serviserjev, ali če jim v zvezi s tem posredujete svoje osebne podatke, se med vami in tem pooblaščenim prodajalcem ali serviserjem vzpostavi ločeno razmerje. V tem primeru so ti pooblaščeni trgovci ali serviserji upravljavci vaših osebnih podatkov. Za vsa vprašanja ali zahtevke glede uporabe vaših osebnih podatkov, zbranih za ta namen s strani pooblaščenega prodajalca ali serviserja, se obrnite neposredno nanje.

Skupno upravljanje z osebnimi podatki

Če kupite avto ali drug izdelek ali storitev blagovne znamke Toyota ali Lexus od enega od naših pooblaščenih trgovcev ali serviserjev, ali če jim v zvezi s tem posredujete svoje osebne podatke, so ti pooblaščeni trgovci ali serviserji soupravljavci vaših osebnih podatkov skupaj z nami.

Kako ugotovite, kdo je glede izdelkov in storitev blagovne znamke Toyota ali Lexus vaš izbrani Toyotin pooblaščeni prodajalec ali serviser? Izbrani pooblaščeni prodajalec ali serviser je (1) pooblaščeni trgovec ali serviser, ki ste ga lahko kot takega izbrali v stiku z nami (npr. v nastavitvah računa MyToyota ali MyLexus (in ki ga lahko kadarkoli spremenite)) ali (2), če tega niste izbrali, vam bomo takega pooblaščenega prodajalca ali serviserja lahko določili mi, na podlagi lokacije (t.j. najbližji pooblaščeni trgovec ali serviser glede na vašo poštno številko in naslov bivanja ) ali glede na vaše pretekle stike z našo poslovno mrežo.

Ker so pooblaščeni trgovci ali serviserji upravljavci vaših osebnih podatkov skupaj z nami, se lahko za vsa vprašanja ali zahtevke glede uporabe vaših osebnih podatkov s strani pooblaščenega prodajalca ali serviserja v povezavi z izdelki ali storitvami blagovne znamke Toyota ali Lexus obrnete tako nanje kot tudi na nas (preko kontaktne točke za varstvo podatkov).

14. Uporaba družbenih medijev

Če se v Toyotinih orodjih (spletna stran, portal, ...) prijavite iz družbenih medijev (na primer s pomočjo vašega Facebook računa), bo Toyota zabeležila vaše osebne podatke, dostopne na teh družbenih medijih, in vaša uporaba teh medijev pomeni, da izrecno soglašate s posredovanjem svojih osebnih podatkov, ki jih je Toyota zabeležila s pomočjo svojega orodja.

Toyota včasih vzpodbuja objavo (osebnih) podatkov preko družbenih medijev, kot sta Twitter in Facebook. Ti družbeni mediji imajo lastne pogoje uporabe, ki jih morate upoštevati pri njihovi uporabi. Opozarjamo vas, da ima lahko objava v družbenih medijih določene posledice za vašo zasebnost ali zasebnost oseb, katerih osebne podatke delite, kot je na primer dejstvo, da objave ni mogoče takoj umakniti. Za svoje objave na takšnih družbenih omrežjih ste odgovorni sami in Toyota zanje ne prevzema nobene odgovornosti.

15. Prenosi izven evropskega gospodarskega prostora

Vaši osebni podatki se lahko prenesejo uporabnikom, ki so lahko zunaj Evropskega gospodarskega prostora (EGP) in jih lahko mi in ti uporabniki obdelujemo izven EGP. Pri prenosu osebnih podatkov v države zunaj EGP, ki na splošno ne zagotavljajo enake ravni varstva podatkov kot v EGP, bo Toyota izvedla ustrezne posebne ukrepe za zagotovitev ustrezne ravni varstva vaših osebnih podatkov. Ti ukrepi lahko na primer vsebujejo dogovore z uporabniki o uporabi zavezujočih poslovnih pravil, ki zagotavljajo ustrezno raven varstva podatkov.

Vedno vas bomo jasno obvestili, če se bodo vaši osebni podatki prenesli izven EGP, z ločenim obvestilom o zasebnosti, ki bo na primer vključeno v določene storitve (vključno s komunikacijskimi storitvami), e-novice, opomnike, raziskave, ponudbe, vabila za dogodke itd.

16. Vaše možnosti in pravice

Z vami želimo biti čim bolj odkriti, zato da se lahko smiselno odločite o tem, kako naj uporabljamo vaše osebne podatke.

• Vaše izbire glede načina kontaktiranja
Na voljo so vam številne izbire glede načina, na katerega želite, da vas kontaktiramo oz. preko katerega kanala (na primer e-pošte, pošte, družbenih medijev, telefona ...) in za kakšen namen. Te boste lahko izbrali s prilagajanjem nastavitev zasebnosti na ustrezni napravi ali s posodobitvijo uporabniškega profila ali računa ali s sledenjem navodilom za odjavo, navedenim v sporočilu.

Če ste potrdili prejemanje vsebin, ne da bi posebej izbrali način oz. kanal kontaktiranja, boste prejemali naša promocijska in druga sporočila, na način, ki je običajen glede na publikacijo, vse v okviru dopustnih zakonskih okvirjev.

• Vaši osebni podatki
Vedno nas lahko kontaktirate preko kontaktne točke za varstvo osebnih podatkov (glejte poglavje 3 »Na koga se lahko obrnete, če imate vprašanja ali zahtevke?«), če želite izvedeti, katere vaše osebne podatke obdelujemo in od kod izvirajo ti podatki. Pod določenimi pogoji imate pravico prejeti svoje osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki in pravico, da se ti podatki prenesejo katerikoli tretji osebi po vaši izbiri.

• Popravki
Če v osebnih podatkih ugotovite kakšno napako ali če se vam zdijo nepopolni ali netočni, lahko od nas zahtevate, da jih popravimo ali dopolnimo.

• Omejitev obdelave
Pravico imate zahtevati omejitev obdelave svojih osebnih podatkov (na primer, medtem ko se preverja točnost vaših osebnih podatkov).

• Vaši ugovori
Prav tako lahko ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja (če želite, nam lahko tudi sporočite, preko katerega kanala in kako pogosto želite, da vas kontaktiramo), ali temu, da vaše osebne podatke posredujemo tretjim osebam za ta namen.

Privolitev je možno preklicati s pisno izjavo oziroma sporočilom, ki nam ga pošljete po e-pošti na dpcp@toyota.si ali na drug način, objavljen na www.toyota.si. Preklic privolitve za obdelavo osebnih podatkov za vas nima nobenih negativnih posledic ali sankcij, in je popolnoma prostovoljen. Vendar pa je možno, da vam Toyota po preklicu privolitve za obdelavo osebnih podatkov morda ne bo mogla nuditi posamezne ali več svojih storitev, ki jih brez osebnih podatkov ni mogoče nuditi (npr. testne vožnje ali prilagojenega (individualiziranega) komuniciranja).

Poleg tega lahko od nas zahtevate, da vse vaše osebne podatke izbrišemo (razen v nekaterih primerih, na primer ko osebne podatke potrebujemo za dokazovanje transakcije ali če to zahteva zakon).

Pravico imate vložiti pritožbo zoper nas pri nadzornem organu.
Kar zadeva TME (kot upravljavca), je pristojen nadzorni organ belgijski nadzorni organ za varstvo podatkov. Kar zadeva TAD (kot upravljavca), je pristojen nadzorni organ Informacijski pooblaščenec.

17. Pravne informacije

Določbe te politike dopolnjujejo in ne razveljavljajo določb zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov. V primeru neskladja med določbami te politike in določbami zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov veljajo določbe zakonodaje.

Toyota lahko kadarkoli spremeni to politiko. V tem primeru vas bomo na to opozorili in vas pozvali, da ponovno preberete najnovejšo različico. To politiko lahko preverjate na https://www.toyota.si in se tako seznanite s spremembami.

18. Definicije

V tej politiki imajo izrazi v odebeljeni pisavi pomen, kot je naveden v tej točki 18:
(a) Upravljavec pomeni organizacijo, ki določa namene in sredstva obdelave vaših osebnih podatkov.

