1. New Cars
  2. Sports cars
Izberite

Odkrijte športne avtomobile znamke Toyota.

Za ljubitelje športnih avtomobilov je potovanje veliko pomembnejše od cilja. Z navdušujočo zmogljivostjo in okretnostjo ti avtomobili zagotavljajo adrenalinska doživetja vožnje, ki ostanejo dolgo v spominu. Bistvo njihove privlačnosti se skriva v občutku povezanosti med človekom in strojem, ki ustvarja brezhibno gibanje. Avtomobili, kot so GR Yaris, GR Supra in GR86, črpajo navdih iz bogate športne dediščine znamke Toyota in njenega zelo uspešnega sodelovanja v svetu avto-moto športa.

Raziščite ponudbo športnih avtomobilov

Pogosta vprašanja

Pravi športni avtomobil je namensko izdelan za zagotavljanje užitka v vožnji. Inženirji so pri razvoju največ pozornosti posvetili nizki teži, moči, odzivnosti in okretnosti.

Številni visoko zmogljivi avtomobili so v mnogih primerih zgolj izboljšane različice običajnih vozil. Avtentični športni avtomobil, kot je Toyota GR86, pa je čistokrvni stroj, ki je ustvarjen brez kompromisov.

Za običajne avtomobile so značilne priročnost, praktičnost, udobje in enostavna uporaba. Športni avtomobili pa v ospredje postavljajo predvsem zmogljivost in užitek v vožnji.

Športni avtomobili znamke Toyota črpajo iz bogatega tehničnega znanja in izkušenj v svetu avto-moto športa. Toyota se namreč ponaša s številnimi uspehi na najtežjih vztrajnostnih dirkah in na najbolj zahtevnih relijih, kjer je zanesljivost ključnega pomena.

Čeprav so oblikovani in zasnovani brez kompromisov, ni nujno, da so športni avtomobili dragi. Eden od njihovih najpomembnejših atributov je nizka teža.