(b) Razen kolikor je izrecno določeno drugače, so upravljavci Toyota Adria d.o.o. (Brnčičeva ulica 51, 1231 Ljubljana – Črnuče, Slovenija), Toyotini pooblaščeni trgovci in serviserji (seznam je dostopen na https://www.toyota.si/dealers/index.json) in Toyota Motor Europe NV / SA (Avenue du Bourget 60, 1140 Bruselj, Belgija). Dodatne informacije vam lahko zagotovimo z ločenim obvestilom o zasebnosti, ki bo na primer vključeno v določene storitve (vključno s komunikacijskimi storitvami), e-novice, opomnike, raziskave, ponudbe, vabila za dogodke itd.

(c) Obdelovalec pomeni osebo ali organizacijo, ki obdeluje osebne podatke v imenu upravljavca.

(d) Kontaktna točka za varstvo podatkov pomeni kontaktno točko (tj. osebo, ki jo je imenovala Toyota), preko katere lahko na upravljavca naslovite svoja vprašanja ali zahtevke glede te politike in / ali (obdelave) vaših osebnih podatkov in ki bodo obravnavala taka vprašanja in zahtevke. Če vas ne obvestimo drugače, lahko kontaktno točko za varstvo osebnih podatkov dosežete, kot je opisano v poglavju 3 (»Na koga se lahko obrnete, če imate vprašanja ali zahtevke?«).

(e) EGP pomeni Evropski gospodarski prostor (= Države članice Evropske unije ter Islandija, Norveška in Lihtenštajn).

(f) Osebni podatki so katerikoli podatki, ki se nanašajo neposredno na vas ali na podlagi katerih vas je mogoče določiti, kot na primer vaše ime, telefonska številka, e-poštni naslov, identifikacijska številka vozila (VIN), geolokacija, itd.
(g) Obdelava pomeni zbiranje, dostopanje in vse druge oblike uporabe vaših osebnih podatkov.

Več o tej temi

Center Jereb že desetič zapored najboljši trgovec Center Jereb že desetič zapored najboljši trgovec Gleneagles, Scotland – April, 2018 – Toyota Motor Europe je v slikovitem okolju škotskega višavja svečano podelila nagrade Ičiban 2018. Hibridna električna vozila Hibridna električna vozila V prvem četrtletju so hibridna električna vozila predstavljala 45 % prodaje družbe Toyota Motor Europe (TME) Heroji furajo v pizamah prejeli zlato priznanje na SOF Heroji furajo v pizamah prejeli zlato priznanje na SOF Slavnostna podelitev nagrad in priznanj na letošnjem že 27. Slovenskem oglaševalskem festivalu (SOF) je prinesla zlato priznanje iniciativi za manj voženj pod vplivom alkohola med mladimi – »Heroji Furajo v pižamah« Zavoda Vozim in partnerjev Zavarovalnice Generali, Toyota Slovenija in BDF. Kreativna zasnova kampanje pa je plod dela oglaševalske agencije Luna / TBWA. TOYOTA GAZOO Racing TOYOTA GAZOO Racing Od puščav do sipin, od gramoza do snega in od dneva do noči smo predani premagovanju vsakršnih omejitev pri izdelavi vse boljših avtomobilov. Odkrijte več o dejavnosti TOYOTA GAZOO Racing na področju motošporta. Toyota objavlja, da bodo tretjo generacijo modela Auris izdelovali v tovarni v Veliki Britaniji Toyota objavlja, da bodo tretjo generacijo modela Auris izdelovali v tovarni v Veliki Britaniji Pri Toyota Motor Europe (TME) so objavili, da bodo tretjo generacijo modela Auris izdelovali v tovarni Toyota Manufacturing UK (TMUK) v Burnastonu v Derbyshiru v Veliki Britaniji. TMUK-ova enota v Deesidu v severnem Walesu pa bo izdelovala motorje. NOVI AYGO – Zgodba o uspehu se nadaljuje z osveženim obrazom in še večjim užitkom pri vožnji NOVI AYGO – Zgodba o uspehu se nadaljuje z osveženim obrazom in še večjim užitkom pri vožnji Novi Toyota AYGO bo svetovno predstavitev doživel na prihajajočem ženevskem avtosalonu. MOBILNOST ZA VSE MOBILNOST ZA VSE V sredo, 21. februarja 2018, so v Zagrebu Brend7, AMZS in Toyota predstavili prvi korak projekta »Mobilnost za vse« Fernando Alonso se pridružuje ekipi TOYOTA GAZOO Racing Fernando Alonso se pridružuje ekipi TOYOTA GAZOO Racing Pri ekipi TOYOTA GAZOO Racing so potrdili, da se njihovi ekipi v vzdržljivostni seriji FIA World Endurance Championship (WEC) za sezono 2018-19 pridružuje legendarni španski dirkač Fernando Alonso. Skupina Toyota Motor Europe (TME) je v letu 2017 prodala več kot milijon vozil, od tega več kot 40 odstotkov predstavljajo vozila na  hibridni pogon Skupina Toyota Motor Europe (TME) je v letu 2017 prodala več kot milijon vozil, od tega več kot 40 odstotkov predstavljajo vozila na hibridni pogon Toyota Motor Europe je v letu 2017 prodala 1.001,700 vozil Toyota in Lexus. To v primerjavi z letom 2016 pomeni 8-odstotno povečanje. Tržni delež skupine se je povečal na 4,8 odstotka. Koncert tradicionalne Japonske glasbe Koncert tradicionalne Japonske glasbe V Siti teatru v Ljubljani Toyota organizira zanimiv koncert tradicionalne japonske glasbe. Uživali boste lahko v japonski piščali šakuhači in japonskih citrah koto. Toyotina pomoč pri zmanjšanju števila žrtev prometnih nesreč Toyotina pomoč pri zmanjšanju števila žrtev prometnih nesreč Toyotina vizija – avtomatska vožnja bo izničila prometne nesreče TOYOTA GAZOO Racing se posveča vzdržljivostnim dirkam TOYOTA GAZOO Racing se posveča vzdržljivostnim dirkam Tudi v sezoni 2018–2019 bo ekipa Toyota Gazoo Racing sodelovala na dirkah svetovnega vzdržljivostnega prvenstva WEC, ki poteka pod okriljem svetovne avtomobilistične organizacije FIA. Tednik Newsweek je Toyoto razglasil za najbolj okoljsko ozaveščenega avtomobilskega proizvajalca na svetu Tednik Newsweek je Toyoto razglasil za najbolj okoljsko ozaveščenega avtomobilskega proizvajalca na svetu Svetovno priznani ameriški poslovno-politični tednik Newsweek je Toyoto spet uvrstil med okoljsko najbolj ozaveščene znamke na svetu. Toyota Yaris 2017 dosegel varnostno oceno 5 zvezdic organizacije Euro NCAP Toyota Yaris 2017 dosegel varnostno oceno 5 zvezdic organizacije Euro NCAP Toyota Yaris 2017, ki je bil predstavljen v letošnjem letu, je dosegel najvišjo varnostno oceno 5 zvezdic na najnovejšem testiranju organizacije Euro NCAP za leto 2017. Ta uspeh jasno dokazuje, da Toyota na prvo mesto postavlja varnost vozil. Mobilnost za vse Mobilnost za vse Predstavitev Toyotine vizije za prihodnost Sklad Toyota Mobility Foundation – izziv za neomejeno mobilnost Sklad Toyota Mobility Foundation – izziv za neomejeno mobilnost 4 milijone dolarjev vreden izziv za izboljšanje življenja ljudi s paralizo spodnjih okončin. Ekipa TOYOTA GAZOO Racing pripravljena na težek boj v Bahrajnu Ekipa TOYOTA GAZOO Racing pripravljena na težek boj v Bahrajnu Ekipa TOYOTA GAZOO Racing želi letošnje svetovno vzdržljivostno prvenstvo (WEC) FIA 2017 zaključiti na vrhu s tretjo zaporedno zmago na zadnji dirki sezone, 6 ur Bahrajna. Vodik bi lahko igral vlogo pri zastavljenem cilju 20 % zmanjšanja emisij CO2 do leta 2050 Vodik bi lahko igral vlogo pri zastavljenem cilju 20 % zmanjšanja emisij CO2 do leta 2050 Vodikov svet (Hydrogen Council) v prvi tovrstni študiji postavlja vodik kot glavni steber energetskega prehoda Toyota Mirai: 0 % emisij. 100 % vizij. Toyota Mirai: 0 % emisij. 100 % vizij. Toyota ima bogato zgodovino revolucionarnega in vizionarskega razmišljanja: od prvega serijskega hibridnega vozila leta 1997 in vse do futurističnega vozila Mirai s pogonom na vodik leta 2014. TOYOTA na 45. Tokyo Motor Showu TOYOTA na 45. Tokyo Motor Showu Na 45. tokijskem avtosalonu, ki med 25. oktobrom in 05. novembrom 2017 poteka na sodobnem razstavišču Tokyo Big Sight, je Toyota predstavila številne zanimive koncepte. Nagrada Safetybest za varnostni sistem Toyota Safety Sense Nagrada Safetybest za varnostni sistem Toyota Safety Sense 31-članska žirija združenja Autobest je varnostni sistem Toyota Safety Sense nagradila z nagrado SAFETYBEST 2017. Toyota Slovenija je bila uradni prevoznik 15. evropskega prvenstva v namiznem tenisu za športnike invalide Toyota Slovenija je bila uradni prevoznik 15. evropskega prvenstva v namiznem tenisu za športnike invalide V Laškem je med 26. septembrom in 05. oktobrom 2017 potekalo 15. evropsko prvenstvo v namiznem tenisu za športnike invalide. 2017 TOYOTA Auris 2017 TOYOTA Auris Toyota predstavlja novi Auris Touring Sports Freestyle in Auris modelnega leta 2018 2017 TOYOTA Five Continents Drive 2017 TOYOTA Five Continents Drive Vedno boljši avtomobili se rojevajo na resničnih cestah Hilux »Invincible 50« na avtosalonu v Frankfurtu Hilux »Invincible 50« na avtosalonu v Frankfurtu Legendarni poltovornjak Toyota Hilux praznuje letos 50-letnico svoje prevlade na svetovnem trgu. Prav zato so na nedavnem avtosalonu v Frankfurtu razstavili posebno različico modela Hilux in jo poimenovali "Invincible 50". Toyota Yaris GRMN Toyota Yaris GRMN Po premieri na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi se intenziven razvoj na modelu Toyota Yaris GRMN nadaljuje v sklopu priprav na začetek proizvodne visokozmogljivega modela ob koncu letošnjega leta. Konceptno vozilo Toyota C-HR Hy-power   Konceptno vozilo Toyota C-HR Hy-power Skupina iz ED2, Toyotinega evropskega oblikovalskega studia, se je poigravala z barvami, teksturami in obrobami ter ustvarila konceptno vozilo Toyota C-HR Hy-Power Stopničke v Teksasu za Toyota Gazoo Racing Stopničke v Teksasu za Toyota Gazoo Racing Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je dirko 6 ur Austina na dirkališču Circuit of the Americas, ki je bila šesta dirka Svetovnega vzdržljivostnega prvenstva (FIA WEC) 2017, po neprekinjeni borbi za zmago končala na stopničkah. Novi Toyota Land Cruiser Novi Toyota Land Cruiser Terenec Land Cruiser že dobrih 65 let ostaja edinstven v svojem razredu in združuje izjemno kakovost, vzdržljivost in zanesljivost z neprekosljivo zmogljivostjo terenske vožnje in še večjo mero luksuza, udobja potnikov in prestiža. Toyota na avtomobilskem salonu v Frankfurtu 2017 Toyota na avtomobilskem salonu v Frankfurtu 2017 Toyotina prisotnost na letošnjem avtomobilskem salonu v Frankfurtu jasno prikazuje povezavo med preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo podjetja. Težka dirka v Mehiki za ekipo Toyota Gazoo Racing Težka dirka v Mehiki za ekipo Toyota Gazoo Racing Ekipa TOYOTA GAZOO Racing je na peti dirki Svetovnega vzdržljivostnega prvenstva (WEC) 2017 za 6 ur Méxica kljub uvrstitvi na stopničke doživela razočaranje. Mehiška misija ekipe Toyota Gazoo Racing Mehiška misija ekipe Toyota Gazoo Racing Ekipa TOYOTA GAZOO Racing ta konec tedna na drugi strani Atlantika s peto preizkušnjo, 6 ur Ciudada de Mexico, začenja drugo polovico sezone svetovnega vzdržljivostnega prvenstva (WEC) FIA 2017. Toyota začenja evropski del projekta »5 Continents Drive« (Vožnja po petih celinah) v tovarni Toyota Caetano Portugal Toyota začenja evropski del projekta »5 Continents Drive« (Vožnja po petih celinah) v tovarni Toyota Caetano Portugal Današnja slovesnost v tovarni Toyota Caetano Portugal (TCAP) je oznanila uradni začetek projekta »5 Continents Drive« v Evropi. Toyota Prius Plug-in je pravi zeleni avtomobil Toyota Prius Plug-in je pravi zeleni avtomobil Toyotin Prius Plug-in hibrid je blestel na zadnjem primerjalnem preskusu EcoTest nemškega kluba ADAC in kot edini izmed petih plug-in modelov osvojil pet zvezdic. Zgodovinski rezultati za Toyoto Yaris WRC na domačem terenu Zgodovinski rezultati za Toyoto Yaris WRC na domačem terenu Z Esapekko Lappijem, ki je slavil svojo prvo zmago, in Juho Hanninenom na tretjem mestu je imela ekipa prvič dva dirkalnika na zmagovalnih stopničkah. Stopničke na Nürburgringu za Toyoto GAZOO Racing Stopničke na Nürburgringu za Toyoto GAZOO Racing Ekipa Toyota GAZOO Racing se je na četrti preizkušnji svetovnega vzdržljivostnega prvenstva (WEC) FIA 2017 po težavnem dnevu na 6-urni dirki na Nürburgringu prvič uvrstila na stopničke. Toyota Gazoo Racing se odpravlja na Nürburgrin Toyota Gazoo Racing se odpravlja na Nürburgrin Ekipa TOYOTA GAZOO Racing ta teden nadaljuje sezono svetovnega prvenstva FIA 2017 v vzdržljivostni avtomobilski vožnji (WEC) s kratkim skokom do pogorja Eifel, kjer bo potekala 6-urna dirka na dirkališču Nürburgring. 40 % vozil družbe Toyota Motor Europe (TME), prodanih v prvi polovici leta, je hibridov 40 % vozil družbe Toyota Motor Europe (TME), prodanih v prvi polovici leta, je hibridov Danes je družba Toyota Motor Europe objavila prodajni rezultat za prvo polovico leta 2017. Prodanih je bilo 527.000 vozil Toyota in Lexus, kar pomeni 11-odstotno povečanje v primerjavi z letom 2016. Skupni tržni delež skupine se je dvignil za 0,3 odstotne točke na 4,9 odstotka. Ekipa Toyota Gazoo Racing pripravljena za dirko v Le Mansu Ekipa Toyota Gazoo Racing pripravljena za dirko v Le Mansu Ekipa Toyota Gazoo Racing se ta mesec vrača na prizorišče enega svojih najbolj dramatičnih trenutkov – na 85. dirko 24 ur Le Mansa, tretjo v sklopu svetovnega prvenstva FIA 2017 v vzdržljivostni avtomobilski vožnji World Endurance Championship (WEC). Novi Toyota Yaris GRMN Novi Toyota Yaris GRMN Zaradi izjemne kombinacije moči in preciznosti, ki izvirata iz reli športa, se pri zmogljivi vožnji z Yarisom GRMN počutite, kot da ste eno s cesto. PAL 2017: Toyotin Prius plug-in hibrid zmagovalec v EKO kategoriji PAL 2017: Toyotin Prius plug-in hibrid zmagovalec v EKO kategoriji Čaroben večer v Diners Clubu Ljubljana v Smledniku z 200 gosti, 20 finalisti in štirimi zmagovalci izbora Poslovni avto leta. Priznanje »ičiban« že deveto leto zapored osvojil Center Jereb Priznanje »ičiban« že deveto leto zapored osvojil Center Jereb Družba Toyota Motor Europe (TME) je na dogodku v Antwerpu v Belgiji objavila seznam dobitnikov priznanj »ičiban«, ki jih podeljujejo po priporočilih evropskih kupcev. Dober začetek za Toyota Gazoo Racing v Spaju Dober začetek za Toyota Gazoo Racing v Spaju Ekipa Toyota Gazoo Racing je zaključila naporen dan tako, da je dosegla najhitrejši čas kroga na treningu za dirko 6 ur Spa-Francorchampsa, drugo preizkušnjo Svetovnega vzdržljivostnega prvenstva (WEC) FIA 2017 Naša eko zgodba Naša eko zgodba V sodelovanju s časnikom Finance drugo leto organiziramo družinski dogodek Moja eko zgodba. Zeleni volan z zeleno Toyoto Zeleni volan z zeleno Toyoto Ob petkih popoldan ob 16. uri se zbiramo v različnih mestih po Sloveniji. Gremo v hribe in vozimo hibride Gremo v hribe in vozimo hibride In to soboto, 13. maja, začenjamo sezono Gremo v hribe. Že tradicionalno (in legendarno) si bomo v pozdrav dobrodošlice pomahali na idiličnem zasavskem. Toyota Gazoo World Rally Team na četrti dirki WRC Toyota Gazoo World Rally Team na četrti dirki WRC Ekipa Toyota Gazoo Racing World Rally Team in njuna voznika Jari-Matti Latvala in Juho Hänninen potujejo na Korziko. Toyota kot olimpijski in paraolimpijski partner Toyota kot olimpijski in paraolimpijski partner Ponosno oznanjamo, da smo z Mednarodnim olimpijskim komitejem in Mednarodnim paraolimpijskim komitejem sklenili partnerstvo do leta 2024. Toyotina pot na reli Dakar 2017 Toyotina pot na reli Dakar 2017 Dakar se osmo leto zapored vrača v Južno Ameriko, zato se pridružite dogajanju in spremljajte nastope Toyotinih moštev. Toyota Gazoo Racing World Rally Team - reli v Mehiki Toyota Gazoo Racing World Rally Team - reli v Mehiki Ekipa TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team se podaja na reli v Mehiki z optimističnim razpoloženjem, saj je Jari-Matti Latvala zmagal na prejšnji preizkušnji na Švedskem. Toyota na avtomobilskem salonu v Ženevi 2017 Toyota na avtomobilskem salonu v Ženevi 2017 Kot se spodobi za eno izmed najdražjih evropskih mest, Toyota v Ženevi predstavlja svojo bogato ponudbo. Od dinamičnega novega modela Yaris, njegove privlačne izvedbe GRMN in radikalnega urbanega konceptnega vozila i-TRIL do najnovejšega energičnega stroja TOYOTA GAZOO Racing – letošnjega mednarodnega avtomobilskega salona v Ženevi oboževalci Toyote ne smejo zamuditi. Toyota C-HR prejela pet zvezdic na preizkusu varnosti Euro NCAP Toyota C-HR prejela pet zvezdic na preizkusu varnosti Euro NCAP Popolnoma nova Toyota C-HR je v okviru neodvisnega preizkusa varnosti Euro NCAP prejela najvišjo oceno pet zvezdic. Modeli družbe Toyota Motor Corporation z nagradami v desetih segmentih Modeli družbe Toyota Motor Corporation z nagradami v desetih segmentih Ocene družbe za raziskave svetovnih trgov J.D. Power Toyota na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi 2017 Toyota na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi 2017 Predstavitev novega modela Yaris 2017 in vozila Yaris GRMN, Toyotine pristne nove športne kombilimuzine Prodaja Toyotinih hibridov je presegla 10 milijonski mejnik Prodaja Toyotinih hibridov je presegla 10 milijonski mejnik Toyota stopa po stopinjah legendarnega modela Prius, ki je prvi začrtal to pot, in danes ponuja 33 različnih hibridnih modelov v več kot 90 državah in regijah po vsem svetu. Toyota C-HR – The Night That Flows Toyota C-HR – The Night That Flows Da bi proslavili začetek prodaje novega modela Toyota C-HR, so Milla Jovovich in igralska zasedba znanih evropskih obrazov zaigrali v edinstvenem interdisciplinarnem gledališču v gibanju – prvim te vrste! Reli na Švedskem: 4. dan Reli na Švedskem: 4. dan Latvala je zmagovalec relija na Švedskem in vodi v prvenstvu Novi vrhunski Yaris Novi vrhunski Yaris Novi vrhunski Yaris predstavljamo na ženevskem salonu Nov 1,5-litrski bencinski motor za Yaris Nov 1,5-litrski bencinski motor za Yaris V pričakovanju standarda Euro 6c in homologacijskega standarda RDE (Real Driving Emission) pri realnih pogojih vožnje Toyota opremlja vozila Yaris z novim 1,5-litrskim bencinskim motorjem Toyota Motor Europe (TME) Toyota Motor Europe (TME) Družba Toyota Motor Europe (TME) je v letu 2016 prodala 928.500 vozil ter beležila rekorden promet s hibridnimi modeli in vozili Lexus YUKO 2016 YUKO 2016 Toyota v okviru pilotnega programa souporabe vozil kot prva ekskluzivno ponuja polne hibride Uresničujemo želje s Toyoto hibrid Uresničujemo želje s Toyoto hibrid Toyota uresničuje želje. Poskrbi, da bo uresničila prav tvojo! Toyota Road Show Toyota Road Show Vozimo se iz mesta v mesto. Predstavljamo Toyotine hibride. Spoznavamo z legendarnimi Toyotinimi terenci. Poskrbimo za naše najmlajše. S Toyoto in MetOdo za boljši naš planet S Toyoto in MetOdo za boljši naš planet Čeprav smo ponosni na svoj sloves inovatorja na področju okoljskih tehnologij, smo prepričani, da lahko dosežemo še veliko več. Toyotin Gozd: En hibrid. Eno drevo Toyotin Gozd: En hibrid. Eno drevo Toyota Adria d.o.o. za vsak prodan hibrid zasadi novo drevo v okolju, kjer je to najbolj potrebno. Zasadili smo Toyotin gozd v okolju, kjer je žled uničil precejšnje število dreves. Povsem novi Toyota Prius Plug-in hibrid Povsem novi Toyota Prius Plug-in hibrid Skoraj pet let po predstavitvi prvega Toyotinega inovativnega modela je nastopil čas, da povsem novi Prius Plug-in na novo opredeli doživetje v vožnji s priključnimi hibridnimi vozili. Odkrijte, zakaj je doživetje polne električne vožnje z našim novim hibridom tako posebno. Pri Toyoti bodo začeli prodajati »Kirobo Mini« Pri Toyoti bodo začeli prodajati »Kirobo Mini« Predprodaja kompaktnega komunikacijskega partnerja se začne pozimi pri prodajalcih avtomobilov v Tokiu in v prefekturi Aiči. Yaris Trend v dveh novih izvedenkah; Sky in Fresh. Yaris Trend v dveh novih izvedenkah; Sky in Fresh. Priljubljen model Yaris Trend je dobil dve novi izvedenki. Za ljubitelje prostranega pogleda smo pripravili paket Sky, ki poleg bogate opreme vključuje tudi veliko panoramsko streho ter dodaten paket varnosti. Avtomobilski salon v Parizu 2016 Avtomobilski salon v Parizu 2016 Svet avtomobilizma se zgrinja v mesto luči, ki se ponaša z bogato zgodovino kulture in inovacij, zato je avtomobilski salon v Parizu odlična priložnost, da Toyota predstavi svojo vizijo prihodnosti vožnje. 50. obletnica Toyote Corolle 50. obletnica Toyote Corolle Leta 2016 je Toyota Corolla dosegla nov izvrsten mejnik, saj najbolj priljubljen avtomobil na svetu praznuje svojo 50. obletnico. Hilux – Po divjem avstralskem brezpotju Hilux – Po divjem avstralskem brezpotju Skupina navdušenih avstralskih terenskih voznikov in ljubiteljev narave GallBoys (oče Barry, pet sinov in zdaj tudi že vnuki) je na spletu objavila novo serijo izjemnih posnetkov avanture 4 x 4 po avstralski divjini. Odprava Toyota EverTest: misija zaključena Odprava Toyota EverTest: misija zaključena Velik in ambiciozen projekt Toyota EverTest je bil uspešno zaključen. Potekal je od aprila do junija 2016 in je združil legendarna Toyotina športna terenca Land Cruiser, pogumne ljudi in Mount Everest, najvišji vrh sveta. Organizacija WWF in družba Toyota Motor Corporation sta podpisali dogovor Organizacija WWF in družba Toyota Motor Corporation sta podpisali dogovor Organizacija WWF in družba Toyota Motor Corporation sta podpisali dogovor o petletnem sodelovanju na področju pospeševanja globalnega prehoda k trajnosti. Fedor Konjukov začel svojo pot okoli sveta Fedor Konjukov začel svojo pot okoli sveta 12. julija ob 7. uri po avstralskem času je Fedor Konjukov začel svoj poskus postavitve novega svetovnega rekorda za neprekinjen solo polet s toplozračnim balonom okoli sveta. Delna prenova Toyote 86 Delna prenova Toyote 86 Družba Toyota Motor Corporation bo delno prenovljeno Toyoto 86 začela prodajati 1. avgusta pri trgovcih vozil Toyota, Toyopet, Toyota Corolla in Netz, in sicer po vsej državi. Pokažite svojo staro legendo Pokažite svojo staro legendo Toyota letos praznuje že 50. leto obstoja Corolle. Ker Corolla ni ena sama, postavite ob bok novi tudi svojo »staro legendo«. En hibrid. Eno drevo. En hibrid. Eno drevo. Za vsak prodan Toyotin hibrid bomo posadili novo drevo v okolju, kjer je to najbolj potrebno. V čem se trimilijonta Toyota Yaris razlikuje od prve? V čem se trimilijonta Toyota Yaris razlikuje od prve? V tovarni Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) so izdelali trimilijonto Toyoto Yaris. Toyota pokrovitelj 11. dm teka za ženske Toyota pokrovitelj 11. dm teka za ženske Ob koncu prireditve smo izmed vseh tekmovalk izžrebali Samantho Berginc, ki je v trajno last prejela yaris hibrid. Tekmovanje s Toyoto GT86 – Rdeči volan Tekmovanje s Toyoto GT86 – Rdeči volan Zmagovalec tekmovanja je postal Jaka Žvab, ki bo Toyoto GT86 odpeljal na 14-dnevno preizkušnjo. Trusted Brand 2016 Trusted Brand 2016 Podelitev nagrad Reader's Digest Trusted Brand 2016. Zmagovalci izbora PAL 2016 Zmagovalci izbora PAL 2016 S slovesnim dogodkom na Mestnem trgu v Škofji Loki pri časniku Finance zaključili izbor Poslovni avto leta 2016. Toyota na čelu najboljših globalnih znamk Toyota na čelu najboljših globalnih znamk Po Interbrandovi lestvici stotih najboljših globalnih znamk ostaja Toyota najbolj cenjena avtomobilska znamka na svetu že enajsto leto zapored. Več kot devet milijonov prodanih Toyotinih hibridov Več kot devet milijonov prodanih Toyotinih hibridov Družba Toyota Motor Corporation je s ponosom objavila, da je skupna globalna prodaja njihovih hibridnih vozil 30. aprila dosegla številko 9,014 milijona. Korporativna revija Toyota »KAIZEN« Korporativna revija Toyota »KAIZEN« Z veseljem vas obveščamo, da je izšla nova številka korporativne revije «KAIZEN«. Hilux doma ali pot na jug Hilux doma ali pot na jug Manjša skupina novinarjev iz Slovenije se je podala na pot v avanturo, na prvo vožnjo nove generacije Hiluxa, v Afriko. Toyota partner projekta »Gremo v hribe« Toyota partner projekta »Gremo v hribe« Projekt »Gremo v hribe« je že tradicionalen ter spodbuja zdrav način življenja in preživljanja prostega časa. Lastniki RAV4 na poligonu AMZS Vransko Lastniki RAV4 na poligonu AMZS Vransko Lastniki RAV4 preizkušali spretnost in znanje na poligonu AMZS Vransko Priznanje »ičiban« Priznanje »ičiban« Priznanje »ičiban« že osmo leto zapored osvojil Center Jereb iz Izole. Nova Toyota Prius prejela 5 zvezdic Euro NCAP Nova Toyota Prius prejela 5 zvezdic Euro NCAP Popolnoma nova Toyota Prius si je na preizkusu varnosti neodvisne organizacije Euro NCAP zagotovila oceno pet zvezdic. Toyota Hilux Toyota Hilux Poveljniško vozilo na čelu težke gradbene mehanizacije TOYOTA na EKOnova Rally Slovenija TOYOTA na EKOnova Rally Slovenija EKOnova Rally Slovenija bo potekal med 30. marcem in 2. aprilom 2016 v Avstriji in Sloveniji. Toyota pokrovitelj 3. Istrskega maratona Toyota pokrovitelj 3. Istrskega maratona Istrski maraton je športni dogodek, ki povezuje tri istrska mesta, Izolo, Koper in Piran. Nova priključna hibridna Toyota Prius Nova priključna hibridna Toyota Prius Druga generacija Toyotinega revolucionarnega priključnega hibridnega električnega vozila (PHEV) bo svojo svetovno premiero doživela na letošnjem mednarodnem avtomobilskem salonu v New Yorku. Toyota na avtomobilskem salonu v Ženevi 2016 Toyota na avtomobilskem salonu v Ženevi 2016 Avtomobilski salon v Ženevi ob kulisi z zasneženimi gorami in čudovitim jezerom vsako leto prinese obilo novosti za ljubitelje avtomobilov ter poteši njihove želje po inovacijah na področju vozil. Novi večpredstavnostni sistem Toyota Touch® 2 Novi večpredstavnostni sistem Toyota Touch® 2 Odslej sta na voljo izboljšana in intuitivna večpredstavnostna sistema Toyota Touch® 2 in Toyota Touch® 2 z modulom Go, ki bosta poskrbela za še več užitka pri vožnji. Hokejska zveza Slovenije odslej z eko Toyoto Hokejska zveza Slovenije odslej z eko Toyoto 9. februarja smo v Ljubljani uradno predali vozila Hokejski zvezi Slovenije. Reli Dakar 2016 Reli Dakar 2016 Toyota Hilux znova na zmagovalnem odru. Toyotina pot na reli Dakar 2016 Toyotina pot na reli Dakar 2016 Dakar se še osmo leto zapored vrača v Južno Ameriko. Sledite dogajanju in si oglejte, kako napredujejo Toyotina moštva. Bodimo povezani Bodimo povezani Rezultati nagradne igre. Z gozdarjema in Toyoto Hilux v globokem objemu gozda Z gozdarjema in Toyoto Hilux v globokem objemu gozda Poglejte, kako smo se z njo znašli v gozdovih Bele krajine in v družbi dveh izkušenih gozdarjev, ki sta zmagala v natečaju medija Siol. Toyota pokrovitelj Robo lige Toyota pokrovitelj Robo lige Roboti zavladali na cesti brez meja Yaris 2016 je še elegantnejši in privlačnejši Yaris 2016 je še elegantnejši in privlačnejši Dvobarvnost (Yaris Bi-TONE) – nov pridih dinamike in elegance. Toyota znova najuspešnejša blagovna znamka Toyota znova najuspešnejša blagovna znamka 14 Toyotinih modelov se je uvrstilo v prvo deseterico različnih lestvic Toyota spodbuja študente Toyota spodbuja študente Toyota spodbuja študente iz desetih evropskih držav, naj s poizvedovanjem in raziskovanjem svojega naravnega okolja pripomorejo k biotski raznovrstnosti. Projekt Eko vozni park 2015 Projekt Eko vozni park 2015 Včeraj se je s slavnostno podelitvijo v Smledniku zaključil projekt EKO vozni park 2015 v organizaciji časnika Finance in pod pokroviteljstvom Toyote Adria d.o.o. Toyota Mirai: inovacija desetletja Toyota Mirai: inovacija desetletja Toyota Mirai je najbolj izstopajoča inovacija zadnjega desetletja po izboru nemškega inštituta CAM (Center of Automotive Management). LC offroad po Islandiji LC offroad po Islandiji Z legendarnim terencem po deželi gejzirjev, ledenikov in ognjenikov. Hibridni izziv Hibridni izziv V sodelovanju z medijem Volan pripravljamo nadaljevanje hibridnega izziva. Toyota ostaja najbolj cenjena avtomobilska znamka Toyota ostaja najbolj cenjena avtomobilska znamka Vrednost blagovne znamke Toyota je zrasla za 16 % in ostaja na prvem mestu v avtomobilskem sektorju. Dogodek Toyota Safety Sense na AMZS Vransko Dogodek Toyota Safety Sense na AMZS Vransko Na poligonu varne vožnje AMZS smo širši javnosti predstavili novi Auris in Avensis ter napredne sisteme aktivne varnosti Toyota Safety Sense. 10 razlogov za Toyotino testno vožnjo 10 razlogov za Toyotino testno vožnjo Testna vožnja: včasih – zdaj ali kako se mi „dopade“ avto Toyota spremljevalno vozilo na obalnem maratonu Toyota spremljevalno vozilo na obalnem maratonu 27. septembra bo v Kopru tradicionalni obalni maraton. Toyota Center Jereb bo z RAV4 poskrbel za uglajeno spremstvo tekmovalcev. Avtomobilski salon v Frankfurtu Avtomobilski salon v Frankfurtu Frankfurt velja za enega najbolj prestižnih avtomobilskih salonov na svetu, zato je pravi kraj za predstavitev vznemirljivih novosti. Za leto 2015 je Toyota pripravila številne, ki vas bodo privabile in navdušile. Zaključek humanitarne akcije Srce Sloveniji Zaključek humanitarne akcije Srce Sloveniji Projekt Srce Sloveniji je velik dogodek, ki ima zelo veliko srčno in nacionalno noto ter združuje pomembnejše humanitarne akterje. Sejem Gornja Radgona Sejem Gornja Radgona AH Furman je na tradicionalnem sejmu v Gornji Radgoni sodeloval že 8. Leto. Novi Prius – preporod pionirja Novi Prius – preporod pionirja Na prihajajočem avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu bo svojo javno premiero doživela nova Toyota Prius. Nova Toyota Avensis s petimi zvezdicami na preizkusu varnosti Euro NCAP Nova Toyota Avensis s petimi zvezdicami na preizkusu varnosti Euro NCAP Nova Toyota Avensis je prejela prestižnih pet zvezdic na preizkusu varnosti Euro NCAP. Toyota v Frankfurtu Toyota v Frankfurtu Toyota na prihajajočem avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu (od 15. do 16. septembra za novinarje, od 19. do 27. septembra za javnost). Zanesljivost Toyotinih hibridov Zanesljivost Toyotinih hibridov Taksist Toyote Prius v Avstriji prevozil 1.000.000 km brez okvare. Priusova zgodovina Priusova zgodovina Odkrijte zgodovino o Priusu, prvem serijskem hibridu. Toyotina in Lexusova hibridna vozila prihranijo denar Toyotina in Lexusova hibridna vozila prihranijo denar Raziskava, izvedena na inštitutu Tec-RMI v Nemčiji, potrjuje, da Toyotina in Lexusova hibridna vozila prihranijo denar. Prihodnost je prispela v Evropo Prihodnost je prispela v Evropo Evropa pozdravlja novo Toyoto Mirai, prvo serijsko limuzino na svetu s pogonom na gorivne celice. Arnold Schwarzenegger s Toyoto Mirai vodil kolono serije NASCAR Arnold Schwarzenegger s Toyoto Mirai vodil kolono serije NASCAR Hollywoodski zvezdnik v alternativnem vozilu prihodnosti Toyota Mirai. Priznanje »ičiban« Priznanje »ičiban« Priznanje »ičiban« že sedmo leto zapored osvojil Center Jereb iz Izole. Yaris hibrid Yaris hibrid Toyota je pionir v hibridni tehnologiji, saj smo prvi serijski hibrid predstavili leta 1997. Toyota na 10. DM teku za ženske Toyota na 10. DM teku za ženske V parku Tivoli in v središču Ljubljane je 30. Maja 2015 potekal tradicionalni 10. DM tek za ženske. Vpoklici kot kaizen Vpoklici kot kaizen Za Toyoto so vpoklici učinkovito orodje za povečevanje kvalitete in zanesljivosti vozil. Projekt i-Road v Tokiu Projekt i-Road v Tokiu Poziv k ustvarjalnosti pri Toyotinem raziskovalno razvojnem projektu i-Road v Tokiu. Toyota je najbolj cenjena avtomobilska znamka na svetu Toyota je najbolj cenjena avtomobilska znamka na svetu Toyota je znova najbolj cenjena avtomobilska znamka med stotimi najbolj cenjenimi globalnimi znamkami po danes objavljenih rezultatih raziskave BrandZ™. Zgodbe Auris Zgodbe Auris Naš bralec prvič za volanom hibrida. Auris z največ prevoženimi km Auris z največ prevoženimi km Zapeljite se med prvimi z novim Aurisom Auris zgodbe Auris zgodbe Vozite se varčneje, odgovorneje in ceneje so zapisali v mediju Siol. Rast prodaje Toyote v Evropi Rast prodaje Toyote v Evropi Nenehna rast prodaje Toyote Motor Europe v prvem četrtletju 2015. Toyota in Mazda s skupnimi močmi do boljših avtomobilov Toyota in Mazda s skupnimi močmi do boljših avtomobilov Družbi Toyota Motor Corporation in Mazda Motor Corporation sta danes sklenili dogovor o vzajemno koristnem dolgoročnem partnerstvu. Toyota Aygo plava po Ljubljanici in igra košarko v Stožicah Toyota Aygo plava po Ljubljanici in igra košarko v Stožicah Toyotin urbani avtomobilček se druži s košarkarji in slovensko prestolnico raziskuje kar na vodi. Graeme Calvin in njegova Toyota Corolla Deluxe iz leta 1977 Graeme Calvin in njegova Toyota Corolla Deluxe iz leta 1977 Toyotine zgodbe. Intervju: gospod vodik, Kacuhiko Hiroše Intervju: gospod vodik, Kacuhiko Hiroše Zakaj Japonci razmišljajo drugače kot mi? Boštjan Bajc zmagovalec hibridnega izziva Boštjan Bajc zmagovalec hibridnega izziva 7. maja smo na idilični lokaciji Posestva Trnulja v Črni vasi organizirali zaključni dogodek hibridnega izziva. Spa vabi svetovne prvake Spa vabi svetovne prvake Moštvo TOYOTA GAZOO Racing se bo podalo v bližnjo Belgijo, kjer bo ta konec tedna druga dirka svetovnega prvenstva vzdržljivostnih dirk. Dva Guinnessova rekorda™ za Kiroba Dva Guinnessova rekorda™ za Kiroba Dva Guinnessova svetovna rekorda™ za robotskega astronavta Kiroba. Intervju Didier Leroy Intervju Didier Leroy Toyotin Leroy kljubuje dvomljivcem in se pripravlja na Volkswagnov izziv. Sodelovanje Toyote in DM na 10. DM teku za ženske Sodelovanje Toyote in DM na 10. DM teku za ženske Toyota Adria z veseljem podpira tradicionalni DM tek za ženske. Novo obdobje za svetovne prvake Novo obdobje za svetovne prvake Moštvo TOYOTA Racing vstopa v sezono 2015 svetovnega prvenstva vzdržljivostnih dirk pripravljeno, da začne novo obdobje z obrambo obeh naslovov prvaka. Svetovni dan Zemlje, 22. april Svetovni dan Zemlje, 22. april 22. april je svetovni dan Zemlje, ki ga na pobudo civilne družbe po vsem svetu praznujemo od leta 1970. Anthony Davidson in Sebastien Buemi ambasadorja kampanje varnosti Anthony Davidson in Sebastien Buemi ambasadorja kampanje varnosti Anthony Davidson in Sebastien Buemi podpirata mednarodno akcijo izboljšanja varnosti v cestnem prometu FIA »FIA Action for Road Safety«. GAZOO Racing GAZOO Racing Toyota Racing, Lexus Racing in GAZOO Racing združeni pod imenom. Toyota predstavlja novi hibridni RAV4 Toyota predstavlja novi hibridni RAV4 Toyota na mednarodnem avtosalonu v New Yorku predstavlja novi hibridni RAV4 s štirikolesnim pogonom. Japonska vlada donirala hibridna vozila v Republiki Srbiji Japonska vlada donirala hibridna vozila v Republiki Srbiji Japonska vlada donirala hibridna vozila Toyota in Lexus vladi v Republiki Srbiji. Izdelava vedno boljših avtomobilov: poročilo o napredku Izdelava vedno boljših avtomobilov: poročilo o napredku Izdelava boljših avtomobilov prek TNGA. Slovo od edinstvene Toyote Supre Slovo od edinstvene Toyote Supre Toyota Supra je bila del starejšega voznega parka družbe Toyota UK, dokler je niso nedavno prodali na dražbi. RAV4 hibrid RAV4 hibrid Na salonu v NY se bo Toyotini družini pridružil novi hibrid, RAV4 hibrid. Toyota na 52. salonu v Beogradu Toyota na 52. salonu v Beogradu Toyota na letošnjem avtomobilskem salonu v Beogradu na razstavnem prostoru v dvorani 1 prikazuje trenutno ponudbo modelov v Srbiji. Toyota uprizorila velikansko partijo šaha šogi Toyota uprizorila velikansko partijo šaha šogi V naslovu omenjena partija je bila morda celo največja na svetu, saj so za figure uporabili prava vozila, igralna deska pa je bila večja od olimpijskega plavalnega bazena. Četrti nastop slovenske posadke na reliju v Monte Carlu Četrti nastop slovenske posadke na reliju v Monte Carlu Gregor Zdovc po nove točke v pokalu FIA. Toyota je postala TOP-partner Mednarodnega olimpijskega komiteja Toyota je postala TOP-partner Mednarodnega olimpijskega komiteja Toyota je danes objavila sodelovanje z Mednarodnim olimpijskim komitejem, kot del programa The Olympic Partner (TOP). Toyota Zavarovanje Toyota Zavarovanje Vašo Toyoto imamo radi tako kot vi, zato smo prav za vas oblikovali celovito zavarovanje za vašo Toyoto. Si.mobil z novimi Toyotami skrbi za čistejši zrak v Sloveniji Si.mobil z novimi Toyotami skrbi za čistejši zrak v Sloveniji Toyota Lovše in Si.mobil sklepata trdnejše sodelovanje na področju dobave in vzdrževanja njihovega voznega parka. Toyota v središču pozornosti v Ženevi Toyota v središču pozornosti v Ženevi Naš razstavni prostor na 85. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi ima vse za ljubitelje Toyote: predstavitve novih modelov, inovativno tehnologijo, dirkalnike in celo revolucionarni novi avtomobil, ki oddaja samo vodo! Toyota Mirai Toyota Mirai Mirai naznanja začetek nove dobe vozil. Limuzina Mirai je z uporabo vodika, pomembnega vira za ustvarjanje električne energije v prihodnosti, okolju prijazna ter zagotavlja uporabnost in užitek pri vožnji, ki ju pričakujemo od vsakega avtomobila. Toyota Safety Sense Toyota Safety Sense Paket Toyota Safety Sense nudi na novo razvit nabor tehnologij aktivne varnosti, ki vam pomaga pri varni vožnji na vašem dnevnem potovanju. Prenovljeni Auris na salonu v Ženevi Prenovljeni Auris na salonu v Ženevi Na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi bo Toyota predstavila novi Auris. Toyota Motor Europe želi nazaj svoje baterije Toyota Motor Europe želi nazaj svoje baterije Hibridne baterije imajo običajno daljšo življenjsko dobo kot vozila, zato njihovo zbiranje poteka le ob koncu življenjske dobe vozila ali v primeru nezgode. Toyota Motosport se vrača v svetovno prvenstvo v reliju Toyota Motosport se vrača v svetovno prvenstvo v reliju Družba TOYOTA Motorsport GmbH (TMG) se bo leta 2017 vrnila v svetovno prvenstvo v reliju (WRC). Rast prodaje v Evropi Rast prodaje v Evropi Toyota Motor Europe je v letu 2014, ki je bilo četrto zaporedno leto z rastjo prodaje, dosegla rekordno prodajo hibridov. 5600 patentov je na voljo za prosto uporabo 5600 patentov je na voljo za prosto uporabo Toyota odpira vrata in vabi avtomobilsko industrijo v vodikovo prihodnost. Reli Dakar 2015 Reli Dakar 2015 Prava preizkušnja za človeka in stroj. Naš pregled leta 2014 Naš pregled leta 2014 Kaj je Toyota dosegla v Evropi v letu 2014? Toyota na vrhu Auto Bildovega poročila o kakovosti Toyota na vrhu Auto Bildovega poročila o kakovosti Toyota že tretje leto zapored na vrhu Auto Bildovega poročila o kakovosti. Zapišite sem med Toyotine ZVEZDESREČE Zapišite sem med Toyotine ZVEZDESREČE Toyota letošnje leto zaključuje z dobrim in ustvarjalnim delom. Pridružite se nam in osrečujte skupaj z nami. Toyota bo na tržišče dala povsem nove pakete rešitev aktivne varnosti Toyota bo na tržišče dala povsem nove pakete rešitev aktivne varnosti Leta 2015 bo družba Toyota predstavila nov sklop tehnologij aktivne varnosti, ki naj bi pomagale preprečiti ali ublažiti trčenja. Kooperativni sistemi infrastrukture vozil Kooperativni sistemi infrastrukture vozil Toyota bo v letu 2015 svoje nove modele opremila s kooperativnimi sistemi infrastrukture vozil. Novi sistem svetil LED Novi sistem svetil LED Toyotina vozila bodo od leta 2015 opremljena z novo generacijo svetil LED. Toyota uradni prevoznik konference SPORTO Toyota uradni prevoznik konference SPORTO V Portorožu se je začela konferenca o marketingu in sponzorstvih v športu. Toyota predstavi izboljšane sisteme za pomoč pri parkiranju Toyota predstavi izboljšane sisteme za pomoč pri parkiranju Toyota je izboljšala svojo tehnologijo inteligentnega sonarja za merjenje oddaljenosti (ICS). Ekipa TOYOTA Racing zmagala Ekipa TOYOTA Racing zmagala Ekipa TOYOTA Racing zmagala in osvojila naslov prvaka med vozniki. Mirai s pogonom na gorivne celice Mirai s pogonom na gorivne celice Toyota utira pot prihodnosti z limuzino ‘Mirai’ s pogonom na gorivne celice Pomoč v boju proti izbruhu ebole Pomoč v boju proti izbruhu ebole Člani skupine Toyota pomagajo v boju proti izbruhu ebole v Zahodni Afriki. 15 let sedme generacije Toyote Celice 15 let sedme generacije Toyote Celice Vrnimo se 15 let nazaj v čas britanske predstavitve sedme generacije Celice in se spomnimo, zakaj je bila Celica tako izvrsten športni kupe. Eko vozni park 2014 Eko vozni park 2014 Toyota je v sodelovanju s časnikom Finance že drugo leto zapored izvedla natečaj »Eko vozni park« in nagradila podjetja. Toyota širi obseg napajalnih storitev Toyota širi obseg napajalnih storitev Toyota širi obseg napajalnih storitev za priključne hibride (PHV) na Japonskem. Moštvo TOYOTA Racing prevladovalo na Kitajskem Moštvo TOYOTA Racing prevladovalo na Kitajskem Moštvo TOYOTA Racing je z zmago s prednostjo več kot enega kroga na dirki 6 ur Šanghaja doseglo drugo zaporedno dvojno zmago. Calty: štiri desetletja avtomobilske ustvarjalnosti Calty: štiri desetletja avtomobilske ustvarjalnosti Calty Design Research, prvi Toyotin severnoameriški center za oblikovanje, je bil ob svoji ustanovitvi leta 1973 v kalifornijskem mestu El Segundo drzen eksperiment. Sedem Toyotinih proizvodov, ki jih niste poznali Sedem Toyotinih proizvodov, ki jih niste poznali Katere inovativne ne avtomobilske proizvode še izdelujejo pri Toyoti po vsem svetu? V nadaljevanju je sedem zanimivih. Razlaga pomenov imen desetih kultnih Toyotinih modelov Razlaga pomenov imen desetih kultnih Toyotinih modelov Raziskali smo izvor desetih imen nekaterih najbolj kultnih Toyotinih avtomobilov preteklosti in sedanjosti. Nov športni motorni čoln Ponam-31 Nov športni motorni čoln Ponam-31 Družba Toyota Motor Corporation je predstavila novo jahto »Ponam-31«, ki bo naprodaj v maloprodajni mreži 49 japonskih družb. Toyota praznuje 20 let proizvodnje v Turčiji Toyota praznuje 20 let proizvodnje v Turčiji Toyota praznuje 20 let proizvodnje v Turčiji in v prihodnosti načrtuje povečanje proizvodnje in naložb. Informacija o vpoklicu vozil Informacija o vpoklicu vozil Slovenski mediji so objavili netočno novico povzeto po francoski AFP, po kateri naj bi v Sloveniji vpoklicali Toyote zaradi težav z zavorami. Toyotinih 14 najboljših avtomobilov v reliju Toyotinih 14 najboljših avtomobilov v reliju Zgodbe iz vitrine s pokali. Proizvodnja v Evropi dosegla devet milijonov vozil Proizvodnja v Evropi dosegla devet milijonov vozil Po pariškem avtosalonu je Toyota naznanila svoj nov mejnik v Evropi, saj so na evropskih tleh izdelali že devet milijonov avtomobilov. Toyotin avtomobilski muzej Toyotin avtomobilski muzej Toyotin avtomobilski muzej pripravlja razstavo ob 25. obletnici Sedem milijonov prodanih Toyotinih hibridov Sedem milijonov prodanih Toyotinih hibridov Toyota je objavila, da je skupna globalna prodaja njihovih hibridnih vozil presegla sedem milijonov vozil. Toyota 2000GT (1967) brez strehe Toyota 2000GT (1967) brez strehe #UtrinkiIzPreteklosti: Toyota 2000GT ima sloves prvega japonskega super športnika. Toyota ostaja med najbolj cenjenimi avtomobilskimi znamkami Toyota ostaja med najbolj cenjenimi avtomobilskimi znamkami Toyota se je v letu 2014 povzpela na osmo mesto Interbrandove lestvice najboljših globalnih znamk 2014 z 20-odstotno rastjo vrednosti znamke. Prius+ 2015 Prius+ 2015 Prius+ 2015, znatna posodobitev edinega evropskega polnega hibrida s sedmimi sedeži. Toyota na avtomobilskem Sejmu v Parizu 2014. Toyota na avtomobilskem Sejmu v Parizu 2014. Za Toyoto je razpoloženje na tem Sejmu polno optimizma. Toyotina vizija športnega terenca iz segmenta C Toyotina vizija športnega terenca iz segmenta C Koncept TOYOTA C-HR je svojo svetovno premiero doživel na letošnjem Avtomobilskem sejmu v Parizu. Aygo Art avtomobil na Sejmu v Parizu Aygo Art avtomobil na Sejmu v Parizu Edinstveni AYGO na samem kraju ustvarjajo ulični umetniki in obiskovalci Toyotine stojnice. Avtomobili na gorivne celice Avtomobili na gorivne celice Kako so Toyotine stoletne izkušnje s tekstilom vplivale na avtomobile na vodikove gorivne celice. Citélib by Ha:mo Citélib by Ha:mo Nova vrsta urbane mobilnosti v Grenoblu z ultrakompaktnimi električnimi vozili, povezana z javnim prevozom. TOYOTA sodelovala na 5. EKO MARATONU v Mariboru TOYOTA sodelovala na 5. EKO MARATONU v Mariboru 14. septembra je potekal že 5. EKO MARATON v Mariboru. TOYOTA sodelovala na Dnevu odprtih vrat Kobilarne Lipica TOYOTA sodelovala na Dnevu odprtih vrat Kobilarne Lipica 14. septembra 2014 je bil v Lipici prav poseben dan. 8 najbolj kul Toyotinih avtomobilov po Top Gear 8 najbolj kul Toyotinih avtomobilov po Top Gear 8 najbolj kul Toyotinih avtomobilov po mnenju ustvarjalcev oddaje Top Gear. Toyota Yaris - 15. obletnica Toyota Yaris - 15. obletnica Zasnovan in izdelan je bil, da postane vrhunski avtomobil za vožnjo in življenje v mestu TOYOTA pokrovitelj KK Union Olimpija TOYOTA pokrovitelj KK Union Olimpija KK Union Olimpija je predstavila tudi sodelovanje z novim pokroviteljem kluba podjetjem Toyota Center Ljubljana. Zavarovanje Toyota Zavarovanje Toyota Toyota Adria d.o.o. v sodelovanju z zavarovalnico GENERALI d.d. ponuja zavarovanje TOYOTA za lastnike vozil blagovne znamke Toyota in Lexus. TS040 hibrid TS040 hibrid Novo obdobje za ekipo TOYOTA RACING s hibridom TS040. Toyota FCV Toyota FCV Toyota predstavila zunanjo podobo svoje limuzine na gorivne celice Interaktivni ogled novega vozila AYGO Interaktivni ogled novega vozila AYGO Ogledali ste si slike, zdaj pa je čas, da po svoje podrobno raziščete naš igrivi novi AYGO. Toyotini originalni nadomestni deli Toyotini originalni nadomestni deli Vozilo Toyota vas spremlja pri številnih dejavnostih, kot so prevoz do šole in nazaj, tedensko nakupovanje in celo vožnja na poletne počitnice. Ob upoštevanju tega smo razvili Toyotine originalne nadomestne dele, ki ohranjajo kakovost in zagotavljajo dolgotrajno delovanje vašega vozila. Toyotine originalne metlice brisalcev Toyotine originalne metlice brisalcev Pri spremljanju okolice, pa naj bo to pogled na pokrajino ali opazovanje spredaj vozečega avtomobila, kristalno čista stekla niso luksuz, temveč bistven element varne vožnje v vozilu Toyota. Toyotin filter zraka v kabini Toyotin filter zraka v kabini Nič ni lepšega kot občutek, da dihate svež zrak, zlasti zaradi življenja v vedno bolj urbanem okolju. S Toyotinimi filtri zraka v kabini lahko to postane nekaj povsem običajnega, saj igrajo ključno vlogo pri tem, da zrak znotraj vozila ohranjajo čist in svež skozi celo leto. Toyotine originalne žarnice Toyotine originalne žarnice Žarnice vozila so pogosto nekaj samoumevnega, čeprav imajo ustrezne in brezhibno delujoče žarnice v vašem vozilu Toyota pomembno vlogo pri varni vožnji, zlasti ponoči. Toyotini akumulatorji Toyotini akumulatorji Sodobno Toyotino vozilo je opremljeno s številnimi elektronskimi sistemi, ki poskrbijo za še varnejšo, lažjo in udobnejšo vožnjo. Številne funkcije in sistemi, kot so satelitska navigacija, Bluetooth®, sistemi za pomoč pri parkiranju in avdio-vizualni razvedrilni sistemi, zahtevajo zanesljivo električno energijo. Toyotino popravilo v primeru trka in popravilo hladilnika Toyotino popravilo v primeru trka in popravilo hladilnika Nevozno vozilo močno zmoti potek vsakdanjega življenja, vendar lahko hitro in izjemno kakovostno popravilo takšno stanje v celoti odpravi. Izdelki za nego vozila Toyota Izdelki za nego vozila Toyota Z našimi originalnimi izdelki za nego vozila z visokokakovostno rešitvijo za vsako situacijo bo vaše vozilo videti kot novo. Zavorne ploščice in zavorni koluti Toyota Zavorne ploščice in zavorni koluti Toyota Zavorni sistem je izpostavljen vsakodnevnim obremenitvam in občasnemu močnejšemu zaviranju, zato se obrablja. Najpomembnejša varnostna funkcija vašega vozila Toyota, to je zmožnost zaustavitve in upočasnjevanja, zlasti v primeru slabih voznih razmer ali nepredvidenih okoliščin, je v celoti odvisna od delovanja zavor. Originalno Toyotino motorno olje "Toyota Genuine Motor Oil" Originalno Toyotino motorno olje "Toyota Genuine Motor Oil" Naši motorji zagotavljajo vseživljenjsko zmogljivost brez primere, učinkovitost in zanesljivost ne glede na pogoje, vendar jih je treba redno vzdrževati in uporabljati najkakovostnejše olje.
Naš pravilnik o zasebnosti na spletni strani

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev.  Če se z uporabo piškotkov strinjate, lahko nemoteno nadaljujete z uporabo spletne strani, lahko pa si ogledate tudi nastavitve piškotkov.